Ya En sevdiqim yemektir heraLde.... Zaten bayadır canım cekiodu :(
Printable View
Ya En sevdiqim yemektir heraLde.... Zaten bayadır canım cekiodu :(
siirt arapçasından (IRK) denir...Alıntı:
kartal56 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
imçerket ise bir tatlı türüdür..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
abi ilk defa gordüm bu yemegi bi tarıfını yazın bızımkılere yaptırayım
ırk` yemeden olmek ıstemıyorum:)
Geçen sene bir üyemizle birlikte, bir işyerine gittik ve masada IRK vardı. Kırmızı köfte, gerçekten harika birşey. Sıcak sıcak yemek lazım.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Biz buna Erok deriz.Daha oval ve ufak olur.AFiyet olsun
Mardin Kültürü ile Siirt Kültürü birbirine çok benzer. Bıttım Sabunu bile Mardin ve Siirt'te meşhur olduğu gibi, Siirt'in büyük bir bölümü Arapça konuşur ve Mardin'in de kendine has bir arapçası vardır.
Düğünlerde dinlediğim Siirt Sanatçılarının seslendirdiği şarkıların bir bölümü Mardinliler tarafından bestelenmiş eserler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle komşu ilimiz Mardin ile Siirt arasında pek bir fark göremiyorum.
Tarihi yapısıyla, görkemli evleriyle ve bütün dinleri içinde barındırmasıyla başlı başına bir eyalettir. O bakımdan da takdir ediyor, Mayıs ayında Mardin'e gideceğimizi hatırlatıyorum.. Görüşmek üzere.
Görüşürüz...:) İnşallah Hep birlikte orda olurusunuz...:)Alıntı:
RoHaN Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
bunun tarifini alabilirmiyim arkadaşlar merak ettim
bu arada tam olarak ne bunun adı yaw:)
bende hiç yemedim tarifinide atsanız sewiniriz ardaşlar:)
Ya bunun bir tarifi yok mu?....