Bu anket bana objektif gelmiyor.yorum yazılmamalı buraya.Sadece ankete oy kullanılmalı.Hem anket açıyorsunuz hem de yok Mervan Gül şunu yaptı Yok Bayram kızılay şunu yaptı yok şu şunu yapacak.Neden yandaşlık yapıyorsunuz ki.o zaman bende
Printable View
Bu anket bana objektif gelmiyor.yorum yazılmamalı buraya.Sadece ankete oy kullanılmalı.Hem anket açıyorsunuz hem de yok Mervan Gül şunu yaptı Yok Bayram kızılay şunu yaptı yok şu şunu yapacak.Neden yandaşlık yapıyorsunuz ki.o zaman bende
Sana katılıyorum ama o kadar bilgi kirliliği veya iftira olabiliyor kiben de bilgilendirmek istedim.Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : PuNTaS
Şunu üzülerek görmekteyiz ki Siirt halkı Mervan Gül konusunda acımasız ve seviyesiz tutum sergilemekte bir sakınca görmüyor. Bunun yanlışlığını çeşitli örneklerle ispat etmeye çalışacam:
1- Su-- Mervan Gül'ün su konusunda yaptığı çalışma Siirt tarihinde olmayan belki de gelecekte de olmayacak bir hizmettir. Seçimlerin olduğu Mart 2004'te Siirt susuzdu. Ocakta da, Şubatta da...Ama gelir gelmez Hesko hattının heyelanlı bölgesini by-pass etti. Bununla yetinmedi, kuraklık ve kurak aylarda Siirt'in tamamına su verebilmek için DSİ özellikle baskı yaptı ve Kezer hattının Hesko'ya bağlanması projesine imza attı. İhaleyi yapan DSİ müteahhidi müteahhitlik hatasından ötürü bir türlü suyu bağlatamadı ama Mervan Gül şehrin basınç azlığından dolayı su alamayan üst mahallelerine su ulaştırabilmek için 24 tane tanker tuttu. Botan’daki su pompalarını yüksek elektirik maliyetine rağmen sürekli açık tuttu. Geçen sene ne derece kuraklık yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Bu başlı başına dev bir hizmettir. Sadece bu hizmet bile Siirt için büyüktür.
2-Alt Yapı--Dili dönebilen her Siirtli Siirt'in alt yapısı olsun yeter diyordu. Alt yapı yok memleket rezil diyordu.
Mervan Gül Fahri Çeliker'in çözemediği, Dehap başaramadığını başardı ve tarihi alt yapı projesini başlattı. Şu an şehrin tamamı kazılıyor.Suları artık kanserolojen içeren borulardan içmeyecez. Atık suyumuz Botan'a kirli akmayacak.Kanalizasyonumuz olacak. Bu Siirt tarihinin projesini küçük görenler var. Şehrin komple yenilenen alt yapısının basit bir hizmet olduğunu iddia edenler var.
3-Ağaçlandırma--Mervan Gül Siirt'i yeşille buluşturan başkandır. 50.000 ağaç dikti. Kent ormanı kazandırdı. 20 tane park kazandırdı. Çimleme çalışması da cabası.
4-Belediye Personeli maaşı-- Mervan Gül Belediye tarihinde bir ilke imza atarak personel maaşını hiç geçiktirmediği gibi içerdeki 8 aylık maaşlarını da ödedi.
5-Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Sadece ideolojik bir kesime değil, tüm halka hitap eden etkinliklerin mimarı Mervan Gül'dür. Siirt ceylanı, İsmail Yk'yı, Orhan Hakalmaz'ı Berdan Mardini'yi, Murat Başaran'ı Elif Karlı'yı, Murat Göğebakan'ı... vs. Mervan Gül sayesinde gördü.
Sirk'in ne olduğunu bilmeyenler Sirk getirdi.
Konferanslar düzenledi, yazarları halka buluşturdu.
Uluslar arası Siirt sempozyumu düzenledi ve Siirt'in unutulmaya yüz tutan tarihini canlandırdı.
İllüsyonistler getirdi. Çocuk şenliği, sünnet şöleni vs düzenledi. Tiyatrolar düzenledi... SÖYLER MİSİNİZ BUNLARI KİM YAPTI.
6-Doğal Gaz... Doğal gaz'ın getirtilmesi için ne kadar çaba harcadığını iyi bilenlerdenim. İlk girişimi EPDK'da yaparken, EPDK 2.Başkanı, Başkan git Botaş'tan yazı getir bunlar Siirt'e hattı getireceklerini söylesinler gerisini biz yaparız dediler. BOTAŞ'ın Genel Müdüründen Mervan Gül zorla yazı aldı ve EPDK'ya getirti. Süreç başladı. 2009'da Siirt Doğal Gaz'a kavuşuyor. El insaf hizmet değil mi.
7-Asfalt ve yol kaplama... Evet halk alt yapının olacağına o kadar inanamıyordu ki, çamur ve toz şikayetleri karşısında bunalan başkan asfalt ve Siirt taşı seferberliği başlattı. Bana asfalt veya Siirt taşı döşenmeyen mahalle gösterin. Doğrudur, yapılanların bir kısmı bozuldu.Bozulabilirdi çünkü alt yapı yoktu. Şimdi yollar delik deşik ama yine yapılacak bu sefer daha uzun ömürlü.
8-İmar revizyonu-Allah'tan korkmaz müteahhitlerin yaptığı kaçak binalara yerleşen saf Siirt halkı evinin kaçak olmasının ne ifade ettiğini bilmiyordu.Tapusuz evde yaşıyordu. Ama Başkan Mervan Gül kaçak ama yapılmış olan binaların tamamını tapulaştırdı.herkes tapulu evde oturmaya başladı. Bunun ne anlama geldiğini siz düşünün.
