YOL GÜZEGAHI:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
YOL GÜZEGAHI:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Arabayla olsaydı kaılıdım ama bisiklet zor bir bisikletim bile yok :)) arabayla en arkada takip ederim sizlerii..
Şaka bi yanaa arkadaşlar etkinliğe katkıda bulunan tüm krum ve kuruluşlara tşk ediyoruz gençlik adına güzel projeler bunlar herşey siirt ve gençlik için..
Siirtliler-Board Yine Alninin akıyla bu projedede boy gösterecek..
hiç şansınız yok bu yarışmanın tek favorisi benim diyecem ama hiç inanmayın eski formumda değilim
duyduğum kadarıyla elemanx bu yarış için 2 aydın spor salonlarında ter döküyor bilginize benden duymuş olmayın
Siirtliler Board sitesini kurduğumdan beri, sayısız etkinliğe imza attım. Ama hep içimde bir özlemdir, Bisiklet yarışı.
Hiçbir maliyeti olmayan, sadece yolların trafiğe kapatılması ve bir ambulans'ın takip etmesi gereken, kapsamlı ve güzel bir etkinliktir.
Yıllardır yapmayı hayal ettiğim bu yarış için, önümüze SODES kapsamında proje yapmamız için teklif geldi. İstanbul'dan Siirt'e Siirtliler-Board gecesine katılan Faruk abinin hatırı için, Siirt ve Siirtli gençler için 3 proje yazdım. Proje sunmamız için bir dernek olmamız veya bir dernek adına katılmamız gerekiyordu.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odasına verdik projeyi, onlar da bu projeye en uygun derneğin Yeşil Siirt Derneği olduğunu söyleyerek bizleri Niyazi Deniz'e yönlendirdiler.
Proje kapsamında, 250 genç yarışacaktı. Bu gençlere kuru kuru bir yarışma yapmak yerine, çok aktiviteli ve coşkulu bir yarış sunmak için YEMEK ve KONSER ilave ettik.
Etkinlik Pazar günü olacaktı. Önde Siirt'teki motorsiklet kullanıcıları, bir eskort eşliğinde başlayacaktı. Bu büyük yarış ses getirecekti ve bunun için başlangıç noktası ve bitiş noktası tarihi ve kültürel mekanlar seçilmeliydi. Böylece ilin tanıtımına katkı sağlanacaktı. Saat Kulesi önünden başlayacak yarışma, Rasıl Hacar'da sona erecekti. Bazen Botan Barajını da düşündük ama, bahar ayında Rasıl Hacar alabildiğinde yeşil ve görkemli olacaktı. Geçmişte tüm piknikler orada yapılırdı. Şimdi ise unutulmaya yüz tutmuş bir doğa harikası olan Rasıl Hacar'da her yarışmacı ailesiyle gelecekti. Komşu illerden de baya katılım olacaktı. Batman ve Şırnak'tan arkadaşlarla görüşmüştük bile. Onlar için araç tahsisini bile projeye yazmıştım.
Bir anne-babanın en büyük sevinci, evladının başarısına şahit olmaktır. Bu vesile ile yarışmaya herkes ailesiyle gelecek diye düşündük ve bitiş noktasına aileleri taşımak için de araş tahsisi ekledik.
Ter döken yarışçılar, yarış sonunda yemyeşil çimenlerin üzerinde, tertemiz hava ve Rasıl Hacar'ın o eşsiz manzarası karşısında aileleriyle dostlarıyla piknik yapacak ve projenin en büyük amacı olan kaynaşma hedefine ulaşacaktı.
Siirt'i simgeleyen Fıstık'tan ve yeşiller için bir Siirt'i hayal ettiğimden olsa gerek yarışın adını YEŞİL BİSİKLET koydum.
Aramızda maddi durumu kötü olan ve yarışmaya katılmak isteyen gençler olabileceğini de düşünerek, proje kapsamında 20 bisiklet hediye edilecek notunu ekledim. Bu 20 bisikletin tamamen yeşil renkte olması şartını da ekledim.
Bugün her ne kadar, hayallerimde canlandırdığım gibi olmasa da YAZDIĞIM bir projenin, kabul edilmesi ve bu denli ilgi görmesi beni ziyadesiyle sevindiriyor.
Bu projenin hiçbir noktasında adım geçmese de, ben, ekibim ve derneğim sonuna kadar destek vereceğimize söz veriyoruz.
Guzel bi etkınLık emegı gecen herkesi kutluyorum.. Siirte 1 gunLukte oLSa farkLı ßi hawa getirecek ßi etkınLIk.. uMarım Bu guzeL etkınLıgı Her zaman Kı etkınLıkLerde zewki işkenceye çewiren MaganDusLar işkenceye çewirmezLer.. HErkese Sımdıden Iyı EgLenceLer..
güzel bir etkinlik olur inşallah bende katılacam ve birinci oLACAM BİR CUMHURİYET ALTINI BANA DİĞERİNİDE SİTEYE BAĞIŞLIYACAM ŞİMDİDEN diğer yarışmacılara başarılar ve ikinciyide çok merak ediyorum
Yarışa çok az bir süre kaldı. Hazırlıklar son sür'at devam ediyor. Pazar günü sabahı görüşmek üzere.
Alnımızın akıyla bu iştende çıkarız.şimdiden herkese başarılar.
Vesselam..
hayırlısı inş
Yarışa Son 2 gün kaldı... İnşallah orda olacağım Bisikletimle bu yarışmayı kazanmayı ümid ediyorum Kazandığım takdir de Ödülü SİrGeb'e bağışlarım...:) Hızlıyımdır + Bisikleti Çok ama çok rahat kullanırım...;)
BELLİ OLACAK :p
HAYIRLISI NE İSE O OLSUN..!;)
Yarışmada çok iddaalı bir Siirtli var. profesyonel sıfır bir yarış bisikleti ile katılacak..
İlk üçteyim inşaallah...
Müzik şöleni için sanatçılar ve ses sistemleri hazır...
500 kişilik yemek ve ahçıları da orda olacak...
Pazar günü Büyük bir gün olacak...
Yarın Büyük gün çok az kaldı... Bisiklet yarışına...:) İyi olan kazansın...:)
21 Şubat 2009 / Cumartesi
Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Deneğinin düzenlediği bisiklet yarışmasına ilgi giderek artıyor. Derneğin Siirt’te yapacağı Bisiklet Yarışmasına özelikle gençlerin ilgisinin olduğu gözlenirken, katılımdan yöneticilerin memnun kaldığı öğrenildi.BİSİKLET YARIŞMASINA İLGİ GİTTİKÇE ARTIYOR
22 Şubat Pazar günü yapılacak olan Bisiklet yarışmasına, vatandaşların yanı sıra bir çok bürokratların da katılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Deniz Siirt’te böyle bir faaliyetin yapılmasında fayda gördüklerini söyledi. Niyazi Deniz, gençleri bilinçli bir şekilde bisiklet sürmeye alıştırmak için de ilerleyen zamanlarda derslerin verileceğini açıkladı. Deniz, bisiklet yarışmasına tüm Siirtli vatandaşlarında davetli olduğunu da sözlerine ekledi.
Siirt Güney Gazetesi
Yarışma bugünmüş unutmuşum valla.
ya ben gelmek istiyorum ama ne yapim iş güç eyer gelemessem kusuruma bakmayın :):):)
Yarışmaya sadece 1,5 saat kaldı. Dışarıda buz gibi bir hava var.
Yarışmaya sadece gençlerin değil, bir çok kurum müdürünün de katılacağını duydum. Yarışma oldukça renkli geçecek.
Bizim ilk projemiz, Yeşil Siirt Derneğinin ilk etkinliği, Siirt'in ilk bisiklet yarışı.
İlkler her zaman heyecan vermiştir.
Yarış pistinde görüşmek üzere.
Küresel ısınmaya karşı bisiklet kullanımı öneriliyor.
Çevre eğitim ve kültür alanında çalışmalar yapan Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği Siirt´te ilk defa bir bisiklet yarışması düzenliyor.
Bisiklet hem sağlık, hem küresel ısınma ve hem de trafiğin hafifletilmesi için önemli bir araçtır diyen dernek başkanı Niyazi Deniz 22 Şubat 2009 günü yapılacak olan yarışma ile ilgili olarak “ Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanımı yaygındır. Türkiye´de ise günlük yaşantıda bisikletin araç olarak kullanımının yaygın olmadığı bir gerçektir.Küresel ısınma ile ekolojik felaketlerle karşı karşıya kaldığımız şu günlerde toplumda çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak, bireyler arasında bisiklet sporunun geliştirilmesini artırmak, doğanın ve kültürün korunmasına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek bilinç oluşturulması gerekir.
Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Dernek olarak, sosyal destek programı kapsamında hazırladığımız bir projenin kabul edilmesi ile 22 Şubat Pazar günü 16-46 yaş grubu tüm spor severlerin katılacağı bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışmayı geleneksel hale getirerek, çocuklarımıza bırakacağımız dünyamızın daha az hasar almasını amaçlıyoruz.
Amacımız bizim sandığımız dünyamızın aslında bizim olmadığı ve bize emanet olduğu bilincini toplumda oluşturarak, bu emanetin korunmasına katkıda bulunmaktır.” Dedi.
İzleyicilere yemek ve müzik ziyafetinin verileceği yarışmada dereceye girenlerden 1 ci ye 2 Cumhuriyet altını ve birincilik kupası, ikinciye 1 Cumhuriyet altını ve ikincilik kupası, üçüncüye de 1 ad. Bisiklet ve üçüncülük kupası verilecek. Bunun yanı sıra tüm katılımcılara günün anısı olarak birer katılım sertifikası verilecek.
Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği tarafından hazırlanan 8500 Tl tutarındaki proje kapsamında yapılacak olan yarışma Pazar günü saat 12.00 de valilik önünde başlayacak ve Eruh yolu güzergâhında gerçekleştirilecek.
Haber: Siirt Umut Gazetesi
arkdaslar ne oldu fotograflar yayınlanmamıs daha...cook guzel gecti derbeder ve efsaneye tskler...ka tıldıkları için...
aldığım bilgilere göre derbederin pedalı kırılmış yoksa kesin 1. gelirdi :)
Malesef öyle Şansızlıkta Derbeder Abiyi buldu Desene Yoksa Kesinlikle 1. gelirdi...:)Alıntı:
YaLNıZ eFe Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Abi Nisan Ayın bisiklet yarışını Bİr daha Tekrardan yapamazmıyız...:)
valla ben sahit oldum o olaya sansız dı derbeder cook sansızdı gercekten ve efsane arkadasımız da 1. oldu sondan 1. yine guzel di ama eglendik :D rohan abimin ozbeyin 1. gordugu sıralarda derbeder zannettik ama yanına vardıgımız da ayal kırıklıgına ugradık :(
ben olsam bisikletçiye dava açarım sıfır bisikletin nasıl pedalı kırılır
:)
kırılmamış yerınden çıkmıştı uğraşmış ama takamamış
kendisini tebrik edıyorum
komplo var bu yarışta :))) bizimkiler kazanmasın diye kuyu kazıldı ::))yoksa ortalığı hava tozuyla dağıtırlardı.
Vesselam..
kazanan arkadaşları ve hava muhalefetine rağmen yarışa katılan tüm arkadaşları tebrik ederim...
anlaşılmayan bir nedenden dolayı yarışın bir saat erken başlaması tek bayan katılımcı olan arkadaşımızın yarışa yetişememesine sebep olmuştur .. vali beyin başlayalım dediği söyleniyor ki kendilerine tüm yarışmacılar hazır değil tek bayan yarışmacımız henüz gelmedi diye arz edilse mutlaka beklenirdi ama denmediği açıkça ortada ...
bir sitemim daha olacak oda niyazi beye... en azından basın toplantısında bu işi yanlız yapmadığını sirgeb ile ortak bir proje oldugunu hatta projeyi yazan düşünen ve gerçekleşmesinde büyük rol oynayan rohan ı (Muhammed Kurt) olayın dışında bırakmaması gerekirdi bu davranışı pek etik bulmadım ... güzel bir etkinlikti pişmemiş tavuk döner dışında :) nice daha iyi organize edilmiş etkinliklere emeği geçen herkese teşekkürler
güzel bir konuya değindiğiniz için teşekkür ederim.ben niyazi beyin takındağı tavırdan dolayı sitemkarım.proje hazırlayan ve emek sarf eden muhammed kardeşimisi hiçe sayması hiç hoşnut değil.birlikte kuvvet doğar diye düşünüyorduk.meğer göründüğü kadarı ile proje mimarinın adı yok ortada.sadece yazıklar olsun.organize çok kötü plansız başka ne diyebilirimki.siirtimizide bir ilk olarak yapılan bu yarışı öyle bir organize yapılması gerekirdiki dillere destan olması gerekiyordu.söyleyecek ve yazacak daha çok şey var.şimdilik bu kadar.Alıntı:
eLeM@N Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Vesselam..
