Koca Reis ve serdar birgün .Yıl !999
Koca Reis'e Mektup...
Gözyaşlarımız buz kesti beklerken. Üşüyen bizdik biliyorum aslında. Sen cenneti seyrederken, ulu kayaların bir yerinden biz delirircesine üşüyorduk Koca Reis. Seni beklemek beklemelerin en zoru, seni beklemek Resulullahın emanetini beklemek gibi güzeldi. Velakin sen gelmedin , biz donduk. Ey güzel insan, ey yiğit anadolunun yiğit adamı, nasılda sevdik biz seni. Bu aşkın adı ne olsun sen söyle şimdi. ''Kişi sevdiğiyle beraberdir'' diyor Allah'ın Resulu. Şimdi biz ebediyette beraber miyiz? Komşumuyuz ver müjdeyi ne olur. Sen öğrettin, imanınızı, ihlasınızı kaybetmeyin, Allahın vaadi var dedin. Doğru bildiğiniz yoldan, dosdoğru gidin. Yolunuza engel çıkarsa engelleri yıkın dedin. Şimdi bizim sevdamız ahretlik oldu. Biz yanına varabilmeyi başarırsak, yine o güzel gülüşünle karşılayacak mısın bizi? Yine sarılıp, kardaşım diyecek misin?
Ne oldu bilmiyorum, senin gönlüne düşen sevda şimdi bizim yüreğimizde yeşeriyor bak. Senin aziz bedenin tıpkı toprağa düşen bir tohum gibi bu baharda, dallanıyoruz, budaklanıyoruz, kenetleniyoruz. Senin ihlasla yaktığın bu ateş daha da harlanıyor be yiğidim. Senin gönlümüze düşürdüğün bu sevda filizleniyor, boy veriyor.
Koca Reis;
Adamların var senin. Hepsi birbirinden merdane, hepsi emrine amade. Sanmaki bu teker kalır tümsekte. Biz geleceğiz yiğidim. Önce Aleme Nizam vereceğiz , Osmanlının torununa yakışır bir teba olarak. Sancak sancak, bayrak bayrak, Bu davayı taşıyacağız heryere. Maraş dağlarından yeşerecek bu ulu çınarın altında, Şeyh Edebalilerin Çanamlı Yiğitlerin elini öpüp senin yanına koşacağız. Reis! senin dediğin gibi, bu davanın sahibi biz değiliz, bu davanın sahibi Allah'tır. Bu yüzden buzları çözülür çözülmez yüreklerimizin, iş başındayız. Sen rahat uyu, Alperenler kavganın tam orta yerindeler... Sen rahat uyu koca reis, sen rahat uyu....
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]