[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
yağdı yağdı yağmasınada rahmet fenada olmadı
bi o kadar da belediyemiz ve karayolları müdürlüğümüzde çalışsaydı
iyi olacaktı yollar çok kötü bırakın arabayla gitmeyi yaya bile gidilmiyor
:61: :265: :36:
Kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklara değinirken, elverişli havanın iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştim günler öncesi.. Sadece vitrinleri ele almanın doğru olmayacağını, tasvip edilmeyeceğini belirtmeye çalışmıştım başka deyişle..
Şehrin yukarı semtleri ile varoşlar dediğimiz diğer noktalarda ara sokaklar perişan, yollar çukur ve kasislerle doluydu ve yaşadığımız pastırma Yaz sayesinde bu olumsuzluk aşılabilirdi ama, vatandaşın beklentilerine yönelik olarak yaptığımız seslendirmeler, kulak bulmadı maalesef.. Kar yağışından sonra dün turladım şehrin bir çok noktasında ve üzülerek belirtmem gerekir ki, vitrinlerde bile vıcık vıcıktı yollar!.. Varoşlar ise, berbattı kelimenin tam anlamı ile.. "Güzelleştirilmeye" yönelik döşenen kaldırımlara baktığımda, sohbette bulunduğum bazı hemşehrilerimin ifade ettikleri gibi: "Yollarımızın durumu, kaldırımların güzelliğini yok ediyor.. Bu cicimli kaldırımlar yerine çukur ve kasisler giderilseydi daha doğru olmaz mıydı?.." ifadelerine hak verdim elbet..
Şehrimizin önemli beklentilerinden biri olan ve meşhur Alman Bankası kredisi ile çözüleceği belirtilen alt yapı çalışması nedeniyle: "Nasıl olsa yollar yakında deşilecek. Onun için kasis ve çukurları gidermenin de bir anlamı yok.." diye hareket edilmiş olduğunu düşündü isem de: "Alt yapı çalışmasını yapacak olanlar, yollarımızı aldıkları şekilde düzenleyecekler" ifadelerini anımsadığım için, bunun geçerli bir gerekçe gösterilemeyeceği kanısına vardım haliyle..
2007 yılında belediye hizmetlerinin çok daha akılcı ve "Öncelikleri" kapsayan bir program çerçevesi içinde ele alınmaları gerektiğine dikkat çekiyorum şimdiden..
29 Aralık 2006 - M.Metin ARITÜRK Siirt Gazetesi - Gerçeklerin Uydusu Köşe Yazısı
Kar Erimeye Başlayınca Logarlar Taştı
Ve Yollar, Yine Göl Deryasına Dönüştü
Yoğun kar yağışı, alt yapısı iflas etmiş olan Siirtimizde, yolların göl deryasına dönüşmesine yol açtı. Yıllardır aynı olumsuzlukla karşı karşıya kalan hemşehrilerimiz: "Alt yapı ihalelerinin tamamlandığı ve Nisan ayında kazmanın vurulacağı belirtiliyor. Söz konusu çalışmanın 18 ay içinde tamamlanacağı açıklandığına göre de, iki yıl daha bu olumsuzlukları yaşayacağız demektir. Ne yapalım, iki yıl daha dişimizi sıkacağız..' diyorlar.
Şehre düşen Kar'ın erimeye başlaması sonucu yetersiz kalan logarlar taştı ve ana arterlerde bile su birikintileri oluştu. Şehrin diğer kesimlerindeki yollarda ise durumun çok daha kötü olduğu ve vatandaşların daha çok sıkıntıya düştükleri gözlendi.
Hemşehrilerimizin de belirttikleri gibi, yıllardır kış mevsimlerinde karşı karşıya kalınan bu olumsuzluklardan kurtulmamız, alt yapı hizmetinin gerçekleştirilmesine bağlıdır. Bu nedenle, alt yapı ihalesini kazanan firmaların, şantiyelerin kurmak için ne zaman ilimize gelecekleri merakla beklenmektedir.
Siirt Gazetesi - Manşet
29 Aralık 2006
abe bu şembelililer birinin kafasına düşerse vay vay vay
bu fotoğrafları gördükten sonra tekrar üşümeye başladığımı aktarmak istiyorum.
keşke biraz daha yağsa...