geldim günlüküm....evet biraz durgunum....içimde tuhaf bir his var....bugün askerimizin canım abimin doğum günü ama yanımazdadeğil..olsun gelicek rabbimin izniyle.....
ama sadece bu değil durgunluğumun sebebi....hiç bir zaman söylemeyeceğim bir şey bu...boşver sende meraklanma boşuna.....
kandil günleri bayram gibidir bizim burda günlük.....cıvıl cıvıl...çocuklar kapı kapı dolaşıp el öperler.....para isterler...çocukluğum tuttu benimde.....sabahtan ütüleyip hazırladığım eşarbımı ve eteğimi en muntazam şekilde giydim......bu mübarek günde rabbimin huzurunda dua edecektim çünkü....yemeğimi yiyip attım kendimi dışarıya......dedim ya cıvıl cıvıl......yan komşumuz müzeyyen teyze yukardan bağırır.....kız yasmin hayırdır ne bu hanım hanımcık giyinmişin...dedi....güldü haklı tabi kadın serseri gibi giyinen ben istenye gelinene kızlar gibi süslendim resmen..:))
nazmiye teyze seslenir ardından....
--yasemin furkan elini öpcekmiş para ver emi...
--oldu bende pra fışkırıyo ya teyzem..hem niye elimi öpüyo yaşlımıyım ben....dedim güldü....ben bunları söylerken furkan elimi öpmeden hadi para ver yasemin abla...diyo..hey allahım yürü len velet seni diyerek öptüm furkişi...))
uzun süredir böyle süslenmediğinden sanırım....esma abla kız yasmin nereden veya nereye böyle.....pekte hanım olmuşun san böyle giyinmek yakışıy bırak serseri gibi giyinmeyi demezmi..:))esma abla bi kız dokuzunda neyse ondokuzundada öyledir dedim bende.....sokağın ortasında durmuş başım yukarda balkondan bakanlara laf yetiştiriyodum ya....mahallede sevilen biri olmak güzel....
font></p>
herkesi kandilleyip eve geldim...itikafa çekildim bir saat..sonra emmi kızı geldi...pufumla....saat 23:00 olmuş....yukarı gelsene kız azcık burağa bak işim var dedi....gelmezmiyim....hemen halamlara çıktık....kucağıma alır almaz uyudu balm...öpe koklaya yerine yatırdım.......biraz ağladım.....aklıma nelergeldi yine...((
sonra camiden kuzenler geldi....beş kale maç yaptık evin içinde....maç yaptık dediğime bakma günlük....en küçüğümüz 17 yaşında....çocuk değiller yani.....hedef tahtası benim...var güçleriyle topa öyle vuruyolarki her yanım morardı..:))pis kuzenler....sonra çay falan demledik..oturduk saat gece bire kadar...ulen eve almıcak anam beni gidiyom diyerek eve geldim....sabahladım bu gece
az öncede bankadan geldim...askerimizin parası bitmiş..kereta ne çok para yiyo ya...canı saolsun bitanemin ya.....böyle günlük.......
uğur uzun süre yazmıcakmış...bilmiyo senin ne kadar rahatlatığını....insan yazmayı bırakırmı yahu....:)).
bak bi yazarın eksildi...ama merak etme ben seni hiç bırakmam günlüğüm..:))
de hade selametle....))