benimde aklıma çok komik birisi geldi bu yemeği görünce valla canım çekti...
Printable View
benimde aklıma çok komik birisi geldi bu yemeği görünce valla canım çekti...
:13: yiyemeyenlere haksızlık bu ya :109:
sarmısaklıysa yemem ben valla ha eyer sarmısak yoksa valla yerim hemde o bicim tadı mtiş yemiyenlere tavsiye ederim :D:D:
ben yememişim ne tadı var oldunuda bilmiyorum ....
Alıntı:
ALINTININ YAZARI : ette_056
ben yememişim ne tadı var oldunuda bilmiyorum ....
tabi sen kadıköylüsün ya o yüzden bilmiyosun tadını :)) :264: :263: :231:
Yememişsin u yemekte istemiyorsun bak kardesim eger Siirtliysen yada değilsen sana kiftelleben, ebu ğannuç , cokat , ırk(k si biraz daha değişiktir) kitel fum, iştemezet , may tavaş, vede en guzeli perive(kurban cidde) bunları tavsiye ederim.... Kadıkoy değil ingilterenin başkenti pariste bile olsan bunları yemen lazımdı...
:62:siirtliyim
ve bu yemekleri biliyorum
ya konuyu acan arkadaslara tsk ler ama keske tarifinide yazsaydınız malum annelerimiz bacılarımız bilir yapmasını ama esim siirtli degil en azından belki o konuda yardımızın dokunurdu neyse yinede tsk ler.........ne varsa yinede bizim mutfagımızda var:)
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : kartal56
ya konuyu acan arkadaslara tsk ler ama keske tarifinide yazsaydınız malum annelerimiz bacılarımız bilir yapmasını ama esim siirtli degil en azından belki o konuda yardımızın dokunurdu neyse yinede tsk ler.........ne varsa yinede bizim mutfagımızda var:)
sevgili abim sonunda buldum ve seninle paylaşma mutluluğu yaşıyorum..
buyrun tarifi:
YOĞURTLU KÖFTE (KİFTEL LEBEN)
Köftelik bulgur ıslatılır, yarım saat dinlendikten sonra yoğrulur. Ufak parçalar halinde koparılan hamur parmak ile bastırılarak şekil verilir. Kaynatılmış tuzlu suyun içinde 10-15 dakika haşlandıktan sonra kevgir ile süzülür. Ayrı bir yerde sarmısak dövülür, yoğurdun içine katılır. Hazırlanan bu harç soğumaya bırakılan haşlanmış köftelerin üzerine dökülür. Ayrı bir tencerede kızdırılan yağ hazırladığımız harcın üzerine dökülür. Kırmızı biber ve nane eklenerek servis yapılır. .
ahhh ahhhh bak şimdi kim açtı bu konuyuy yaaa:(
şimdi siirte olup kiftel leben yemek vardı:(