-
gülcan naber kız....iyi ben ne olsun sürüüoz..işte:D:D
farkındamısın ben sana hal hatır sorarak başlayınca yazacak hiç bişi bulamıyorum.....bugünde öyle oldu sanırım ama durr buldum çok güzel bişe yaşadım onu anlatayımç....
dün gece kitabımı okumya dalmışımki bie mesaj....."biraz sonra arıcam sadece dinle tamammı....."
merakla telefobnu bekledim..ve aradı..dediğinği yaptım sadece dinledim......
canlı müzik.....nasılda bilir sevdiğimi......şarkı söyleyen arkadaşın dilinden şu cümleler döküldü...
<sıradaki şarkımızı şuanda bize telefonla eşlik eden yasmein hanım için okuyoruz> dedi....güldüm...
ve bana özel olan şarkıyı duymak çok keyif verdi......sevindim...mutlu oldum...
hani biz küstük...ama yinede kalbimi fethetmeyi iyi biliyo...saol dostum...çok saol.....dualarımdasın.....diyerek kapattım.. saat dörde kadar bu eşsiz müzik ziyafetini dinledim.....gülcan ben çok severim canlı müziği...hatta bir anımda vardır......
bizim onunla gittiğimiz bir dinletide bizi yine sevgili sanmışlardıda bütün gün bize çalıp ayaklarımız şişene kadar dans ettirmişlerdi....:Dbizde bozuntuya vermemiştik:D:D
onunla her anım güzeldi..keşke böyle olmasaydıda biz hep dost kalsaydık.....neyse gülcan kısmet..arada beni böyle yokluyo....hani telsim hattımı kapatıcaktım ya....vazgeçtim.......o bana istediği zaman ulaşmalı..buna hakkı varmı braz da olsa var...:))
gülcan sevgilim değildi sende yanlış anlama....o benim canımı bile feda edebileceğim bir dost kardeş herşeyden öte bir abi bana.....
özledim.....onu..
-
Merhaba kızım.. ben yokken geldimi hiç gül kokulum... hayır ondan kaçmıyorum ama,
Ama boşver ya kızım.. hadi sen dışarı arkadaşlarınla ip atlamaya git.. ben burdayım...
Dayanamıyorum artık.. ne bu Acıya ne bu yaşananlara.... Yoruldum desem haksız sayılmam..
Dünya bana dar geliyor.. üstüme gelenler oluyor.. bana mutluluğu yaşatmayanlar...
Güldürmek yerine her gün ağlatan insanların yüzünü görmekten bıktım usandım...
sadece üzerimdeki kıyafete değil, hayatıma karışanlarda var... geleceğime de...
Halbu ki ben o kadarda ufak değilim....
Geldin mi kızım.. nasıl geçti oyununuz.. hadi sen elini yüzü yıka da bir kahve yap baba kız karşılıklı içelim...
Kızımm benimkisi az şekerli olsun....
gel kızım şöyle otur...
Dün geç geldim diye kızdın mı bana? ama işlerim vardı dışarda..
Hayır önemli değildi ama.. Tamam kızım özür diliyorum....
Bugün öğlen yemeğine de gelemedim kızım kusura bakma... Gün boyu izmirden gelen bir misafirime refakatçilik yapıyordum. Öğretmen evine bıraktıktan sonra Taziyeye gittim.. Bugün 3. Gün Ve kalabalık yine ilk günkü kadardı... Fatihalar okuduk dua ettik..
Zor kızım bu zamanda yaşamakta zor ölmekte....
Kızım ben kalp kırmadım ve kıramıyorum nedense... İyi niyetimden olsa gerek...
Ama nedense ezilen ben oluyorum.. suçlu yine ben oluyorum...
sabrediyorum kızım sabır....
Şey kızım yarın öğleden sonra boş vaktim olur galiba.. sen hazırlan yine de..
Seninle yemeği ciğercide yeriz sonra dolanırız konuşuruz biraz...
Ben şimdi dışarda hava almaya çıkıyorum sonra görüşürüz kızım.. sen de uyu..
-
amanda aman kimleri görüyoruz...baban yazmış sana gülcanım..::) doğru söyle hangimizi daha çok seviyosun:D babanımı yoksa ablanı yani benimi:D:D
ciddi olalım değilmi...gülcanım....bir gün buraya yazmayı bırakırsam merak etme hiç unutmucam seni...hayır veda etmiyorum yanlış anlama..ama gidersemde veda etmeden giderim herhalde...şimdi söz veririm veda etmeden gitmem die...bi aksilik olur veda edemem..sonra sende benim meleğime kızdığım gibi bana kızarsın...ben dayanamam böylesine..
gülcan...ne düşündüm biliyomusun..ama bu bi dleilik dğeil ciddi ciddi düşündüm......şöyle kimseye bi haber vermeden gitsem.....çok uzun değil bir hafta kadar..zaten duramam özlerim......bu özlem duygusu bende ne kadar yoğun ya sinir oluyorum kendime......en olmucak şeyi bile özlüyorum.....ilkokul sıralarında panda resimli kalemliğimi özlediğim gibi...çalındığında günlerce ağlamıştım.....hayır içinde benim için çok önemli şeyler vardı......kızılımın bana hediye ettiği renkli ve çilek kokulu silgi gibi....neyse gitsem işte.....kafamı dinlesem....bütün yoğunluktan uzak....sadece bir kaç sevenim etrafımda...nereyemi gitcem.....siirte..:)gitsem oraya elbet başımı koyacağım bir yastık bulurum dünyalar tatlısı kardeşlerim var nede olsa.... bak hayal kuralım seninle.....
şimdi ilk otobüsle siirtte doğru yola çıkmışım..yanımda yolculuk sırasında hiç ayırmadığım basit eczane kalemim ve meleğimle dolu satırlarıyla defterim......bütün yol boyunca onu yazarım yine....:)..
ilk molada canemi ararım...daha doğrusu kontürüm olmaz üst üste çağrı atarım sonra o beni arar..ben geliyorum derim..:))artık sevinirmi ulan başımıza belamı geliyo der bilemem:D
hiç görmediğim zihnimde yaşatığım o enfes şehre varırım saatler sonra.......bir çok şeyi geride bırakara......aarkamdaki telaşa kapılan insanları hiç sayarak....ilk adımımı atarım siirte...gözlerim canemi arar...oda ne derbederde gelmiş beni karşılamaya....çok değil elimde küçük bi çanta yere bırakır sarılırım kardeşlerime....çizgi filmlerdeki garip ama oldukça neşe havası içinde eve gideriz..(kimin evine gitcez derbedermi canemmi bilemedim:D).....neyse yazı tura tar belirleriz günü gelince..:):)
sohbetimiz koyulaşır..onların gerçkeliğini hissederim her kelimelerinde...ve şükrederim varlıklarına....yorgunluğumu atmam için bir oda gösterilir bana...ama uyuymamki ben....kızlar tepesine gitmek isterim....derbeder kardeşimin o çok sevdiği yere....meleğimi yazmak için güzel bir hissediyorum....gideriz.......
kalemimi ve deftereimi alır meleğimi yazmaya koyulurum....dış dünyaya kapatıp kendimi.....kulağıma alarak şarkımızı...onu anlatırım saatlerce satırlarıma.....telefonlarım çalar duymam yine... gece olur....canemle derbeder beni misafir etmek için aralarında dalaşırken ben o uçsuz bucaksız uçurumların olduğu o güzelliklerde sabahlamayı tercih ederim.......karar veriyoruz kardeşlerimle beraber sabahlamaya....hani sahil görünce dayanamazda ufak sırlar veririm ya ona...o uçurumlarda beni benden alır ve küçük sırar savururum rüzgarla onalara.......koca bir sır bırakırım benden emenaet.......biliyorum onlarda emanetime sahip çıkarlar.......
üşürüm ama terlemiş numarası yaparım...çünkü bilirim kıyamaz kardeşlerim ceketlerini verirler bana sonra onlar üşürler..olmaz olmaz üşümüyorumm:):)
canem sabaha kadar uyumadan bana eşlik eder..ama emin bir ara uyuklar..:)sonra geldiğim yeri düşünürüm içim yanar......ne haldedirler diye düşünürüm......yine kıyamam ....sabah olur olmaz ilk otobüsle evime dönerim.....beni kızgınlıkla karşılayan aileme....iki gündür onları habersiz bıraktığım için kızan aileme..onlar bana bağırırken ben siirtte geçirdiğim günün tadınını çıkarırım için için.....
of off gülcan hayale bak..coştum valla iyice..:):)ama bigün gelicek ve ben gerçekten bugünü yaşıcam..tabi derbeder ve canem bana eşlik ederse..:):)
-
Merhaba Merhaba sevdam.. merhaba...
Zor gelsede bu hayat çekilir..ağlama sen kızım.. ben ağlıyorum ikimizin yerine... Yorgun bir günün karanlık ortamında yine başbaşayız işte seninle... Ben ayrı kaldığında mutlu musun sen gülcan... ben mutlu değilim.. hiç olmadım.. Yüzüm gülmedi.. Yada mutlu olmayı ben beceremiyorum.. Nasıl Gülünür bilmiyorum ki...
Dün ve bugün kahvaltımı akşam saat: 20.00'da yapıyorum.. sabah koşuşturmaca.. sonra ismini halen ezberleyemediğim bir bayanla gün boyu gezmek siirt sokaklarında esnafları... bide başımıza cevahir diye bir bayan çıkmaz mı... dakika başı telefon... diğerinin ismi züley miydi, zulay mıydı ne bileyim ya.. banane beni ilgilendiren üst yetkililerin bana verdiği görevdir.. en fazla iki hafta daha refakatçilik yaparım...
Dün ilk gün olduğu için bayağı bir gezmiştik onunla... bugün biraz daha samimiyet vardı..
Gel bir kahve içelim dedi... bende kahve dokunuyo bana dedim...
biraz daha gezdikten sonra gel çay içelim dedi.. bende çayla aram yok dedim...
Ya sen ne içiyorsun o zaman dedi.. bende su içiyorum dedim.. Gel o zaman sana su alayım dedi..
bende bunun üzerine 'ben suyu çeşmeden içiyorum' dedim... (Anladın Sen beni Gülcan)
Zaten senden başka kim anlayacak ki beni..... Senden başka kim kapım çalacak ki...
ahh benim talihsiz ve bahtsız kızım... Sende olmasan diyorum ben kimlere anlatacam sıkıntımı derdimi kederimi mutluluğumu bazen.... hı ben artık oruç tutacam ya...
akşam saat 6 olmuştu... bugünlük yeter dedi o ismini bilmediğim kişi.. öğretmen evine bırakmaya gidecektim onu.. yol yorgan bilmiyor ya... ama öncesinde alışveriş yapmak istedi... büyük bir markete götürdüm onu.. markette çalışan eski bir arkadaşımı gördüm.. selam verdim.. aslıyı sordu.. iyidir dedim.. bir ara tanışrsana bizi bizi dedi.. bende vaktim olursa başımı kaşırım dedim... ee tabi gülecek kızım...
neyse o bayan bayağı bir alışveriş yapmış taşımasına gönlüm razı olmadı ben alıverdim poşetleri ve öğretmen evine kadar bıraktım onu.. hayırlı geceler mutlu yarınlar diledikten sonra bide baktım ay parçası, gönlümün sultanı, canımın özü geçer sağ kaldırımdan evine doğru... ıslık çaldım duysun diye ama o sa pıktır diye bakmadı... Aloo.. hey baksana len dedim.. ne bakıyor ne duruyo bu kız...
Ayşeee dedim.. hemen durup döndü ve bildi benim... Koluma girin dedim aslı hanım... sağolsun ince davrandı ve koluma girdi evine kadar yıldızlar altında yürüyüp sohbet ede ede gittik... ev uzaktı ama biz bu soğukta birbirimizin ellerini sımsıkı tutarak yürümeyi tercih ettik... Melsadanda özür diliyorum..................
Tam evin yolunu tuttum.. bide baktım karşıdan uzun farları yakıp yakıp beni uyaran bir JIP.. bu kim dedim ya üstüme üstüme gelyor... meğersem bizim aziz abiymiş bu... selam verdim atladım.. niye beni aramadın dedi ben sizi bırakırdım... gülcan kızım bu aziz abi sağolsun ne zaman aramışsam her türlü konuda hemen JIPle gelir istediğimiz yere kadar götürür , gezdirir.. defalarca beni ve aslıyıda gezdirmişti.. ama biz dün gece yürümek itsemiştik.. ve bunuda aziz abiye söledim.. oda tamam ama istediğin zaman ara dedi hazırım...
Eve geldim....
evde pek durmadığım için ee haliyle dedikoducu ablasını sevecek gülcan.. demi kızım...
Gülcan ablan uzak bana.. sen bir tokat atsana ona... aferin kızım... baba sözü dinle...
Gülcan git ablanın odasına ve deki;
babam diyor gidecekse gitsin... Gidebiliryorsa gitsin... Gideceke bir daha geri gelip kapının zilini çalmasın...
Ahh gülcan bu ablan varya gerçekten delirmiş... ben ondan çok önceden gitmeyi çok uzaklara gitmeyi düşündüm.. hayellerini kurdum.. istanbul, ankara veya izmire değil... hayır canım ne dağa çıkması ya...
Şöyle ufak bir kasaba içinde bir kaç ailenin yaşandığı ufak bir kasaba... yeni bir ev inşaat etmek ve bir başıma yaşamak... bir başıma yaşlanmak için... ahhh o günleri keşke keşke görebilsem geç olmadan... Ben yanlızım... Ha burda yanlızım.. ha orada....
