eczacı kalfası(maalesef 8 yıldır) :13:
halısahada haftada en azından 5 maç oynuyorumdur.....(tabi kaleci olarak) :146:
haftasonlarıda dershaneye gidiyom...... :117:
Printable View
eczacı kalfası(maalesef 8 yıldır) :13:
halısahada haftada en azından 5 maç oynuyorumdur.....(tabi kaleci olarak) :146:
haftasonlarıda dershaneye gidiyom...... :117:
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : aymuran
bende sosyologum...ama şu aralar çalışmıyorum dil kurslarına devam ediyorum. Toplumla ilgili sorularınızı bekliyorum. :94:
islam - kadın ve modernleşme üçlüsünde siirt veya güney doğu nerde? yada nereye doğru gidiyor?
İslamiyet türk toplumunda din olmaktan ziyade yaşam tarzına hatta gelenekle sentezlenip adetler haline gelmiştir.Güneydoğu ki hatta burada siirti özlellikle çerçevelersek bu geleneği yoğurup baskın bir şekilde yaşamımızın vazgeçilmez köşesine oturtulmuştur.
ancak ne yazıkki eski türk toplumunda geçerli olan erkek önce kadın daha sonradır mantığı islamiyete atfedilip dinin böyle istedği bizlere öğretilmiştir.halbuki bunun islamiyettle bir ilgisi olmayıp tamamen örf ve adetlerimizle ilgilidir.
Bir toplumu yıkmak için onun önce kültürünü yerlebir etmeliyiz.bundan dolayı islamiyet ve bunun doğrultusunda kadın anlayışı doğuda etkisi azalmıyacak bir anomidir.Buna bağlı olarak ne kadar modernleşme hareketi başlasa dahai bazı kimlik bilgilerimizi delete yapamayız.
Ama bu durum karamsarlığa sebep olabilecek bir durum değil hatta değişen dünya sisteminde memnuniyet uyandırıcı bir durum.bizler tarihler öncesinde adetlerimizle yaşarken onları modernleşme anlayışla kendilerinden silen avrupa ve gelişen ülkeler topluluğu şimdi post-modernizmle yeniden canlandırmaya çalışıyor.
ANcak bilmemiz gereken en önemli şey islamiyeti gelenkler dini olmak çıkarmalı orjinaliyle yani doğu-batı toplumlarına göre değil aslına göre yorumlamalıyız.
Umarım soruna açıklık getirmişimdir.eğer getiremediysem şimdiden özür:)
:210:
Sosyolog, Toplum ve insan ilişkileri ilgili bir bilim dalı diye biliyorum. doğru mu?Alıntı:
bende sosyologum...ama şu aralar çalışmıyorum dil kurslarına devam ediyorum. Toplumla ilgili sorularınızı bekliyorum. :94:
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : RoHaN
Sosyolog, Toplum ve insan ilişkileri ilgili bir bilim dalı diye biliyorum. doğru mu?Alıntı:
Evet doğru.Ancak sadece insan lişkileri değil toplumlarla ilşkilere ve incelemeleri yapılır.
sosyal yaşantısı az olan bir memleketteyiz. Siirt'te ne tür sosyal aktiviler düzenlenebilir?
Aslında mesleğim biraz daha farklı ama daha önceleri yaptığım staj ve gittiğim seminerler doğrultusunda şunu söyleyebilirim siirtte bazı faaliyet göstermesi izinli sivil toplum kuruluşları var onları kulalnarak işe başlayabilirsiniz.bende burada sizlere elimden gelne yardımı gösteririm.Örneğin;TOG'un oradada faailiyette geçtiğini duymuştum geçen yıl onu tekrardan deviralabilirsiniz ki tog maddiyatı iyi olan bit stk dır.sizlere çok yardımı dokunur.
ama bunları yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey siirt halkının çok zıttına gitmeyecek ilk zmanlarda onların yaşayışına denk şeyler yapmaktır.Biliyorsunuz değişim zor ve uzun vadeli süreçtir.O yüzden gençlerin yani bizlerin çok aykırı davranmaması gerekir.
Siirtliler-Board olarak Siirt için birçok şeyee imza attığımızı düşünüyorum. Ve Siirt in kalkınmasının temelleridee biziz.
Bizim burda yapmamız gereken kendimizi geliştirmek ve ( - ) Yönlerimizi ( + ) ya çevirmektir.
Siirt Aslını yitirmediği sürece güzeldir. Ve Birçok ile ÖRNEK olacak kıvama gelmemiz için sadece bizim çabalamamız yetersiz...
Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışsakta, herzaman için mutlaka bir eksiklik göze çarpıyor ve bu bizim bulunduğumuz sınırlarıı aşıyor malesef...
Sizinde Dediğiniz gibi Siirt te Birçok Sivil Toplum Kuruluşları Var. Onların Yardımıı Alarak iyi bir yere geçme şansımız var. Fakat Şahsen Kendi Adıma Bunların Birkaçtanesi dışında hiçbirine rastlamadım malesef...
Kurulan Kuruluşlar genelde İnsanlarımızdan Uzakta bir anlayışla işletiliyor. Buda bizlerin zor durumda kaldığımızda tutunacak dalarımızdan birinin eksildiğinin göstergesi durumunda kalıyor...
Örnek Verdiğiniz TOG ile ilgini şu ana kadar herhangi bir bilgiye sahip değilim. Aslında ilk defa sizden duyuyorum ve birkaç büyüğüme TOG nedir diye sorduğumda herhangi bir yanıt alamadım.
Sizden ricam bu Kuruluşun amacı ve neler yaptığı ile ilgili bilgi alabilirmiyim ?
Hem bu sayede ben birşey daha öğrenmiş olurm sizde birşey anlatmış olursunuz. Burada önemli olanda bu deil mi sizce ?
çok güzel ve faydalı ola bilecek bi konu üzerin de durulmaya başlanmış
bence bu konuyu başka başlık altında işlemeli konu nun içeriği konu başlığıyla örtüşmemeye başladı :19:
ben mimarım mobilya dekorasyo teknikeriyim okuyorum öğrenciyim
kursa gidiyprum aoutocad web tasarım ve photoshop
ama benim işim mobilya çizimleri proje çiziyorum mutfak banyo oturma odası hertürlü çizim :137: iç dekorasyon autocad öğrenmek isteyene yardımcı olurum :48: :48:
kurs bitiminde de hemen işe giriyorum kısmetse çizimci olarak :31: :134: