haklısın kardessAlıntı:
Orjinal Yazarı : TURAN
yukarıda gördüğümüz fotoğraflar aslında bizim kendi çocuklarımıza sahip çıkma noktasında ne kadar ihmalkar olduğumuzu gösteriyor
Printable View
haklısın kardessAlıntı:
Orjinal Yazarı : TURAN
yukarıda gördüğümüz fotoğraflar aslında bizim kendi çocuklarımıza sahip çıkma noktasında ne kadar ihmalkar olduğumuzu gösteriyor
sadece bu manzaranın hiç tasvip edilecek bir durum olmadığını belirtiyorum.Konunun üzerinde fazla durmak bence faydasız..............
NEDEN FAYDASIZ KEŞKE ONUDA YAZSAYDIN BENCE BU VEYA YAPILAN HİÇ BİR ŞEY FAYDASIZ DEĞİLDİR BİR GÜN MUTLAKA MUHATTABINI BULACAK BELKİDE SORUN OLMAKTAN ÇIKACAKTIR SIKSIK GÜNDEME GETİRMEK BİRİLERİNE BİŞEYLER HATIRLATMAK DUYARLI BİRİNE RASTGELENE KADAR BENCEDEVAM ETMELİ BÜTÜN İDARECİLER VURDUM DUYMAZ OLAMAZ BİRİ BU VE BUNA BENZER SORUNLARA DUR DİYECEKTİR ELBETAlıntı:
Orjinal Yazarı : hece56
sadece bu manzaranın hiç tasvip edilecek bir durum olmadığını belirtiyorum.Konunun üzerinde fazla durmak bence faydasız..............
Neden faydasız diye merak ediyorsun demek.
Ben bir öğretmenim ve ders verirken en çok çocukların birşeyler üstlenmesine sorumluluk almasına dikkat ederim.Yani Başarı güdüsünü kendisinin tatmin etmesine çaba harcarım.Başarılı oluyor muyum onu zaman gösterecek.Ve tahminimce birçok öğretmen bu çaba içerisinde.Öğrencinin yeteneklerini geliştirmesini ve bu yetenekler doğrultusunda ileriye yönelik planlar gerçekleştirmelerini amaclıyoruz.Fotograftaki çocukların ki bu tip çocuklar Siirtimizde azınlık olmaktan çıktılar-ve ben bunlara parazit gelecegin kökleri diyorum-Hazıra konma amacındalar bu da onları cevredeki diger akranlarının kolaylıkla elde ettikleri imkanları kuraldışı elde etmeye itiyor.Belki ailenin başıboşluğu umursamayışı bu durumu tetikliyordur ama.Çocuğun da hoşuna gidiyor bu.Ve meslek ediniyor bunu.İş ilerliyor tiner ve Bally gibi maddeleri kullanmaya.Gözünü kırpmadan hırsızlık yapmaya hatta bıçaklama ve yaralamaya kadar gidiyor olay.
Kısacası bu tip olaylarda suçu direkt ebeveyne atmak bence adil olmaz.Resimdeki çocuklar okul çağı çocuklar ve okulda belli bir eğitim almaya devam ediyorlardır ya da okulu terketmişlerdir.
İşin ucuz tarafını seçmek kendini acındırmak herzaman kolaydır.Ama bu zaman ilerledikçe öyle olmayacaktır.Hayatın acımasızlığı onlara gerçek yüzünü gösterecektir.
Bu yorumum sizde''ne kadar da acımasız biri'' düşüncesini uyandırmaz umarım..........
HAYATIN GERÇEKLERİ ACIDIR AMA AMA BU GERÇEKLERİ GÖRMEYEN VEYA GÖRMEK İSTEMİYENLER ACIMASIZDIR DİYECEK KADAR İYİ BİRİ DEĞİLİM SADECE FARKLI PENCEREDEN BAKIYORUM O KADAR
HAKLI OLDUĞUNUZ Bİ ÖĞRETMEN OLARAK BİZDEN FAZLA KONUYA VAKIF OLDUĞUNUZ BESBELLİ AMA HİÇ BİR ÇOCUK O YAŞTA EBEVEYN LERİNDEN HABERSİZ O TÜR İŞLERİ YAPAMAZ BEN İKİ ÇOCUK BABASIYIM DÜŞÜNDÜKÇE AKLIM ALMIYOR EVE GEÇ GELECEK PARAYLA GELECEK OKULA GİTMİYECEK FARKLI MADDELER KULLANACAK VE BEN FARKETMİYECEM OLURMU YAV BEN ÖLMÜŞÜMDÜR O ZAMAN HAYATTAYSAM İMKANSIZ ÇOCUĞUNUZ VARSA Bİ DÜŞÜNÜN YOKSA OLDUĞUNDA NASIL YETİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ DÜŞÜNÜN SİZİN ÇOCUGUNUZ VEYA KARDEŞİNİZ O TÜR HAYATI SEÇERSE TEPKİSİZ KALABİLECEKMİSİNİZ İZİN VERİP İZLEYECEKMİSİNİZ TABİKİ HAYIR ...
ÇOCUKLAR SADECE ÖZENİR HAYAL KURAR SUÇLU OLAMAZLAR
EĞİTİMLİ Bİ AİLENİN ÇOCUKLARI BU SORUNLARINI ATLATIR SİGARAYA ÖZENEN ERKEK ÇOCUKLARI RUJ SÜRMEYE ÇALIŞAN KIZ ÇOCUKLARI POLATÇILIK OYNAYANLAR ,..SAĞLAM Bİ AİLE YAPISI OLANLAR BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİR
ÇOCUKLAR SUÇLU DEĞİL DİR OLAMAZ
Gençleri baskı altında da yetiştiremezsiniz. Bir gencin sağlıklı, mutlu ve iyi bir birey olması için bebekliğinden başlayan iyi bir aile ortamı içinde olmasını sağlamalısınız.
O halde işe kendimizden, yani anne-babalardan başlamak durumundayız. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, dönüp kendinize bakın ve şu soruları sorun:
Ben iyi bir insan mıyım, ben doğru bir insan mıyım, ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibimiyim..????ve hiçde gözardı edilecek bir durum değil bence....
[GLOW=deeppink]hiçde gözardı edilecek bir durum değil bence....[/GLOW]
TEŞEKKÜRLER SERAP ŞEFFAF VE DUYARLI YAKLAŞIMIN İÇİN
Güzel yaklaşımlar var konuda. En azından Türkiye'de insanlığını kaybetmemiş birkaç kişinin kaldığını görmek güzel. Keşke elden birşey gelebilse
iş sadece birkaç çocukla bitse kolay bu durumda zaten ben ebeveyni suçlarım.Ama bu 100lerce hatta 1000lerce çocuğun sorunu ülkemizi düşünürsek milyonlarca çocuğun sorunu.Yani kolay bir sorun deil.
Yani şimdi her sokağa düşen kötü alışkanlık edinen çocuğun tek sebebi aile mi?
Bence deil...............
aile olmak zorunda değil büyükler büyükler büyükler
özendiren onlar, teşvik eden onlar, zorlayanlar onlar göz yumanlar onlar acımadan çalıştıran her konuda kötü örnek olan düzeltmek için kılını kıpırdatmayanda onlar yaşça kendini büyümüş sanıp ama hala bi çocuktan farksız davranan BÜYÜKLER