Gülcan sana defalarca söylemiştim telefon kullanmak istemedğimi demi kızım... Ama halen mecburiyetten kullanıyorum işte... Eğer olurda ablan koca şehirden gelirse ve sevdiği o kişilerden birinin telefonu kapalıysa evin numarasını ver.... 24 saat açık de ablana... bilmez ki o, düşünmez ki ben Siirt'e gidersem gülcanın babası heyacandan o gece uyku tutmaz gözleri... ve sabah erkenden otogara gider yol gözler.....
Senin şu ablan bilmez ki onu baş tacı edeceğimizi.... Ama bir kaç saat içinde gelemez artık.. çünkü havaalanımız daha dün uçak seferleri bir müddet kapalı kalacak... en az 24 saat... bilmem artık gelir mi?
Gülcan ablan Siirt'e adımını attığı zaman İnşaallah yağmur yağar da toprak kokusunu alır burnu biraz..
Önce bize gelsin derim ev otogara 10 dakika mesafade yakın nede olsa... yol yorgunu olur uzansın az dinlensin.. kızım sende ablana o çok sevdiği etli dolmalardan yaparsın.. yok içli köfteyi akşama yaparsın kızım... ablana ilk günden kilo mu aldıracan... yemekten sonra ben sen ahmet ve deli ablanla taksiye biner kızlar tepesine çıkarız... bugünde oradaydım bir çok değişiklikler de olmuş.... Sonra Vakit olursa Taş başına çıkarız.. Hani o delikli taş vardı ya işte oraya kızım...
Bence ertesi güne bırakalım ve sonrasında Evliyalar diyarı Tillo'ya da gideriz.. Önce ibrahım Hakkı Hz. ve İsmail Fakirullah Hz. Türbesinde gezecez. avuçlarımızı Yüceler yücesine açıp dua edecez....
Ve yukarıya doğru çıkmadan Kapı önünde Yılanın aslana Dolanmış halini gösteririm ablana.. ve köylülerin nasılda ağacı kesmek itedikleri o izi.. ben anlatmayacam hikayesini. orada hocalar var.. alim ve bilir kişilerden dinlemek daha bir duygu verici olacak diye düşünüyorum...
Molla halil camiisine gidip Abdest alıp namazımızı kılacaz... ve sonra Türbeyi gezecez... Cennet ve Cehennem Tasrifini gösterecem ablana... ve Uzun bir sohbet için Sabahlamak için Üstadın Kalesine kaletül Üstada çıkarız... Uçurumun en uç kısmında ölümüne oturmak ve ayaklarımızı aşağıya sarkmak....
Karşımızda botan vadisinin yeşili, önümüzde Siirt fıstığı çerezi...
Ah be Gülcan.. kızım bak bana da birşeyler oldu galiba.. ben böyle değildim ama.. neden hayallere daldım.. bu ablan gelmez bence... gelmesi için ne kadar dil döksekte... Keşke o günleri Cenabı Hâk göstrerse bizlere.... Keşke Gele Şu deli ablan... keşke aramızda olsa Bir Gecelikte olsa......
Ablan Ararda evde olmasam selam et... Babam ve ben seni dört gözle bekliyoruz de... babam seni çok özledi de... Hı bide gelisen sana özel bir süprizi var demeyide unutma... Haydi kızım ben çıkıp arkadaşlarla kahvede bir çay içimde gelem.........
özellikle şunu de ablana bir daha italiği kullanmasın... : )
-
ama neden gülcan neden italiği kullnmiyim öyle daha gülze değilmiki...ozaman bizde renk değiştirelim.....ve artık hep öyle yazalım......hangi renk istersin........maviye ne dersin aşkın rengi......böğğ aşk deme bana..:D bu nasıl ı ıh çok soluk peki bu......güzel gibi....ama buldum bi dakka
işte bu kırmızıyla devam edelim....gülcanım......baban ne güzel anlatmış...keşke gidebilsem..ama ben,m içimde bi umut var gidicem bigün oraya gidicem..ama ben yağmuru hayal etmemiştim..oysa benim en sevdiğim sey değilmidir yağmurla beraber burnuma ilişen aşkımın kokusu...ne güzelde kokar yağmurda aşkım.......bütün ciğerlerimi doldururum onun kokusuyla.....
