-
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Denizli Tekstilin de dünyadaki sayılı merkezlerinden birisidir, birçok özel sektör girişimi bulunan Denizliye gelip alışveriş yapmak isterseniz size önerim Babadağlılar Çarşısı olacaktır. 1976dan bu yana faaliyet gösteren çarşıda Denizli yöresinde üretilen birçoğu el yapımı tekstil ürününü bulmanız mümkün.
Ayrıca bence pazarlama ve tasarım konusunda ödül alabileceğine inandığım farklı bir mimarisi var çarşının, dükkanlar her aşağıya doğru bir eğimle yer alıyor, böylece çarşı içerisinde merdivenle çıkıp-inmenize gerek kalmadan dolaşabiliyorsunuz, yürüyen merdivenler öncesi yapılmış bu mimari yaklaşım ilginç bir örnek oluşturuyor bence. Gidip bu çarşıyı görmenizi tavsiye ediyorum.
-
abla senin için bende denizli'nin en resimlerini yarın inşaallah unacağım.
içimden geldi.
denizli güzel bi memleket.
-
Pamukkaleye çok yakın olan Karahayıt kasabasında Kırmızı Travertenler de bulunmaktadır. Kırmızısu ; merkez ilçe Karahayıt kasabası içindedir. Pamukkalenin yaklaşık 5 km kuzeyindedir. Kırmızısu travertenleri 600C sıcaklıkta çıkan termal su çevresinde oluşmuştur. Termal suyun içindeki maden oksitleri nedeniyle kırmızı,yeşil ve beyaz renkli traverten tabakaları oluşmuştur.
Hierapolis ise, Pamukkale yanına kurulmuş antik şehirdir. Denizli ilinin 18 km. kuzeyinde yer alan Hierapolis antik kentinin Arkeoloji literatüründe Holy City yani Kutsal Kent olarak adlandırılması, kentte bilinen bir çok tapınak ve diğer dinsel yapının varlığından kaynaklanmaktadır. Kentin kuruluşu hakkında bilgilerin kısıtlı olmasına karşın; Bergama Kralları'ndan II. Eumenes tarafından MÖ.. II. YY.' başlarında kurulduğu ve Bergama'nın efsanevi kurucusu Telephos'un karısı Amazonlar kraliçesi Hiera'dan dolayı, Hierapolis adını aldığı bilinmektedir. Bence Pamukkaleye gittiğinizde tüm gününüzü ayırmalısınız ve günün büyük bölümünde antik kenti dolaşmalısınız, mezarlarından antik tiyatrosuna kadar size çok şey anlatacak bir şehir bulacaksınız.
-
Yukarıdaki resimler de yine şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtı, Tarihi Gazi İlköğretim Okulu ve Çınar meydanı.
-
Atatürk Bulvarı
Çınar Meydanı
Tiyatro Binası
Demokrasi Meydanı
Valilik Atatürk Anıtı
Denizli Lisesi
Denizli'de Gün Batımı
-
Serap'a bu güzel resimler için teşekkürler. Dünyanın en güzel yerlerinden birisidir belki de Pamukkale. Herkes Pamukkale'yi bilir de, Karahayıt'ı da anlattığın için ayrıca teşekkürler. Ben her ikisinde de kaldım. Yalnız Karahayıt'a ait daha fazla resim olabilirdi. Bunun dışında Pamukkale'de bir zamanlar yanlış hatırlamıyorsam Özel İdare'nin çalıştırdığı bir bir motel ve bana göre dünyanın en fantastik havuzu var. Bu havuzun suyu hem sıcak hem de antik taşlarla dolu. Hayatımda yüzerken en çok keyif aldığım yer burası diyebilirim. Burası şu anda hizmet veriyor mu? Adı ne? Resimlerini de koyabilirsen sevinirim. Selamlar, saygılar......
-
geçen ay bu horozun önünde resim çektim hehe
ha bide pamukkaleye gittik ama tam bir hayal kırıklığı oldu pamukkalae ben nasıl hayal etmiştim nsl gördüm am yinede antik kent falan o hayal kırıklarını az da olsa kapattı
-
fenerlilerin şehrii
süper bir yer..
-
Offf DENİZLİ off :)) Merak ettigim ve gidip görmek istedigim İL Lerden Biri eee tabi 1.ci MALATYAm :)
-
cok güzel bi memleketmiş.İnsallah gidip görmek nasip olur.