ALLAH RAHMET EYLESIN. MEKANI CENNET OLSUN
Printable View
ALLAH RAHMET EYLESIN. MEKANI CENNET OLSUN
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Şeyh Müşerref
1926 tarihinde Pervari ilçesi Güleçler (Hınuk) köyünde dünyaya gelmiştir.
Şeyh Esad'ın en büyük oğlu olan Şeyh Müşerref in annesi Ş.Muhammed Emin'i arvasinin kızıdır.
Şeyh Müşerref ilim tahsilatının bir bölümünü babasının yanında yaptıktan sonra Siirt'in en büyük ulemalarından olan Melle Abdulhakim'i Halenze-i'nin (Bugünkü adıyla Bağtepe mahallesi olan, eski adıyla Halenze köyünde bulunmaktadır) yanında tamamlamıştır.
İlmi icazetini ondan ve babasından almış olup babasını emri üzere Pervari'nin Yeniaydın (Robar) köyüne gitmiştir. Burada ömrünün bir bölümünü müderris (talebe yetiştirmekle ) olarak geçirdi.
Pervari merkezinde ikamet etmekte olan Kardeşi Şeyh Münevver 1977 tarihinde vefat etmesi üzerine kendileri Asıl köyleri olan Güleçler (Hınuk) köyüne babasının yerine geçti.
19 Mart 2008 Mevlid kandili günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Büyüleyen gözleri, neşe veren sözleri
Hepsi de hayal oldu, ayrılık yaman oldu
Tatlı bakışlarının silinmiyor izleri
Dertliyim, görmeyeli, hayli bir zaman oldu
Kavuşmak düşüncesi ümidimi yitirdi
Dayanılmaz bu hasret, beni yaktı bitirdi
İnanılmaz noktaya, nasıl alıp getirdi,
Kalbimi zulmet bastı, gözüm kan revan oldu
Sarhoş gibi gezerim, aşkıyla bunca yıldır
Rabbim bu engelleri, artık yolumdan kaldır,
Ya beni öldür yahut kalbime huzur doldur
Karardı gündüz gecem, her anım hicran oldu
Korudum emanetini, asla yakıp yıkmadım
Onu kalbime koydum, yabancıya bakmadım
En yüce yâr olarak, dilimden bırakmadım
Merhametli sevgisi canıma canan oldu
Ayrılık zindan imiş, yüreğim kan ağlıyor,
Gözyaşım hiç durmuyor, ırmak gibi çağlıyor
Bu ayrılık ateşi, ciğerimi dağlıyor
Gökler nasıl karardı, her yer toz duman oldu
Hayaller film gibi, gelir geçer gözümden
Hasretlik çizgileri, okunuyor yüzümden
Allah için söz verdim, asla dönmem sözümden
Üzüntülü halime, ayrılık derman oldu
Bütün düşüncem odur, gönlüm onu anıyor
O tatlı hatıralar, gözümde canlanıyor
Halimden anlamayan, beni deli sanıyor
Diyorlar yazık buna, yıkıldı viran oldu
Benim gibi bir âşık, cihanda yok diyorum
Kimse böyle sevemez, itiraf ediyorum
Artık düştüm yollara, vuslata gidiyorum
Kalbim, korkunç dalgalı, koca bir umman oldursin.
ismail AYYILDIZ istanbul/bayrampaşa
------
Siirtliler.net
MUHTEREM ŞEYH'İMİZE ALLAH'TAN RAHMET KEDERLİ AİLESİNE BAŞSAĞLI VE TAZİYELERİMİZİ BİLDİRİRİZ...BİZLER İÇİN ACI Bİ KAYIPTI...ALLAHU TEALA GANİ GANİ RAHMET EYLESİN...MEKANI CENNET OLSUN...
Şeyh Müşerref Mevlasına yürüdü
Yorum: M.Metin ARITÜRK
İLİMİZİN, BÖLGEMİZİN, ÜLKEMİZİN VE İSLÂM ÂLEMİNİN MÂNEVİ DİNAMİKLERİNDEN ŞEYH MÜŞERREF (MÜŞERREF ÖZCAN) HAZRETLERİ MEVLÂSINA YÜRÜDÜ.
BİNLERCE SİİRTLİNİN KATILDIKLARI CENAZE TÖRENİ İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
EMRİ HAK VAKİ OLDU İlimizin, Bölgemizin, Ülkemizin ve İslâm âleminin mânevi dinamiklerinden ŞEYH MÜŞERREF (MÜŞERREF ÖZCAN) HAZRETLERİ, MEVLİD KANDİLİ GECESİ, MEVLÂSINA YÜRÜDÜ.