yiğidi öldür hakkını yeme demişler. ne de güzel demişler. ama burda rohan abinin adının geçmemesi olmamış.
netice: hak yenildiAlıntı:
Kont Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
sonuç: yiğid öldürüldü
devran döner.elbet birgün projenin nasıl olacağı gösterilir.
bizde ne hak yenilir ,nede yiğit öldürür.herkese hakkı verilir.
Vesselam..
çok yazık olmuş nasıl kırılır pedal wallah kesin derbeder abe birinciydi
Kartal abimin, teşviki ile hazırladığım alınterim göz nurum projemi; derneğimiz olmadığı için Ticaret Odası'na oradan da Yeşil Siirt Derneği'ne verdik.
Pazar günü geniş ve renkli bir katılımla gerçekleşen bisiklet yarışı benim için tarif edilemez bir duygu selidir.
Bunca yıllık mazisi bulunan Siirt'in bir kez bile bisiklet yarışı yapmamış olması benim o kadar çok zoruma gitmişti ki; ve yıllardır onca etkinliğe imza atmış olmamıza rağmen içimde hep bir ukde olmuştur Bisiklet Yarışı...
İstediğim gibi olmasa da gerçekleştirmiş bulunduk. Her ne kadar Yeşil Siirt Derneği organize etmiş bilinse de, projenin hazırlanışından teslimine kadar benimle birlikte olan dostlarımın, gerçekleri bilenlerin varolduğunu bilmekte güzel.
Saat 12.00'de başlaması gereken yarış saat 11.00'de start aldı. ve 12.00'de sona erdi. Bu nedenle yaklaşık 10 kişi yarışa katılamadı. Yes-Der'in bir basın mensubu olmasından mütevellit basın ordusu ve kurumlar bisiklet yarışına akın etmişti.
Yarışçılar arasında Siirt Defterdarı, Aydınlar'dan Memurlar, Telekom'dan memurlar, Dernekler Müdürlüğünden memurlar bile vardı.
Yarış esnasında dolu yağıyordu ve zemin oldukça kötüydü. Kaygan zemine, bozuk yollarda eklenince yolda sapır sapır döküldük.
Ambulans'ın geç gelmesi de cabasıydı...
Yarışta birinci gelen kişi kimdi?
Proje kapsamında 20 bisiklet alındı. Bisikletler maddi durumu kötü olanlara hediye edilecekti. Ama yarışa katılan kurum çalışanlara ve birkaç kişiye verildi. Bisikletler ihale usulü ile alındı. Özel bir Bisiklet firmasında birleştirildi. Ne yazıkki yirmi bisikletten yarısı yarışça pedalları koptu. Yarıştan önce Efsane'nin kopru ve tamir ettik ama Derbeder daha ilk dakikalarda pedalının kopması sonucu yarışı bıraktı. Bir Tek Sen isimli üyemiz de vites teli koptu. Deftedarın bile pedalı koptu. ve kazanan elbetteki bisikletçinin yegeni oldu. Tesadüf deyin, şans deyin, azim deyin, ne istiyorsanız onu deyin ama benim hayal ettiğim yarış değildi. Gurur duydum evet ama hayal kırıklıkları da yaşadım.
Siirt'in yeşil fıstığını andırmalıydı bu yarış. Tarih bir mekanda başlamalıydı. Yarış sonrası tavuk döner verildi. :) Hani bisiklet yarışıyla çevrecilik mesajı verecektik. Pişmemiş Tavukları ekmek arası yapıp yedik afiyetle :) Ne kadar da çevreciymişiz...
Geleneksel hale gelen Bisiklet Yarışı, umarım seneye daha bir organizeli gerçekleşir ve Siirt bu sefer adını duyurur.
