Hocam ALLAH Yar Ve YArdımcınız Olsun Yaptığınız Çook Kutsal Bir Meslek Ne Kadar Kendinizle Övünseniz Azdır.... Bu Seferki Yapacağınız 6x6' nın Konusu Aşk Olsun Ama Yaradanın Aşkı Olsun Hocam!.....
Printable View
Hocam ALLAH Yar Ve YArdımcınız Olsun Yaptığınız Çook Kutsal Bir Meslek Ne Kadar Kendinizle Övünseniz Azdır.... Bu Seferki Yapacağınız 6x6' nın Konusu Aşk Olsun Ama Yaradanın Aşkı Olsun Hocam!.....
6x6 simetrik matris
Manalı……..….Bakışlarınla…………..Heyecandan……….….Ölse mde……….Anlamazdın ki………….Sen
Bakışlarınla…...Yaktığında…………....Bedenimi, ……………İsterdim………...Tenini ……………….... Koklamak
Heyecandan……Bedenimi……………..Tutuşturup,…………..Bir Umut………Hissetmek ………………İçin
Ölsemde……….İsterdim………………Bir Umut,……………..Mutluluğum ……İçin……………………...Koparılacak
Anlamazdın ki…Tenini………………..Hissetmek …………….İçin…………….. Ölürüm Çünkü…………Gül
Sen……………..Koklanmak…………..İçin…………………….Koparılacak… ….Gül………………………Değilsin…..
cyhnyvz
inanır mısınız bunu yazmak baya bir zamanımı aldı. belki tüm kelimeler yerine oturmadı ama gerçekten şiirin içinde Allah aşkı olunca daha güzel oluyor:) bundan sonraki denememde inşallah o yönde olur..sayın TEHLO
çok hoş... emeğinize sağlık ceyhun bey, gönlünüzdekilere ulaşmanızı diliyorum. Kaleminiz güçlü olsun...
teşekkür ederim. bu arada beğenmenize çok sevindim. ayrıca şunu fark ettim 5x5 ten sonrası gerçekten çok güç. çünkü uzun uzun cümleler kullanırken baştakiler anlamını yitiriyorlar..
İlköğretim Matematik Öğretmenliği okuduğum için matematiğin ne olduğunu iyi bilirim.Ama edebiyattan anladığım pek de söylenemez.Matematikte matrisler konusunda özel bir matris türü olan simetrik matris ile edebiyatı böylesine güzel bir biçimde birleştirmek muazzam bir olay.Şiiri inceledim.Yazılan her kelime köşegene göre simetrik yazılmış.Yani şiirin ilk kelimesi ile son kelimesini bir doğru ile birleştirdiğimizde ve o doğruyu bir ayna gibi kabul ettiğimizde kelimeler birbirinin simetrisi oluyor.Şiiri paylaşan arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum ve devamını bekliyorum...:4:
edebiyattan anladığım söylenemez demişsiniz ama bir matematikçi gözüyle olayı çözmüşsünüz :) size de ayrıca tebrikler...Alıntı:
Şahin Özbilici Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
haklısınız, gönül verdikten sonra zorluk yoktur ama:) başaracağınıza inanıyorum...Alıntı:
cyhnyvz Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Teşekkür ederim Özlem Hanım...
Yaptığım Araştırmaların Neticesinde Şiirin Orjinalini Buldum Arkadaşlar!....Alıntı:
''ARAZ'' Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
İlk Sunulan Şiir Bilmiyorm Ama Biraz Türçe'leştirilmiş.....
Buyrun Şiirin Orjinali!.....
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur
Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur
Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur
"Yavuz Sultan Selim Han"
Şiirin güzelliğinin yanında bir de şöyle dâhiyane inceliği varmış:
Sanma şâhım / herkesi sen / sâdıkâne / yâr olur
Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyâr olur
Sâdıkâne / belki ol / bu âlemde / dildâr olur
Yâr olur / ağyâr olur / dildâr olur / serdâr olur
Alıntı:
cyhnyvz Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
yüreğinize ve beyninize sağlık