abi ya içim acıdı ilk fotoları görünce.
ama sonra diğer fotolarla bende kendimi bir an uzun yollucukta hissettim.
Printable View
abi ya içim acıdı ilk fotoları görünce.
ama sonra diğer fotolarla bende kendimi bir an uzun yollucukta hissettim.
GüzeLLeRMiŞ FoToLaR :D:D
çok güzel fotolar ya ellerine sağlık:50:
asıl güzel olan. paylaşımlardan sonra yapılan benim için altın değerindeki o yorumlarınız. sağolun
YORUMSUZ...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
yakışıklı arkadaş fondaki şölen çikolata aracını gölgede bırakmış :19:
son fotonda harika derbeder kadrajlamışsın yine :D
tebrikler.
gercekten güzel resimler bi o kadar da emek harcanmıs hem yorumunda hem resimleri cekmende helal olsun.....
devamı gelecek dimiiii
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Yolverin: Yolumuz diyarbakırlara modelim buket hanımla diyarbakır surlarını gezeriz. surların hemen altında bir ciğerci görür hemen oraya uğrarız.. derken inişte karşımıza çıkan 3 ufak çocuk koridorda top oynarlar. buket modelim buket hanımı görünce büyük olanı diğer arkadaşlarını aman oğlum yol açın güzel bayana der... ve topları böyle yol ortasında kalır.
Yaramaz Çocuklar: Etrafta Market'te göremedim yoksa çocuklara modelime gösterdikleri incelikten dolayı birer gofret veya dondurma alacaktım.. ama market olmayınca etrafta bende gelin hadi size hatıra fotoğrafı çekeyim dedim. vay demez olaydım.. hepsi birbirinden yaramaz çocuklar.. :) nede olsa diyarbakırlılar.. :))
Kalp kalbe karşıdır: İşte diyarbakır en güzel ve romantik mekanlarından biri. ve geziyoruz hala.. sur'a bağlı olan duvarda kalp figürü gözden kaçmadı. tabi önce modelim buket hanımı aldım kare almak için. sonra bir tarafa o diğer tarafada ben geçtim. yine o yaramaz çocuklardan birini çağırıp bizlere fotoğraf çekmeleri için ricada bulundum sağolsunlar kırmadılar beni... derken yolumuz uzadıkça uzadı... ve diyarbakır gezimde bana eşlik eden değerli modelim buket hanıma tekrar tekrar teşekkür ederim...
Delale: Hiç eşeğe delale ismini takan birini gördünüz mü? veya duydunuz mu? o zaman ilk benden duyun :) çünkü şirvan istikametinde yolumuza çıkan bu genç eşeğini zorla değirmene götürmeye çalışıyordu ve feryat edercesine de delale delamın diye.. :) (eşşşeğe altın semerde taksan eşşek yine eşşektir.)
Fenerbahçeli Ama neye yarar: Yolumuz uzundu ve yorulmuştuk bir balık tesisinde mola verip karnımızı doyurmak için esselemun aleykum dedik ehli müslimin din kardeşlerimize... hemen karşımda koca bir tarlada maydanoz toplayan veli kardeşim çarptı gözüme. yanına gittim merhaba kolay gelsin dedim. fenerbahçe takımını tutuyordu. fenerbahçe formasıda üzerindeydi ama neye... çünkü o köyde yaşıyordu ve televizyonları yoktu. fenerbahçe maçlarını izliyemiyordu...
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<BİTMEZ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
bu kareleri yakalamak ve çekmek hakattende büyük bir başarı derbeder abimizi kutluyorum
Botan Nehri: Bir çok kişinin sadece fotoğraflarda görebildiği Siirt'in eşsiz güzelliğe sahip olan botan nehrini sevgili modelim ali ile birlikte tillo ilçemize kaletül üstad kalesinden izleme şansını yakalamıştık.. bir o kadar da keyifli geçen günümüzün sonunda ayaklarımızın yorulduğunu yeni yeni fark ediyorduk... Modelim ali'ye cesaretinden ve şirinliğinden dolayı teşekkür ediyorum...
