[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Sesime cevap veren sensin
Yakarışıma ses veren sensin
Çağrıma karşılık veren sensin
Dileklerimi önemseyen sensin
Dualarımı işiten sensin
Yokluğum en güzel duamdır; Varlığımı sana dua eyle...
Suskunluğum en keskin sözümdür; Sözümü sana dair eyle...
Kırık kalbim en iyi yanım; Kalbimi sana yar eyle...
Gelin yüreğimizle el açalım,yarın toprak altında
kaldıramayız.Sonbaharda ağaçları görmüyor musunuz? Dondurucu soğuk ve
sert rüzgarlar yapraklarını
dökünce,kendilerini çıplak ve yaLNız hissederler ve ellerini göğe kaldırır,
yakarırlar.Allah yakarışlarını cevapsız bırakmaz.Yeni bir bahar giysisi
bağışlar onlara.Allah"ın kapısı hiç kapanmaz.El açan mahrum kalmaz.O" na. Kullar kulluklarını sunar,güçsüzler niyaz ederler O"na .
EY DÜŞKÜN VE ÇARESİZLER!!!
Gelin güçsüzleri okşayan eşiğe yüz sürelim,birlikte ellerimizi
açalım.Böyle yapraksız kalmayalım.
Allahım,esirgeyiciliğinle bak. Ancak kötülük ve çirkinlik çıkıyor
elimizden.Güçsüz kulların affına umut bağlar.
Ey cömert Allahım,senin sunduklarınla beslendik,bağış ve armağanına alıştık.
Bizi dünyada yücelttin,öteki dünyadada onurlandırmanı
umuyoruz.İnsanlara yüceliği de,alçaklığı da sen verirsin.
Senin yüceliğini kimse aşağılayamaz.
Ey Allahım,izzetinin hakkı için bizi alçaltma. Kötülüklerden ötürü bizi
utandırma
Amin...
...Mübarek Cumanızın Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle..
cumanız mübarek olsun bugünün hayırlara vesile olmasını dilerim...
Yâ rabbi! Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum. Sen herşeyi Yaratıcısın, ben ise yaratılanım. Sen rızık verensin, ben ise rızık alanım. Sen mülkün sahibisin, ben ise kölenim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise âciz ve zelîlim. sen zenginsin, ben ise sana muhtacım. Sen ezelî dirisin, ben ise ölüme mahkûmum, sen bakisin, ben ise fânîyim. sen kerem sahibisin, ben ise kötülenmeye lâyığım. Sen iyilik yapansın, ben ise kötülük işleyenim. Sen affedicisin, ben ise günahkârım. Sen büyüksün, ben ise hakirim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise zaîfim. sen verensin, ben ise isteyenim. Sen emniyet verensin, ben ise korkanım, Sen cömertsin, ben ise dua edenim. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle benim günahlarımı affet. Suçlarımı bağışla.Amin.
ALİM-İ İSLAMIN CUMASI MÜBAREK OLSUN.CENAB-I MEVLA ZULÜM VE İŞKENCE ALTINDA BULUNAN MAZLUM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OLMASI NİYAZIYLA..[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
...::: Mübarek Cumanızın Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle :::...
Türk Olmayı Onur
Müslüman Olmayı Gurur Sayanların
Bol Yıldızlı Değil
Ayyıldızlı Bayrak Altında Saf Tutanların
Cuması Mübarek Olsun
Esselamu aleyküm…
Cuma günü ne yapılmalı?
Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek,
saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir.
Namazdan sonra kesmek efdaldir. [Dürr-ül-muhtar]
Hadis-i şerifte : „Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu.“ [E.Şeyh]
Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Ya Ali, tırnak kesmek, perşembedendir.
Cuma günü de, koku sürer ve yeni elbise giyersin. [Deylemî]
Cumaya perşembe gününden hazırlanın! [Hatib]
Her müslüman, cuma günü yıkanmalı, misvaklanmalı ve güzel koku sürünmelidir. [Buharî]
Cumanız mübarek olsun...
Alıntı