ah gülcan hayali bile güzel..ama gidicem bigün gidicem..hem o gittiğimde kimbilir derbeder beni aslıyla karşılar ve işte ozaman mutluluğuma bir mutluluk daha katarım....sebebini bilmediğim bir sevgi var aslıya karşı içimde....ne bilim bi saygı tarif edemediğim bi duygu......yengem ya o yüzdendir belkide.....bu huyumu çok seviyrum....görmediğim sesini duymadığım kişilere karşı içimde büyük bir saygı ve sevgi oluşur.....ve gördüğümdede kırk yıldır onunlaymışım gibi samimiyet oluşur aramızda...eminimki aslıylada çok iyi bir dost oluruz...hatta derbederin varlığını bile unuturz:D:Dyok canım okadarda değil şaka şaka..:D:D
neyse gülcan...dualrım bu hayalin gerçekleşmesinden yana..bu arada derbederin süprizi neymiş gizliden öğrende söyle bana...rabbim duy sesimizi..:)
akşam kuzenlerdeydim...bizim nişan resimlerini göstermeye gittim..yok ya benim değil....:Dmeryemin...şöyle resimlere bakarken bir kez daha hüzünlendim......ve bir kez daha ağladım..kuzenim evleniyo....bütün kalabalalık içinde yine yalnız kalıyorum..çünkü kuzenim benim canımın diğer bi parçası...herşeyimi utanmadan paylaştığım tek insan...evlenicek ve herşey biticek...yo değişmicek ama nasıl derler araya el giricek......ve doğuya görev yapmaya gidicek eniştemiz polis ya şark göreviymiş mecburmuş....dört yılda orda kalıcaklarmış....siirte gelirlerse benim oraya gelmem kesinleşir gülcan...dua ette.siirte çıksın tayini...
neyse.....resimlere baktıktan sonra....büyük kuzenimle içlerinde en sevdiğim erkek kuzenimdir kendisi onunla sohbete koyulduk.....iş hakkında ... üç tane dijital fotoğraf makinası var üçüylede ayrı resimler çekti beni çekti...pozlarımı görsen ölürsün gülmekten.....hele bi tanesine bayılıyorum...ama sana gösteremem gülcan üzgünüm....ama pozu anlatabilirim......hani böyle bi reklam varya maksümum kart diye.....böyle kollarım ve bacaklarım iki zıt yöne doğru açıp havada zıplayan bi poz.......saç baş dağınık haliyle:D:D
abim hem gülüyo hem çekio.....aslında ben fotomodelliği severimde onun gülmesi beni deli edebilir.....bu arada fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.....gülcan benim fotoğraf mankinam yok kameram var ama o yok....babamın başının etini yiyorum bana dijital fotoraj makinası al diye....ama nerde.....arkadaşımın sevgilisi doğum gününde hediye etmiş çok güzeldi.....benim doğum günümede dört ay var..hadi onu geçtim hediye alacak bi sevgilim yok...:D olsada ben doğum günümde hediye alan sevgili istemem..:D haklı sebebim gülcan......ben süpriz hediyeleri severim....böyle bilmediğim ne anlama geldiğini anlamadığım günlerde hediye almayı severim...ee doğum günüm geliyo o gün hediye almak beni sevindirmezki zaten beklediğim bişey yani...haklıyım demi...neyse nerden geldik bu konuya ya....:Dneyse bi fotoğraf makinası almak şart ama nasıl bulucaz artık bi yolunu..sanat yapıcam ne de olsa:D
neyse kuzenim bu sohbetimize çay ve mısır eşlik etse iyi olur dedi..kolları sıvadım mutfağa girdim...şöyle güzel bi çay ve mısır sofrası hazırladım...sohbete küçük kuzende katılınca değmeyin keyfimize......üçümüz ekip gibi olduk valla.....güldük baya bi güldük hemde.....bana takılıp durdular.....ha bu arada sana söylemedim ama..ben halamlardayken yani bayramda bana görücü çıktı orda:D:D onun için bana bulaşıp duruyo kuzenler..enişte nasıl diye:Dmanyaklar işte nolcak....
abişimle konuştuk şafak 61 oldu...az kaldı inş kavuşucaz canımın içiyle...
evet indim derken ilacımı içtim pansumanımı yaptım merhemi sürüp yattım....radyo dinlemiyorum bi süredir..meleğim geliyo yoksa aklıma......tutamam kendimi ararım diye korkuyorum......
ha gözlerimmi iyi çok şükür düzeliyo....
neyse çok yazdım ya....
hayde dua ile gideyim ben..:)
-
gülcan sabahtan beri düşünüyorum ben ne yapcaktım diye...şimdi aklıma geldi sana yazcaktım..kusuruma bakma gülom arada unutuyorum seni....neyse affet ..dur öpeyim...muaaaaahhhhhhh oh..:)
koptum koptum koptum..dün akşam gülmekten koptum......yoktur dnya üzerinde bizim lkadar deli....en küçükğümüzden en büyüümüze kadar deliyiz yaw..