Çılgın Kovboy Kasabada: Yaz mevsiminde Siirt etrafını gezmek ve bazı şeyleri keşfetmek amacıyla ben ve ekibim yola koyulduk... öncelikle bir zamanların en korkulu ve tehlikenin tam adresi olarak bilenen novala kasabadaydık...Sevgili modelim yorulmuştu... o kadar yokuşu berabe çıkmıştık ama oturacak bir taş bile bulamamıştık... O gözlerini dikmiş uzakları seyrederken bende onu seyrettim... Teşekkür ediyorum kendisine...
Bekleyiş: Karnım çok acıkmıştı. O kadar geziden sonra haliyle midem de kazınmıştı... Aklıma saltanat cefe geldi... Ama orası aşıkların mekanıydı... Genç arkadaşım ben yemeğimi yedim bitirdim çayımıda bitirdim kalkıp gidecem o hale sevgilini bekler dururdu...
Bekleyiş 2 : Siirt'in tarihi sabatları yok olmak üzereyken geçtim son kez içinden... Arkamı dönüp son kez sabata bakacağım derken beni iki ufak çocuk seyre durmuştu...
Çok tatlıydılar Allah onları sevdiklerine bağışlasın.. Tillodan selam sevgi dua ile...
Ufo Gören masum teyze: Ufo gören masum teyzeyle bu fotoğrafın ne alakası var diyeceksiniz tabi... Bence Sormakta haklısınız... Ben bu fotoğrafı bir mahellede gezerken yanımda Dj_pisune arkadaşımda vardı.. Makinadan göstermiştim bak nasıl iyi tutturabilmişyim kadrajını deyince oda aklına gelen ilk cümleyi söyledi Aaa ufo gören masum teyze gibi olmuş dedi..
Hiç beklemezdim ondan öyle bir cevap.. tabi ben kahkahaları atmakla birlikte bu fotoğrafımın adı senin de dediğin gibi ufo gören masum teyze olacak dedim ve öyle oldu işte :)...
Şükrü ustanın ciğerleri: DeRBeDeR Uzun yollarda devam ederken yolumuz şükrü ustanın mekanına doğru yol almıştı.. gelmişken birde ciğerlerini tadalım dedik... Sevgili fotoğraf severler ve bu yorumu okuyan dostlar inanın hala o tadı damağımda... öyle muhteşem yapıyor ki ve doğanın o mehteşem havasında dışarda oturarak yanında birde büyük tasta ayranıyla birlikte çok iyi geliyor...
Pervari balı: Duymayanınız yoktur herhalde pervari balının ne kadar şifalı ve etkili olduğunu... Başbakanımız Sayın R.T.ERDOĞAN'ın bile kahvaltısında önde gelen isimlerindendir pervari balımız... Ve yakında Siirt'in pervari ilçesinde Bal üreticileri tarafından düzenlenecek olan Pervari balı festivaide düzenleniyor... ilk duyduğumda bende çok sevinmiştim.. bence şart olan bir şeydi bu... orada olmaya çalışacam.. ve bakalım kimler katılacak kişmler...
<<<<<<<<<<<<<<<<< BİTMEZ >>>>>>>>>>>>>>>>>
Teşekürler Abi Gerçekten Çok GÜzel bi Sergi hazırlamışsın... Tebrikler... Başarılarının Devamını Dilerim...
AX AX CaNıM Kebab Çekti :D
Teşekürler Abi Sergi de Güzel Yardımlaşmada...:)
memleketim canım memleketimAlıntı:
DeRBeDeR Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
derbeder hakikatende çok güzel fotolar çekmişsin
Süper fotoğraflar,elinize sağlık
Her zaman ki gibi süpersin asıl emeğinden dolayı bizler sana teşekkür ederiz...
Köy Çocukları
Siirt'in Şirvan İlçesine bağlı Pirinçlik (movit) Köyündeydim hafta sonu...
Köyde çocuklarının bana doğru koştuklarını görünce sıraya dizdim bir bir...