9-Güres caddesi...Melih Gökçek yaptı, doğru ama Mervan Gül istedi diye Başbakan ve Mervan Gül için yaptı. Keçiören Belediye Başkanını Keçiören Parkı'na az bir hizmet için Siirt'e getirtip Başbakan'a açılış yaptırtan Mervan Gül bu hamle ile Melih Gökçek'i ikna etti.
10-Parklar... Allah aşkına Siirt'te park mı vardı.Gerisini siz söyleyin.
11-Okullara ve öğretmenlere çeşitli destekler-Okul bahçelerinin asfaltlanması ve Bahçelere oturma gruplarının konmasını Mervan Gül sağladı.
12-Siirtspor Mervan Gül'de iken ligde G.antep, Şanlıurfa,İskenderun, Adıyaman vs gibi güçlü takımlar karşısında başarılı bir sezon geçiren takımın başında Mervan Gül vardı.Zevk veren ve başarılı olan takımın başında.
13-Atatürk anıtının eski haline hatırlayanınız var mı? Onu düzelten Mervan Gül'dü.
Güreş takımı 1. de mücadele ediyor.Bunlar başarı değil mi?
14-,15-,16-, vs daha nice hizmetler.Benim aklıma bir çırpı da gelenler bunlar
Şunu diyebilirsiniz Semt Pazarını yaptı, Peynirciler çarşısını yaptı ama başaramadı. Ahırkent dedi bitmedi.Doğru ama % 100 başarı kimde var.Olabilir mi?
Şimdi elleri vicdanlara koyma zamanı. Siirt Belediyesine ekstra maddi destek olmadan bunları başaran Mervan Gül'ün nesi başarısız.
Siirt bu güne kadar kendisine hizmet eden insanları küstürmede ne kadar cömert. Lütfen yazarken ve düşünürken vicdanımızı bozmayalım.Şunu unutmayalım ki inançlı insan iftira etmez.
kım olursa olsun yeterkı memleketımı bu durumladan kurtarsın
:226: :4: :4:Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : EsmeR
kım olursa olsun yeterkı memleketımı bu durumladan kurtarsın
zaten zamn herşeyi gösterecek... ve tüm milletimiz neyin ne oldunu çok ama çok iyi biliyo !!!
Deniz yıldızı birşey soracam ama yanlış anlama sen Mervan Gül'ün neyi oluyorsun ve bu Forumdan ne bekliyorsun. Biz senin anlatıklarından ikna olduk diyelim. Biz ne kadarlık bir kesime hitap edebiliriz.Ve sen şunu gözden kaçırıyorsun.hep Mervan Gül ismini önplana atıyorsun.Peki Mervan Gül Hangi partiden seçildi.AKP deil mi.Evet.Peki Siirtin tamamı AKP mi sence.Hayır.O zaman konusmanın gereği yok.Ve şunu da söyleyeyim.Bazı şeyler şu ana kadar yapılmamışsa.Ve imkan olduğunda yapılabiliyorsa.bu yapılanları o kişiye tam anlamıyla mal edemezsin.AKP bu Belediyeye trilyonlar yollamamış olsa idi.Sence bu anlattıklarını yapabilirmiydi.Eski belediye başkanı Selim Özalp devletten destek alamayarak belki de Siirte en güzel yapıyı Anfi Tiyatroyu yaptı.Tüm üniversite öğrencileri orda 4 yıl geçirdik.Ne güzel deil mi?Adama o imkanları versen neler neler yapardı.Saygıdeğer Belediye Başkanımız belki kendi imkanları ile birşeyler yapmıştır.ama iş dönüp dolaşıp devletin buraya akıttığı paraya geliyor.Bence Mervan Bey Siirt Sevdalsıdır bu başka.Bende siirt sevdalsıyım ona bakarsan.
Bir de bu anketi hazırlayan arkadaşa sesleniyorum.Bir anket varsa hiçbiri seçeneği de yazılmalıydı.Sadece birilerinin fikrine ayna tutmak anlamında söylüyorum.
edit by RoHaN
Ankete Hiçbiri seçeneği eklenmiştir.
Ayrıca Siyasetten uzak, Siirt'in çıkarları doğrultusunda yorumlar yazılması tüm üyelerimize alenen duyurulur. Kırıcı, itici ve saygı sınırlarını zorlayan kişiler siteden uzaklaştırılacaktır. Tüm üyeler yazdıkları yorumlarda kurallara riayet ederse çok seviniriz.
Bence kim olursa olsun Siirt için hiç birşey yapmamalı...
Çünkü Siirt'in ve içindeki çoğu insanın hiçbişi haketmediğini düşünüyorum...
Bu benim görüşüm kimse yargılamaya kakmasın..
HAYIRLISI OLSUN
Rohan iyi güzeLDe Kım hangi partiden aday oLacak onuda yazsan ıyı oLur ben Burda yazdıgın hıc bır ısme oy vermıyecem :) CUnku partılerı yazmıor ... Kısıye deıL paRTiye o verıLmeLI :D
Tamam sırf sen boyle dusunuyorsun diye bütün baskanlar adayları adaylıktan cekilecek ve halk Siirti terkedecek gercekten çok üzüldük...Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : Alish
HAYIRLISI OLSUN
İnşallah iyi biri gelir ve Siirti guzelleştirecek guzel tesisler kurar....
yaptığın yorum çok kırıcı ve itici. Siz rapçiler bu kadar düşüncesiz olmak zorunda mısınız?Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : Alish
HAYIRLISI OLSUN