-
yanlış işleyen bişi war o zaman burada ya çalışanlar bazı şeyleri göz ardı ediyor ya da elim mahkum ben bişi yapamam dienler war...
en basitinden ssk nız yatmıyorsa skk ya gidip (tabi sözleşmeli olarak çalışıyorsanız) şikayet formunu doldurmanız gerekio bakın ondan sonra :) bişiler değişiyormu değişmiyormu bu dediğimi bi kontrol edin derim size ;)
-
neden diye sormuşsun ?
çünkü tepkimizin bize kazandıracağı ve kaybettireceği şeylere bakıp bunada şükür diyoruz , ya buda olmasa ne yaparız diyoruz
işte bütün olay burda bitiyor zaten
çünkü hem adından da anlaşılacağı gibi asgari yani en düşük işçilik maaşı + sigorta bizim doğal ve de kanuni hakkımız.
ama bütün doğu ülkelerindeki halkların ruhunda olan kadercilik ile olayı geçiştiriyoruz ister sözleşmeli olsun ister olmasın eğer o kurumda çalışan ve ssk+asgari ücreti alamayan kişi gidip şikayet ederse vede diğer yerdekilerde bunu takip ederse Siirte büyük bir devrim olur ve insanlar gerçek emeklerinin hakkını azda olsa tam olarak alırlar.
ama eğer diğer kurumdakiler diğer kurumda şikayette bulunupta işten atıldığını gördükleri adamın halini düşünüp bundan vazgeçerse tabiki ne kanunlar işler nede hakkımız olan parayı alamayız.
POTRON ( ASİL(BURJUVA) ) 1 KURUŞ KAZANMAK KARDIR İLE DÜŞÜNÜR ve sen hakkını aramayı göze almadığın sürece Siirteki gibi devran PATRONLARIN çarkıyla döner. :163:
örnek olarak ben ortaokuldayken bir et marketinde çalışıyordum ve aylık aldığım 2 Milyon TL idi benimle aynı işi yapan bir başka kasaptaki yaşıtım ise 80 Milyon YTL alıyordu ben babam için hiç birşey demedim o adama ama hem ahirette hemde bu dünyada birgün ondan hesabımı soracam :117:
-
Sendika üyesi çalışanlar dışında, işçi maaşlarının oldukça düşük olduğu bir gerçek evt..Yapılan bu emek sömürüsüne de maalesef pek birşey yapılamıyor. Nedeni de işsizliğin artması, kanuni haklarımızı biliyor bile olsak sırf işsiz kalmamak için bazı şeyleri göz yumuyor olmamız. Bunun haricinde benim anlamadığım nokta şu,asgari ücret üzerindeki vergi ve sigorta benzeri devlet yükleri %75l leri buluyor ve üzücü ama bu da gerçekten bir dünya rekoru.hem işvereni üzen, ülkemizde kayıt dışı işsizliği teşvik eden, utanmamız gereken bir rekor. Bu durumda sormak lazım; asgari ücretliye devlet hangi sosyal güvenlik hizmetini veriyor da bu kadar para alıyor? Anlamak da, anlatmak da güç. Hastalanınca adam gibi sağlık hizmeti mi veriyor, posası çıkıp emekli olunca, insanca yaşaması için yeterli emekli maaşı mı veriyor? Yani uzun lafın kısası balık baştan kokuyor.Sendikalı işçi değil isen maalesef sömürülmeye devam edersin, bu böyle...