Ne kadar zor şartlar altında olsa da yaşamları Güldürmeyi başarmıştım bir an için..
Ve Şimdi Diyorum ki...
Herşey Fotoğraflarda kaldı...
Fotoğrafa bakıpta Gülmemek elde değil biliyorum... Ama Aslında Zor..
Şehre uzak yerde yaşamak...
Siirt'ten selam, sevgi ve dua ile esen kalın... Allah'a emanet olun...
Yorumlarınız benim için Altın değerinde olacaktır...
ellerıne saglık derbeder
yıne duygulandırdın benı
hersey fotograflarda kaldı ... aynen
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
YORUMSUZ...
ayy o botan nehrinin güzelliği neydi öyle bayıldım bayıldım..:p
derbeder dikkat et orda bir amca sana çok ters bakıyordu..
ellerine sağlık çok güzel olmuş siirti gezmiş kadar oldum sağol..
emeğine sağlık
vaaaayyyyyy, an'ı dondurmuşsun, anlamı çok buların yaa. belkide birçoğumuz o çocuklar gibiydik. onlar aslında biziz
ellerine saglık o anı ben yasamak isterdim o yolculukta olmak isterdim sahsen bizde cocuk olduk bizde yapmısızdır onlardan
Döktürmüşsün yine ellerine saglık...
cok güzel fotoğraflar ellerine sağlık...
derbeder kardeşim kareler süper en çok ilgimi çeken efkar konulu foton oldu kardiyaj mükemmel olmuş işçiilikte 10 numara bide çamurda oynayan kızın karelerindeki renk tonlarına diyecek bi söz bulamıyom neden dersen bi fotografı fotograf yapan fotograftaki zıt tondur sende konu mankenin üzerindeki ton ile mekan tonu zıt oldugu için kızı ön plana çıkarmış emegine sağlık diyorum.yeni karelerde görüşmek üzere başarıların dvmı dilegiyle....
Kardeşim Karelerinin Her Biri Bir birinden Güzeller Hele O yorumların da Çektigin kareler kadar guzel bi efkarlandırdın benide :) Eline ve yuregine sağlık Kardeşim Başarılarının devamını Diliyor Ve Heyecanla BEKLİYORUZ...
Yeni fotoğraf çalışmalarınızı bekliyorum sabırsızlıkla...
cocukların imkanları yok keşke onlarda şehirdeki gibi yaşam biçimleri olsaydı.:(
Urfalı: Yolum urfaya düşmüş geziyorum sokak sokak. urfaya gitmek olurda balıklıgöl Ziyareti yapılmaz mı?
Balıklıgöl diz üstüne çöktüm balıklara yem veriyorum.
Urfa halkı neredeyse yöresini gelenek, örf ve adetlerini unutmuş sayılır. Karşıdan urfalı bir bayanın geldiğini farkettim ve fotoğraf makinamı elime aldığım gibi sonuna kadar zoomladım...
Balıklıgöl: Urfa gidenler balıklıgölü ziyaret etmeden memleketlerine dönmezler. benimde ikinci kez oldu balıklıgölü ziyaretim. Hep Siirt'te gezip Siirt resimlerini sunacak değilim ya...
Balıkları görmeye ve yem vermeye değerdi onca yürüyüş.
Yeşil Cennet: Fotoğrafta gördüğünüz gibi Urfanın bütün park ve sokakları işte böyle yemyeşil. Bu güzel kareyi hemen fotoğrafladım ki belki Siirtli yöneticilere birer örnek olur bu güzel şehir...
Urfada Gün Batarken: Saatlerce oturdum balıklıgölde. Otogara gitmek için yola koyuldum. Ama palmiye ağacı gölgesinden güneşin batışını görünce yol ortasında durdum ve bu kareyi yakalayabildim...
Beğeninize sunuyorum...
Hz.İbrahimi buraya asmışlardı: Balıklıgölün hemen karşısında kocaman bir kale ve kalenin en tepesinde iki kule. Bu kulelerde Hz.İbrahim a.s.'ın asıldığı kulelerdir.
