Ücret alınması isabetli bir karar
Sembolik te olsa kursa iştirak edeceklerden ücret alınması isabetli bir karar. Belirtilen miktar bu hizmetin hakkı olmadığı gibi yapılan hizmetin maddi beklenti olmadan yapıldığı anlamını taşımaktadır. Ancak yinede ücret alınmasını isabetli buluyorum. Çünkü;
İstanbul'dayken ingilizceyi iyi bilen değerli bir büyüğümüz arkadaş çevremizin talebi üzerine bizlere ücretsiz olarak ingilizce eğitimi vermeye başlamıştı. Kendimize uygun bir dernek binasını tahsis etmiş ve haftada belirlenen günlerinde derslere başlamıştık. Oldukça samimi bir ortamda başlayan derslerin ilk bir-iki haftası gayet güzel geçmişti. Ancak birkaç hafta sonra derse katılan arkadaşlardan aksamalar başladı. Mazeretler ise çok basit mazeretlerdi. Hiçbir bedel ödenmeden yapılan bu program artık hafife alınmaya başlanmıştı. Hoca nasılsa "Bizden" di. Ücret ödeme gibi bir külfet yoktu. Haybeden gelen bir imkan dı... Sonuç mu? Sonuç: 3 hafta sonra dersler iptal edilmesinin de ötesinde değerli büyüğümüzün iyi niyeti suistimal edilmiş ve her ne kadar belli etmemeye çalıştıysa da kalbi kırılmıştı.
Şahsım olarak şunu öğrendim. Profesyonel hizmetlerde bedel ödemek şarttır. Bu bedel maddiyat olacağı gibi vakit ayırmak ta bir bedeldir. Ayrıca bedeli ödenerek kazanılan her meziyet büyük oranda kalıcı oluyor.
son olarak;
Bekir Berkay hocamızın bu hizmetten alacağı en önemli bedel belirtilen sembolik ücret değil şayet program belirtildiği gibi tamamlanır ve en azından 2 tane arkadaşımızı ingilizce konuşma/anlamada belli bir seviyeye getirebilirse... İşte asıl alacağı bedel budur. Bunun keyfini yaşayan bilir diyerek Bekir Berkay hocamıza saygılarımı iletiyor, selamet diliyorum.