akşam yemekten sonra halamlara çıktım..ortalıkta kimse yoktu....balım dolanıyodu..çenenisin altından bi öpeyim dedim..pis çocuk ne varsa oraya biriktirmiş::D salya sümük ne varsa ya..:D
sonra yemek hazırladık zeynoyla..bende yedim ne var tombiş olcam işte..:)sonra geçtik bilgisayar başına....dijtal fotoğraf makinaları hakkında bilgi topladık..sonra onun makinalarıyla resim çekmeye başladık yine..derken işi büyütüp klip çekmeye kadar vardırdık..küçük kuzen ve ben başroldeyiz....laptoptan şarkı çalıyo bizdeşsöylüyomuş havasına girdik...dans ediyoz görsn....bir ara çoştuk alttan kapıya geldiler:D:D
derken kadının sesi diye bi program yaptık..ama öldük gülmekten..onu gülmeden nasıl çektik hiç bilmiyorum...::D
sonra dinlenmek için oturduğumuzda büyük kuzen arkadaşıyla görüntülü arama yapmış...biz farkında değiliz..en küçük kuzen balımı sallaerken bende nnini söylüyodum....bi baktım gülüşmeler oldu.....meğerse sesimi duymuş arkadaşı...bide şarkı istemezmi..hıh..söylermiyim..:D:D
neyse gülom canım sıkıldı faceye resim ekliyim ben..:d
-
küçücüktük...ozamanlar...kırmızı ayakkabı beğenirdik vitrinlerden...alınmazdı...küçük bir seyyar satıcıdan alınırdı bağcıklı siyah ayakkabı....olsun yinede sevinlirdi ona........koynuna alınıp yatılırdı....ayı yatakta yatarken kuzenimle en sevdiğin renkler sorulurdu birbirmizie.....şimdi bakıyorumda
nekadarda değişmiş herşey...gülcan......
şimdi vitrinlere gelinlik modelleri için bakıyoruz...evet gülcan kuzenim evleniyo.....ve yatağa yattığımızda.....büyük hayyaller kuruyoruz.......kuzenim evlenicek...ben onlara kalmaya gidicem sabaha kadar çekirdek çıtlatıcaz..enişteyi erken yatırıp dedikodu yapıcaz....
bunları düşünürken anlıyorum büyüdüğümüzü.....ertesi gün ne yemek pişircem derdine düşünce anlıyorum büyüdüğümü......doğum günümü hatırlatan annemi görünce anlıyorum büyüdüğümü...kapımın zilini çalınca görücüler anlıyorum büyüdüğümü...ve bir ortamda teyzeler hatrımı sorunca anlıyorum büyüdüğümü..acıtsada büyümek seviyorum..
iyi değilim gülcanım......haftasonumun bütün güzelliğine rağmen iyi değilim..en byük kuzenim geldi..bütün aile bir aradaydık...yeni alacağımız gelini çekiştirdik biraz...evet benden bir yaş büyük kuzenime kız baktık ..:Dve olucak gibi..inş.....yakında düğünümüz var bekleriz..:d
gır şamata....her şey güzeldi....ha bu arada söylemden edemicim çok şıkmışım......hayırdır dedi eniştem ne bu güzellik......teşekkür ettim....arada gelir bana böyle süslenirim işte......seviyorum kendimi....bazen kendimi beğenmişlik yapıyorum böyle....:D
neden iyi değilim....nankörüm çünkü...bütün güzleliklerin içinde aklımın bir köşesinde o vardı gülcan..utanıyorum kendimden..nasıl diyorum nasıl düşünebiliyorum hala...nasıl kafayı yememek mümkün değil...ya delircem...kafamı urasım var...canımı yakasımvar....:(
-
ben geldim gülcan.....derbederin süpriziyle karşılaşırım diye düşündüm fakat yine karşılaşmadım ..:)bekliyorum merakla..
sana yazmadan önce siteyi dolaşıyorum diye bana kızmıyosun değilmi......sen bakma bana..kafa dağıtmaya çalışıyorum....moralim bozuk....elle tutulur bir sebep yok belki ama...canım acayip sıkkın..gülerken çok zorlanıyorum.......içim sızlıyo...neden diyorum kendi kendime..neden böyle oluyo hiç mi ya hiçmi değer vermedi bana...ya herşey bi kenara beni böyle taparcasına seven insanı nasıl kandırabilirim ben..ama o nasıl kandırdı beni...........yürek denen bişey yokmuki onda..aklım almıyo gülcan.......nasıl görmezden geldi onca şeyi..oysa ben onun için çok şeyi göze almıştım..annemi babama karşıma almıştım...koca istanbulu bırakmayı göze almıştım......ne için bi hiç uğruna.....