Takvalı Amca: Yolda ak sakallı bir amca çıktı karşıma durdum onu izlemeye başladım ne yapıyor diye.
Aynı sokaktan bir geliyor bir gidiyor. İnsanları izliyor, bakışlarıyla karşısındakine huzur veriyordu.
Fotoğrafı çektiğimden haberi yok. Öğrendiğinde umarım kızmaz.
Siirt'ten selam ile...
Ne Mutlu Türküm Diyene: Toplantı esnasında canım sıkılıyor. elimdeki fotoğraf makinasıyla oynuyordum. zoomladım ve öylesine bir fotoğraf çektiğimi sanıyordum. Sonradan baktığım ise mükemmel bir kare çıkmış.
Yorumlayan herkese teşekkür ederim. Siirt'ten selam ve dua ile...
Çılgın Gençlik: Siirt Belediyesinin Düzenlemiş olduğu gençlik konserine Siirliler akın etmiş Anfi Tiyatroyu hınca hınç doldurmuşlar.
Kimileri oturduğu yerden izliyor sanatçıları, kimileri de oturamıyor ayakta eğleniyor. Gördüğünüz gençler ise çılgınlık peşindeler. Bütün Gözler onların üzerinde...
Gül Bakışlı: Siirtliler bilir mahalle mamo'yu. Aslında kötüsü olduğu kadar iyi insanlarda var o mahallede. iş için gittiğim yukarı mahalleye kızın bakışları çok hoşuma gitmişti. Önce Samimiyetimi kurdum onunla Sonra ona fotoğraf çekip kendisine hediye etmek için izin aldım. Çok sevindi ve hemen en alasından bir poz verdi.... Ne kadar tatlı bir kız değil mi sevgili gönül dostları...
Herşeye Rağmen Mutlu olabilmek: Geçen kış ayında yine Siirt sokaklarında geziyorum. Çal Mahallesine düşmüştü yolum...
Karda kayan masum çoaukları gördüm. Hemen yanlarına gittim. Sağolsun birlik olup beni düşürmeden yukarıya doğru çektiler...
Bende onlara karşılığını ödeyebilmek için sıraya dizmeye çalıştım.
Gülmeyin dedim ama onlar soğuğa aldırmadan, üşümeden karın keyfini çıkarıp çocukluğunu yaşıyorlardı.
Gülümsemeyide ihmal etmediler. İnşaallah Güler yüz eksik olmaz hiçbirinde...
Çocukluk Yılları: Yaz ayına yeni girmişiz. Serezine'ye babama yardım etmek için çıktım yine yokuşları ter içinde çıkarak.
işimiz bittiğinde babam başka yere gitti. bende eve gitmek için ağır ağır geçiyorum tezek ve koyun kokan sokaklardan....
Bu çozukların misket oynayışını gördüğümde kayaya oturdum. Bir yandan onları izliyorum bir yandan düşler diyarına dalmış çocukluğumu hayal ediyordum...
Fotoğrafı çektiğimden haberleri yok masum yüzlü çocukların...
Cevap Bulundu: Bizim kümesten Yumurta alıp kahvaltıyı hazırlamak için gitmiştim. tavuğun yerinden kıpırdamayaşı şaşırttı beni. Yine elimde fotoğraf makinası flaş patlasa kalkıp gider mi dedim yok yine gitmedi.
Anlaşılan bizden biri olduğunu kabullenmiş bu tavuk....
Koskoca tavuk yumurtadan çıkamayacağına göre, Yumurta tavuktan çıkar. : )
Not: Bir sonraki paylaşımda yürek burkan karelerde görüşmek üzere
Önemli Not: Fotoğrafların tamamı bana ait olup başka yerlerde kullanılması kesinlikle suçtur.
Aksi takdirde mahkemeye verilecektir.
Önemli Not: Fotoğrafların tamamı bana ait olup başka yerlerde kullanılması kesinlikle suçtur.
Aksi takdirde mahkemeye verilecektir.
