aynen böyle canım..biraz bakış açım farklı sanırım..:)Alıntı:
''KÜBRA'' Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
aynen böyle canım..biraz bakış açım farklı sanırım..:)Alıntı:
''KÜBRA'' Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
özgür olana örnek vermek istersek Bush her istediği şeyi istediği zaman yapması ve yaptırmasıAlıntı:
özgür olmayana örnek vermek istersek özel şirketlerde çalışanlar mesela özgür değiller istedikleri şeyi üstteki kişiye danışmadan yapamaz ve bu şekilde o kişi kısıtlanır ve özgürlük adına hiçbirşeyi kalmaz
evet bakışın açın farklı ve bu farklı bakış açıları sayesinde konun açılma amacına ulaşmış oluyorum fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederimAlıntı:
KüÇüK_HaNıM Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ayrıca diğer üyelerinde düşüncelerini bekliyorum ;)
asıl bu güzel konu için ben teşekkür ederim...
Kişinin kalbinden ve aklından geçen istekleri istediği zaman uygulaması ve uyguladıktan sonrada yaratıcı veya devlet tarafından bedel ödememesidir
Özgür değiliz çünkü bu hayata geldiğimiz ilk dakikadan özgür olamayacağımız belliydi çünkü dünyaya gelmeyi isteyip istemeyeceğimiz bize sorulmadı ardından anne baba seçimimizi hangi şehirde doğacağımıza biz karar vermedik ilerki dönemlerimizde yaprığımız her şeyin cezası ya da ödülü var die hep iyiyi aramak zorunda kaldık
HAYATIMIZDAKİ OLAYLARA YÖNELMEDİK YÖNLENDİRİLDİK
ülkede yada bu dünyada her insan her istediğini yapabilir .evet bazı durumlarda yapılamaz diye kurallar vardır ama yinede yapanlar vardır.yapanlar olduğuna göre özgürlük var demekki ...yapanlar sadece sonucunu göze alabiliyo demektir..bişeye ceza veya yasak konulması o şeyin özgürlük kavramının dışna çıktığı anlamına gelmez...Sadece kısıtlandığı anlamına gelir.Hırsızlık yapmak yasaktır ama hırsızlık yapanlar var insanın kendi isteğine kalmış.Hırsızlık yaparım ne kadar yatacaksam yatarım derse özgürlüğünü sonucunu bile bile kullanmış olur..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
özgür bir insan suç işlemişse bedelini ödememekte isteyebilir devlet bu isteğini kısıtlar böylece bu kısıtlama özgürlük tanımana ters olur
Özgürlük nedir:
Çok zengin biri veya baba parasıyla yaşamını sürdüren. çalışmayan hep gezen... havalı olan, ve bazen şehir dışına tatil yada gezi için çıkan kişiler özgürce yaşarlar ya ona ben özgürlük diyorum...
Özgür müyüz değil de Özgür müyüm Sorusuna cevabım :
Ben değilim... yarı özür bile değilim... Herkesin derdi kendine.....
yedin içtin döktün gezdin kırdın lafları özgürlükle alakalı deqil, özgürlük bunlar baqlı deqil...
özgürlüqünde amaç ve sebepleri var... bunlar ya kuraldır ya tarzdır sınırlı herşey sonuçta insan dogar yaşar ve ölür (denemededir) ve özgürdür.
özgürlük her zaman kural tanımaz tanımamalıda zaten.kural tanımış olursa kendi istediği değilde yaratıcının ya da devletin isteklerine boyun eğmiş olur