-
aslında bu konu beni ilgilendiriyor az cok
konya meselesi oldugu için :D
bizzat kendim gittim konyaya türbesini ziyaret e qittim fotoğraflar cektim..
qüzel di türbeye gittiqimde ordaki eşyalarını qörünce biraz duygulandım ama beni dişarda bekleyen vardi hemen cıktım:D
DiLek abla ve bu konu hakkında payLaşım yapan Arkada$Lara teşekürLerimi sunarım saoLun...
ama bu sözünü cok seviyorum
" ya olduqun qibi qörün yada qöründüqün qibi oL"
-
dilek abla resimdeki yazıyı az önce bir daha okudum,
jeton biraz geç düştü ama olsun, zararın neresinden dönülürse kardır
Domuzun önüne inciler serilmez >>> domuz her zaman çamur içinde debelenen pis bir hayvandır.
Mücevherlerden sarraflar anlar, başkası bilmez >>> herkes herşeyin değerini bilemez. Bunu söylerken Mevlana, sen değerli birisin demeye getiriyor. Herişin kendi ustası, erbabı vardır. İnsan kendisine çirkin deyip çekerse kendini bi köşeye yanlış yapar. Mutlaka ondaki guzelliği keşfedecek bir sarraf bulacaktır.
ne fark eder ki kör insan için; elmas da bir, cam da
sana bakan bir kör ise; sakın kendini camdan sayma >>> Kör için elmas da cam da birdir. çok anlamlı bir söz. Adama yemek verirsin karnını doyurur. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali. önüne ne gelirse yer. elmasın kıymetini bilmeyene cam da versen hiç bişi farketmez << sen gül gibi kızını verirsin anlayışsız bir adama <<< sen çirkin kızını verirsin çok anlayışlı bir adama <<< umarım ne demek istediimi anlamışsınızdır. Yeter ki insanın gönlü kör olmasın.
-
Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
seviyeli efendi paylaşımcı ve emeğe saygılı ol öyle gel
bu cümleyide ekleyip site girişine slogan diye aşşagıdaki güzel sözle birlikte ekliye biliriz
ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
yukardaki cevap yazmış arkadaşlarımızdan bir kaçı hala nedemek istediğimizi anlamamış gibi üzüldüm
-
..[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Cömertlikte yardım etmede akar su gibi ol
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörülükte deniz gibi ol....,
tekrar uğramadan geçemedim,çok güzel yorumlar buldum..
hepinize de teşekkürler.. konu anlamını daha iyi kazanıyor böylelikle.:108:
-
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : serap79
..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Cömertlikte yardım etmede akar su gibi ol
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörülükte deniz gibi ol....,
tekrar uğramadan geçemedim,çok güzel yorumlar buldum..
hepinize de teşekkürler.. konu anlamını daha iyi kazanıyor böylelikle.:108:
katılımın bi kaç kişiden ibaret olması üzücü gönül isterdiki herkes bu güzel konuyu dahada güzelleştirsin bence gözden kaçtı arkadaşlar konu sizin
buyrun
-