Demişssin Açıkcası baba bir sitede siirtliler bölümünde kullanmak isterdim
izin vermiyosan kullanmayız
Güzel resimler ama tebrik ederim:)
Sevgili maraboğlu düşündüğüm site ise serbestsiniz...
Hatta sen yorulma bir ara ben uğrar konuyu açarım oraya...
Sizi ve paylaşımlarınızı çok yakından takip ediyorum.
Yorgun: Köy evlerinin damları genelde kum türü çamurlardan yapılır. el emeği ile. Ve banger adı verilen araçla defalarca üstünden geçilir...
Ama ne yazık ki manzara içler açısı. 2 saatlik bir sel sonucu köyde ne ev kalmış nede tarla....
Pervari Karakovan Balı: Siirt ili Parvari ilçesi Beğendik beldesine bağlı uzim köyünde geçen hafta 2 saat içinde yağan yağmurla birlikte dolu vardı. ve oratlığı sel götürmüş... Binlerce üzüm ağacı, Ceviz ağaçları, ve bir çok meyva ağacı köküyle birlikte sele teslim olmuş köy halkı perişan durumda...
Onca hayvan Sel'de can verirken can kaybının olmaması sevindiriciydi..
Ve Balıyla ünlü şirin ilçemiz pervarinin uzim köyünde sayısız arı kovanı Çamura teslim olmuş bal stokları sıfıra inmiştir.
Paris Köyü: hep paris köyünde durmak istemişimdir ama halen kısmet olmadı. haberini yapmak için olay mahalline son hız giderken araçla ancak bu kareyi yakalayabildim paris köyünden.
Beğeninize sunuyor yorumlarınızı eksik etmemenizi rica ediyorum.
Umurundamı Dünya: Siirt'in Parvari ilçesine bağlı beğendik beldesinin uzim köyünde sel felaketinin ardından halk Okul duvarının dibine çökmüş kara kara düşünüyor... Kim veya kimler yardım eli uzatacak diye dört gözle bekliyorlar gelecek olan müjdeli haberleri...
Onca yaşlı amcanın arasında herşeyden habersiz etrafa halen mutluluk saçan birde güler yüzlü bir çocuk vardı....
Sel Felaketi: Olmaz böyle birşey. İnanılması bile güç... 2 Saatlik yağmurun ardından Dağdan Selle birlikte bu kadar mı kaya ve taş parçaları gelir?
Bağ, tarla, ağaçlar kayalar altında kaybolmuş resmen.
ve iki büyük baş hayvanın cesedi de bu kayalar altından çıkmış....
Köylülere büyük geçmiş olsun demeden geçemeyecem.
Siirt'ten selam ve dua ile.
Evim Gitti Yetim Kaldım: Karede gördüğünüz gibi Evin alt tarafını ahır olarak kullanan köylü, üstte ise yaşamını sürdürüyordu. Ama ne yazık ki oda sel mağduru ve Evinin yarısını Sel götürmüş.. Halin haraptır senin. Derdin derdimdir köylü... Acın büyük ortağın benim köylü....
Sen baka dururken hayatının bir çoğunu geçirdiğin eve Bizde devletten bir an önce yardım eli uzaltıasını istiyoruz...
İçmemek elde değil: Mustafa amcanın arazi ve bağları vardı. Bağ içinde 100'lerce üzüm ağacı, ceviz ağaçları ve meyva yetiştiriyordu. Ailenin Tek geliriydi.. Ailesi Zor durumda şimdi. Çünkü çaresiz kalmıştı.. ve Hüzünle tütün tabakasından sardı cigarasını... Of offf çekti derinden mustafa amca....
Ne hallere düştüm: Ali amcanın ise sel felaketinde Bir çok arı kovanı selle birlikte yok oldu. Evini su bastı Yetmedi 3 büyük baş hayvanı kayaların sert çarpması sonucu hayatını kaybetmesi kendisi büyük bir üzüntüye boğmuştur.
Ali amca ne yapacağını bilmeden köyde elinden sigarası düşmeden gezer...