tamam gülcan sus sende bişey sorma bana.....:@:@
-
biraz kendime geldim gülcan......kusuruma bakma...ama ablana kızmassın sen değilmi....neyse anlatayım dün olanları....
akşam halamlara çıkarken yağmurun ne güzel yağdığını görünce dayanamadım......onu izlemeye koyuldum.........sokak lambasının önünde sanki dans ediyo gibi.......başım hafif gökyüzene dönük.....soğuk mermerin üzerinde oturup kaldım.....derken geçen sel felaketinde bana yardım eden ahmet varya işte o geldi yanıma.daha doğrusu bizim ordan geçerken sadece laf attı....işten geliyomuş.....napıyosun dedi.....yağmuru izliyorum dedim.......çokmu seviyosun dedi...bazen köyü oyun oynasada seviyorum dedim.......bir yer var ordan müthiş izleniyo gelirmisin benimle dedi.....şimdimi diye sorduğumda sağa sola camlara baktı...evet gel hadi diye fısıldadı....bir an duraksasamda gittim...
onların evinin terasına çıktık .... daha öncede çok çıktım ama yağmurda hiç çıkmamıştım gerçekten çok güzeldi.......ahmet evlerinden kilim ve minder getirdi......yanı sıra sıcak kupada acı kahve geldi......
-buyrun yasemin hanım tam sevdiğiniz gibi dedi..
şaşırdım nerden biliyosunki byle sevdiğimi kahveyi...dedim...dur kardeşim gitsin anlatıcam dedi....şaşkınlığım devam ederken...teras çok soğuk olduğundan ve ben üzerime bişey almadığımdan donmaya başladım.....ahmet donuyosun ya sen şu montu alda bende battaniye getireyim diyerek montunu çıkardı...yok ben üşümeyi seviyorum desemde.....dayak yemeyide severmisin dedi....:)güldüm koca montun içinde kaybolsamda yeni çıkarıdığı için sıcacıkı hemen ısındım....yalnız hüzünlendim.....çünkü abimi parfümünden kokuyodu...yani benim en sevdiğim parfüm......
çok geçmeden battaniyeyle geldi...al şunu sen ver montumu dedi..ya bu bende kalsın sen battniyeyle idare et dedim..:)güldü tamam nasıl istersen dedi....
biraz sustuktan sonra bişey anlatıcaktım dedim....ha evet ama hiç bişey sormadan dinle tamammı dedi....
normalde bu tür ortamda heyecan yapmam gerekirdi ama çok sakindim aksine...sanki söyleceklerini duymayacak gibiydim...ve başladı...
-ya askerden önce bi kızla beraberdim ben...çok seviyodum ailemle bile tanıştırdım.....öl dese ölürdüm o derece......derken ben asekere gittim.....telefonlar mektuplar havada uçuşurken....bir gün annem santralde fasfood diye bir yer varya orda görmüş bizimkini.....samaş dolaş....önce yargılamadım kendisiyle kkonuştum..biraz zorladıktan sonra anlatıverdi herşeyi...oysa nişanlıymış .....beynimden vurulmuşua döndüm..neyse.....döndüm askerden....annemler eni evlendirme telaşına girdiler...sağdan soldan kız baktılar......derken işte sizin mahalleye taşındık....her akşam annem evde işte gazenin bir arkadşaı çok tatlı bi kız...çok sevecen...ne zaman görse selam veriyo hal hatır soruyo..bilmem ne anlatıp duruyo...söz saadete ne zaman gelcek diye düşünürken..bi akşam annem beklediğim o konuşmayı yaptı.......seni bana istemek istediklerini anlattı....bu baya bi uzun sürdü.....hatta öyleki çaktırmadan seni araştırmaya başladılar.........ne sevdiğini ne sevmediğini herşeyi not tmişler gibi her akşam bana sundular.....tam istediğim gibi biriydin ama benim gönlüm sana layık değildi işte...hemen eher akşam evde bi yasemin fırtınası esiyodu....bi gün dedimki şu kızla bende konuşmalıyım...bir türlü fırsat bulamadım...o gün seni çaresiz görmek beni çok kötü yaptı....o gün dedimki bu kızla evlenmeliyim....dedi....
ben ayağa kalktım bişey diyemedim..ya ben eve gideyim...halamlara diye çıktım burda olduğum duyulursa biterim ben dedim....
ama bitmediki sözüm dinle lütfen dedi....tamam dinliyorum....dedim..ve devam etti gülcan....
