mutlaka bekleriz
Printable View
mutlaka bekleriz
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : humanist
Rassıl acer, seré zini ,botan vadisi , :247:
sere zini mii...?
:::::CANIM SİİRTİM:::::
BAĞLARINDA AÇAN ÜZÜM DALLARINI.
FISTIKLARI BADEM VE ZİVZİK NARINI.
KAVURMA SUCUĞU,NU BÜRYANI,NI.
TANDIR EKMEĞİ, KOKUSU,NU.
YEMEYİ ÖZLEDİM CANIM SİİRT,TİM
----------------------------------------------------
HALAY OYNAYAN GENÇLERİNLE.
ZENGİNİ,FAKİRİ,Nİ GARİBİNİ.
YOLLARI BOSTANLARI BAHÇELERİNİ.
UZUN İŞLEMELİ MİNARELERİNİ.
SEVİYORUM İNAN CANIM SİİRT,TİM.
---------------------------------------------------
BİLGİN ALİM VE ŞEYHLERİNİ.
İLİM OKUYAN NİCE İNSANLARINI.
TÜRBE ŞADIRVAN VE MESCİTLERİNİ.
EBUL VEFA,DAN GİDEN HACILARINI.
SEVİYORUM SENİ CANIM SİİRT,TİM.
-----------------------------------------------------
KIŞIN ÜSTÜMÜZE YAĞAN İNCE KAR,INI
KEZER ÇAYI BAŞUR VE BOTAN ÇAYINI.
ŞİMMEM SALOHO,NUN TATLI(KAVUN),U.
TİFTİK BATTANİYEY,LE ÜSTÜMÜ ÖRTTÜĞÜM.
SEVİYORUM SENİ CANIM SİİRT,TİM.
------------------------------------------------------
ŞEYH TİRKİDE OKUNAN DUALARIMIZ.
YUMURTA BAYRAMI ŞEHRİL- BAYF-I- ÖZLEDİM.
KALE MUAZZAM ŞAHASERDİR GÖRÜNTÜSÜ.
RAMAZAN BAYRAMINDA CIGOR BAYRAMI.
TİLLO VEYSEL KARANİ,YE AKAR NURLARIN.
SENİ SEVİYORUM CANIM SİİRT,TİM.
-------------------------------------------------------
İŞLEMESİ KADİFE SÜSLÜDÜR BOHÇASI.
DOKUDUĞU TİFTİKTİR HEYBELERİ.
KEZER ÇAYI,BAŞUR VE BOTAN SUYU.
KALESİ,DİR UÇSUZ BUCAKSIZ MANZARASI.
SENİ SEVİYORUM CANIM SİİRT,TİM.
--------------------------------------------------------
YAZAN:SİİRTLİ HÜSEYİN
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
msn: [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
e-mail:huseyin_zaric@mynet.com
gmail : [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
--------------------------------------------------------
İSTANBULDAN SELAMLAR SEVGİLER
ya ister sıkılın ister sıkılkılmayın sonuçta burası hepizin :116:memleketi ................................ ama başka sehire gittiğinizde buranın hasretini :45:cekersiniz ......dimi............... :61:
orta okuldayken rasınneboh'a geziye gitmişitk çok güzeldi.ayrıca kızlar tepesi,şeyh el hazinin türbesi,tillo ve garnave çok güzel yerler.esen havanın güzelliğini yaşamak isteyenler için siirt her şehirden daha güzel......
rasıl hacar'a geçen hafta pazar günü gittik ve gerçekten de görülmeye değerdi.Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : humanist
Rassıl hacer, seré zini ,botan vadisi , :247:
ve daha güzel siirt'imin gezilecek o kadar çok yeri var ki.
gidip görülecek gezilecek o kadar doğa güzelliği var ki,
görmediğimiz gezmediğimiz o kadar çok yer var ki bu güzelim siirt'te.
siirt dedin mi akan sular durur
siirt dedin mi olay bitmiştir.
siirt dedin mi akıllara evliyalar tillo diyarı gelir
ibrahım hakkı Hz. türbesi ve kaletul üstad.
siirt dedin mi akıllara fıstık, bıttım sabunu,
büryan'ı (perive), kilim'i, saddecesi gelir akıllara.
siirt dedin mi Hz. veysel karani gelir akıllara.
siirt dedin mi misafirlikperverlik gelir akıllara.
siirt dedin mi mert insanı, sevda dolu yürekler gelir akıllara.
ben de siirtliyim, ben de bu toprağın evladıyım.
ben de siirtliyim, ve gururluyum.
Gezilmesi gereken yerlerden sadece bir tanesi olan Rasıl Hacar (kayabaşı)'a yarın bir etkinlik düzenleyeceğiz.
Bu seferki etkinliğimiz tamamen sanatsal nitelikte fotoğraf çekip, Siirtliler'le paylaşma hedefini gütmektedir.
@dori
rasınneboh, demişsin. orası neresi? çıkaramadım.
Siirt'te gezilecek o kadar çok yer var ki... Bunların çoğunu site olarak, gezdik, gördük, resmettik, görüntüledik, videoladık.
Sizler için güzel bir gezi rehberi oluşturduk.
İlimiz, öyle anlatıldığı gibi, terör bölgesi veya cehalet bölgesi değil, aksine Doğu'nun parlayan bir yıldızıdır.
İlimize gelmek isteyen herkese, sonuna kadar yardımcı olmaya hazırız.
TİLLO KALEDEN MANZARALAR
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Seyh EL-HAZİN'ni onutmayın
TIKLA
Muhammed El-Hazin Miladi 1820 yıllarında Siirt'ten 10 Km. Aydınlara 8 Km.,Mesafedeki Dereyamaç (Fersaf) Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Dereyamaç'a Aydınlar İlçesi'ne giden yol ayrımından gidilmektedir.
Şeyh Muhammed El-Hazin Hz. genç yaşta Irak'a Şeyh Osman'ın yanına ilim tahsiline gider. Siirt'e döndüğünde Ulu Cami'de vaaz ve nasihatlara başlar.
Hicri 1308, Miladi 1891 yılında vefat eder. Fersaf'ta (Dereyamaç Köyü) bulunan türbesi halk tarafından ziyaret edilmektedir
Şeyl-ül Hazil Hz. hayatta iken, türbesinin yerini göstererek Halid Bin Velid'in (R.A.) savaş sırasında çadırını buraya kurduğunu söylediği rivayet edilir. Türbenin yapımı sırasında toprağın altında birkaç ok ve kıvırcık saçlı bir şehit bulunmuştur.