-
Alıntı:
HIZAL_ Nickli Üyeden Alıntı
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] İnanıp inanmamak sizin elinizde
Bana soracak olursanız yorum yapamıyorum ben
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Mühendislik Harikası Bir Baraj
Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan, Kaliforniya'nın 2.büyük gölü olan Lake Berryessa'nın oluşmasına neden olan ve Putah Nehri üzerinde 1953-1957 yılları arasında inşaa edilen Monticello Barajı, 93 metre yüksekliği ve 312 metre genişliği ile ortalama boyutlarda sayılabilecek kemer tipi bir barajdır.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
İnşaatında 249.000 m³ beton kullanılmıştır. Su tutma kapasitesi 1,98 km³'dür. Bu barajı diğer barajlardan ayıran en önemli özelliği ise 22 metre çapındaki "taşma savağı"dır.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bu savak saniyede 1370 m³ suyu boşaltabilmektedir. Baraja gelen su miktarı arttığında, su seviyesi yükseleceğinden taşma savak devreye girer ve fazla suyu araziye by-pass eder, bir tür emniyet kanalıdır.
Dip savak çapı ise 8 metredir ve aşağıdaki resimlerde de görüleceği gibi savak full kapasitede çalıştığı zaman dip savakta müthiş bir basınç ortaya çıkmaktadır.
Savak kuru olduğunda ise (her ne kadar yasak olsa da) adrenalin bağımlıları için popüler bir kayma yeri olmaktadır.
-
-
Alıntı:
_aLoNeWoLf_ Nickli Üyeden Alıntı
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] bence photoshop.....;)
Hacı açıklamıslar işte nesi photoshop yaw :D
-