Proje kapsamında dağıtılan tüm bisiklet toplanılıp nereye götürüldü orası bir muamma ama en büyük teşekkürü İzmir Bisiklet Federasyonu hak ediyor. Gönderdiği 80 kask, yarışı apayrı bir renk kattı. Yarışın ciddiyeti o kasklarla ortaya çıkıyordu. Teşekkürler İzmir.
Yarışın başından sona doğru fotoğrafladık. Hep beraber izleyelim.
yazıyı okumadan once resimlere baktım ve birinci gelen arkadaşın ailesinin şapkasındaki bisiklet markası dikkatimi çekti demekki o markanın siirt baiysiymişler :) ayrıca o fotoğraflardan kaskları çıkararak bakıyorumda ne kadarda saçma bir görüntü oluşuyor. bu bakımdan İzmir Bisiklet Federasyonuna ben de teşekkür etme gereği duyuyorum. insallah bir sonraki yarış daha güzel olacak ve o yarışta da basın ordusunu görürüz diye umuyorum.
Rohan abi Allah razı olsun şu hasta halimle güldürdün beni..
yarış çok güzel geçmişe benziyor.. çok matrak, eğlenceli, ve en önemlisi sevinçli geçmiş.. bu arada siirtliler board ailesi herzamanki yerini almış yine:))) tebrikler.. süpersiniz:)) ve kardeşlerim söylemeden geçemiyeceğim acayip karizma çıkmışsınız:)) bir abla ve arkadaş olarak gurur duydum bunu anlatmaya kelimeler yetmez:))))
ve bu arada 3. olan yarışmacı 1.ve 2. olandan daha çok sevinmiş gibi o kupasını kaldırmış ama diğer ikisi somurtmuş sondan birinci olsalardı herhalde tebessüm ederlerdi:D:)))...
ve 3. olan yarışmacının önce yorgunluktan yere yatması snra sevinçten halay çekmesi.. koptum orda.. karnıma ağrılar girdi gülmekten:))))
ve sondan birinciye gelince pedalın kopması bahane dayanamadım demiyorda pedal koptu:D...
efsane kardeşim sen kaçıncı oldun:))
neyse yarışmada önemli olan kazanmak değil.. o yarışta sevgiyi ve birlikteliği gösterebilmek. yani kazanmasa bile kazanan arkadaşı için daha çok sevinmesini ve hayatta hep alışık olmamız gereken durum.. kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenebilmek... o sevinci paylaşabilmek..
Rohan abi emeğinize sağlık..
bisiklet yarışına gelemesek bile bize o ano yaşattığın için çok teşekkür ederim.. hayat hep dilediğiniz gibi aksın..
Allah razı olsun:)))
üstat her şeye rağmen senin ilk kez editlenmemiş bir fotoğrafını sitede görmek sevindirdi gerisi boş biz nicesini yaparız ve yapacağız inşallah bu etkinliklerin ;)
Tabiiki eksiklikleri olacaktır ama gerçekten çok hoş !
Eksikleri olmasına raman pek fazla ön planda olmamamıza ramen böyle bir etkinlikte baş rol ( benim için ) oynayan rohan kardeşime teşekkürlerimi bildirmek istedim.
en çok üzüldügüm derbeder abe oldu vallah birincilik onundu o hak etmişti
Emin Tbr Ederim 1. Olmussun :D:D
yaw keske bende siirtte olsaydım bende katılrıdım bu yarışa baksan herkes bayabı eğlenmıs durumda :S
bence çok güzel geçmiş yarış birlik beraberlik içinde geçtiğini gördüm bir söz vardır:
"Çocuklar düşe kalka büyür."
bu sözü çok severim çünkü çok güzel bir söz bu derneğin ilk organizasyonuydu ve birçok hatalar ve aksilikler oldu derneğimiz şu an bir çocuk ve büyüdükçe hatalarımızı kendimiz bulup kendimiz telafi edecez ve böylece derneğimizi güzel yerlerde bulacağız...
Bir sonraki etkinlikte tamamen derneğe ait olduğu zaman daha kaliteli işler yapabileceğine inanıyorum rohan abinin ve başarılara imza atmak için biraz daha sabır ve azim (ki o zaten var) olması gerektiğini belirtmek istiyorum...
saygılarımla...