Devletin yardım eli uzanmadıkça Ali amcanın elinden ne gelir....
Yaşamaya Değer: Parvari ilçesinin beğendik beldesine bağlı uzim köyünde bulunduğum süre içinde ben bile üzüldüm neredeyse ağlayacaktım çaresizliğimden... Sıktıntılı bir şekilkde köyün ara sokaklarını gezmeye başladım... Türkçe ismi ile Gümüşören köyü İlk öğretim okulu önünde selden arta kalan çamur içinde köy çocukları doyasıya çocukluklarını yaşamayı sürdürüyordu.
Köyde bakkal ve benzeri şeylerin olmadığından dolayı çocuklar belki halen oyuncaklarla tanışmadığı için çamurlarla ev yapmaya Gayret ediyorladı...
Biraz Mutlu Biraz Mutsuz: Köy halkının gözü üzerimden eksik olmadı. Heleki o masum çocuklar peşimden bir an olsun ayrılmadı köyü terk edene kadar...
Kalabalık bir çocuk ortamı içinde biri bana mutsuz bir ifadeyle bakarken diğerinin ise gülücükleri eksik olmayan yüzüyle bakıyor... Saf ve tertemiz yürekli çocuklar olanların farkında bile değiller aslında... onlar parklarda salıncağa binmek, kaykayda kaymak istediklerini söylediler bana...
Diğeri bende oyuncak kamyon istiyorum demez mi? Gel de cevap ver arkadaş.... Bazen Kilitlenebiliyor dudaklar. Kalpler buruklaşıyor yürek yanıyor...
Mavi Gözlü: Beni çok sevmişti. Aslına bakarsanız bende onu çok sevdim diğer çocuklar gibi.... Ne desem gülüyordu... Bir an sardım onu tüm kalbimle... O an anladım ki kopmak istemiyor bu çocuk benden... taktım onuda peşime beraber geziyoruz köyde...
İnanır mısnız ben köyden ayrılırken köy çıkışına kadar gelmiş ve hala beni izliyor..
Sanki kopmak istemiyordu bende...
Peki ya ben! ben sizden kopmak istiyor muydum?
O kadar kaynaştık bu çocukla Ama ne yazık ki ismini sormayı unuttum?
Adın umut olsun senin.... Büyüyünce mühendis olursun inşaallah...
Ve seni unutmayacağım gibi inşaallah sende beni unutmazsın....
İsimsiz: gelme dedim peşimden. Yorulma dedim. Çamurdan yürüme dedim. Ama ne çare. Kime diyorsun... Her dediğimi kulak arkası yapan ve herşeye rağmen bütün zorluklarıyla benimle gezmeye gelen Bu güzele ne diyeceksiniz.... Şu an olduğu durumu görüyorsunuz...
Söyleyecek başka söz bulamıyorum....
"Birgün Herşey Fotoğraflarda Kalacak"
"Her Fotoğrafın Bir Hikayesi Vardır"
Not: Fotoğrafların tüm hakkı bende saklıdır. İzinsiz Kullanılması suçtur.
gercekten bütün fotolar güzel ve hepside kendi içinde ayrı ayrı manalar taşıyor ve taşıdığı manalar üstündede güzel yorum yapmışsın bole fotolar yakaladıgın için tşkler başarılarının devamını dileriim
Son karelerde gözlerim yaşlarla doldu
emeğine sağlık işte gerçek fotoğrafçılık budur ya her karede his var duygu var
devamını da bekliyoruz Derbeder kardeş
harikasın
Çook GüzeL ForoğrafLar eLLerine SağLık DerBeDeR ... ;);)
allah yardımcıları olsun emeğine sağlık derbeder
Marab abiye benden izin :)Alıntı:
MaRaBogLu61 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
walla helal olsun ne diyim yani... keşke senin gibi ben de böle güzel kareler yakalayabilseydim.... seni imreniom bu fotoğraf konusunda...;):):):)
marab abi yabancı gelmiyor bana :17:Alıntı:
RoHaN Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]