Aslen Pervarili olan ve asırlık ömrünü İSLÂMA HİZMET İÇİN ADAMIŞ BULUNAN ŞEYH MÜŞERREF HAZRETLERİ'nin, bugün gerçekleştirilen cenaze merasimi, mahşeri bir kalabalığı andırırken, güvenlik güçleri, cenaze törenine katılacak onbinlerce insanın düzenli bir şekilde gidip, gelmelerini sağlamak için çok isabetli tedbirler alarak, törenlerde yaşanması muhtemel İZDİHAMLARI önlediler.
NAKŞİBENDİ TARİKATININ HALİFELERİNDEN olduğu belirtilen ŞEYH HAZRETLERİNİN yakınlarına vaki vasiyeti üzerine Şehrimizdeki ŞEYH SÜLEYMAN MEZARLIĞINA DEFNEDİLMESİ, merkez ilçe halkı tarafından buruk bir sevinçle karşılandı. Ebediyete intikâlinden büyük üzüntü duyan hemşerilerimiz, Şeyh Hazretlerinin defin yeri için ŞEYH SÜLEYMAN MEZARLIĞINI VASİYET ETMİŞ OLMASINDAN DOLAYI, gerçekten buruk bir sevinç duydular.
Bugün sabah saatlerinde ÇARŞI CAMİİNE getirtilen Şeyh Efendinin NAAŞININ etrafında binlerce Siirtli yanında, acı haberi duyarak başka illerden de gelenlerin bulundukları anlaşıldı. Bu arada, Gaziantep’ten gelen bir gruptan trafik kazası sonucu 5 kişinin öldüğünün duyulması da, yaralara tuz ekti. Kazanın sabah saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 30.kilometresinde meydana geldiği 27 UA 460 Plakalı aracın aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu takla attığı ve olayda sürücü Cemal Tuuk ile birlikte araçta bulunan Havzullah Yıldız (30) Sakin Korkusuz (60) Mirza Atabey (55) Raşit Korkmaz (42) hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.
Şeyh Efendinin Çarşı Camiinde kılınan CENAZE NAMAZINDA Vali Necati Şentürk ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın’ın saf tutmaları, hemşerilerimiz tarafından takdirle karşılandı.
Aşırı izdiham yüzünden, cenaze arabasıyla Çarşı camiinden, Şeyh Süleyman Mezarlığına ancak bir saatte ulaşabilen konvoydaki binlerce muhipleri, mezarlıkta yer kalmayınca, mezarlığın dışında kalmak zorunda kaldılar.
İlimizin, Bölgemizin, ülkemizin ve İslâm âleminin mânevi dinamiklerinden olan NAKŞİBENDİ TARİKATI HALİFELERİNDEN ŞEYH MÜŞERREF (ÖZCAN) HAZRETLERİNİN VEFATI DOLAYISIYLA, MUHİPLERİNE, MURİTLERİNE ve TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUZ.
Elime geçen bir videoyu youtubeye atmak isterdim ama youtube kapalı olduğu için
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] adresine uplandlayıp sizinle paylaşmak istedim
Şeyh müşerref hz cenazesi
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
----
edit By RoHaN
Özbey tarafından sunulan video, birinci mesaja dahil edilmiştir. Teşekkürler
MEKANI CENNET OLSUN ...Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : DeRBeDeR
Siirt'in yetiştirdiği büyük alimlerin başında gelen Şeyh Müşerref Hz vefatı bizleri derin bir eleme gark etmiştir... Merhuma Allahtan rahmet Özcan ailesi ve Siirt halkına başsağlığı ve taziyelerimizi sunarız...Cenab-ı Allah bizleri onunla haşr etsin...
EL FATİHA ...
bir çok internet sitelerinde haberi yapıldı yorumlar yazıldı...
yorum yapma nezaketinde bulunan ve el fatiha okuyan bütün Siirtli hemşehrilerimin, Site üyelerimizin ellerine gönüllerine sağlık...
Allah bizleri hak ve doğru yoldan şaşırmasın...
Allah yar ve yardımcımız olsun..
Taziye : Pervaride yarın ve öbürgün de devam edecektir ilgili arkadaşlara önemle duyrulur...
EL FATİHA
Şeyhimize Allah'tan rahmet dilerim. Tüm Siirt halkının başı sağolsun
Şeyhimize Allah'tan rahmet dilerim