-o akşam evde yasemin fırtınasını ben estirmek istedim...ve olanları anlattım...annem hemen ben annesiyle çok iyi anlaşıyorum hemen haber veririm gidip görüşürüz dedi....dur bi anne dedim ben bi görüşim kızcağızla dedim....ve ilk defa onu unutarak bir kıza meylettim kendimi....aklıma o geldikçe senin o günki halinle sildim onu.....bizimkiler baya niyetlendi....gamzenin arkadaşı olmanda onun işine geldi....ama durdurdum onları....bir fırsat daha bulmalıydm sana yanaşmak için....ogün bugündür böyle bir anı yakalamaya çalışmıştım isabet oldu....dedi
susturdum ne yani evlilikmi teklif edicen dedim...güldü hayır ya..bi dinle dedi devam etti..
-çok düşündüm ama yapamadım seni bir eş olarak kendime düşünemedim.....böyle güzel insan ancak benim kardeşim olur dedim...veseninle evlilik fikrini aklımdan sildim.....u düşüncelerimide senin bilmeni istedim sadece hepsi bu dedi....of ne çok knouştum söz sende şimdi dedi...
-valla annenin o ilgisini hiç o yönden düşünmedim gamzenin arkadaşı olduğu için bu kadar seviyo herhlde dedim....ve dürüst davranmak çok hoş....ogün bana yardım ettiğin için ayrıca çok teşekkür ederim...ogün edememiştim sonrada hiç suratıma bakmayınca bende cesaret edemedim..düşünceleriniz içinde ayrıca tşekkür ederim...ailenize layık görüldüysem ne mutlu bana.neys sonuç olarak beni kardeşin görmen dahada mutlu etti beni....manzara süperdi kahvede bi harikaydı sohbetinde çok güzeldi çok saol.arada böyle ortam yaparız seninle.......şimdi biraz daha yağmuru izleyip gitsm iyi olur....dedim....
gülcan hiç beklemediğim şeyleri söyledi.....düşündüm bi başkası olsa aşık olurdu valla ahmete..çünkü geçekten çok efendi güzel yüzlü biri bide böyle kouşunca...allah...rabbim gönlüne göre versin inş ahmetin....
biraz daha durduktan sonra aşağı indk eraber....ailesinede merhaba dedikten sonra halamlara gittim....nerden geliyon kı dediler çöp çıkardım size uğradım dedim bende.....
gülcan düşündüm.....ve yine nankör olduğumu gördüm...bugün ahmeti hiç görmedim..zaten ayda yılda bir görüyorum.....bu arada mahallade bana selam vermiyeceğini söyledi..sakın kızma dedi kimsenin ağzına laf ettirmem seni dedi....bende en iyisi o olurzaten..........
gülcanım bir abim daha oldu.....dualar eden bir abim.......derdimizde aynı aldatılmak....bol bol sohbet konumuz var....hem kız kardeşiylede sınıf arkadaşıydık..:)
bbiraz daha iyiyim gülcan.....kendime geliyorum yavaş yavaş...
-
yapabilirmiyim...dayanabilirmiyim bilmiyorum....bu öyle başka bişeyki.....ne bilim lügatta bulunmayan bişey.......beynim durdu gülcan...elim kolum bağlı hiç ama hiç bişey yok....yapacak hiç bişey yok...bu öyle bişeyki durduramadığım ortadan kaldıramadığım bişey...sen bilirsin rabbim.......ben yine en çaresiz halimle sana sığınıyorum....
allak bullak bişeyler dönüyo aklımda.....anlam veremediğim....ne oluyo bilmiyorum....sadece iki kelime....seni bulucam.....beni bulucakta ne olucak gülcan....kollarınamı atlıcam....al götür benimi dicem....delirmiş olabilirmi......ne yaptığını bilmeyen bir deli.....hayır gülcan aynı günlere dönmek istemiyorum...aynı tuhaf olayları yaşamak istemiyorum.....hem ben artık 17 yaşındaki gibi güçlü halde değilim....aradan kısa gibi gözüken uzun zaman geçti...ve çok yorgunum......bu yorgunluğun sebebide o.. zamanında verdiğim değeri anlasaydı ben mucizeyle tanışmıcaktım.....ozaman cnaım yanmazdı...sadece o ve ben mutlu olurduk....
onunla olsaydım mucizeyle karşılaşmıcaktım......ve aldatılmıcaktım....kandırılmıcaktım.....hepsi onun yüzünden.....hepsi...şimdi ise karşıma çıkmaya hazırlanıyo.....ne sanıyo onu sevdiğimimi....belki sevebilirdim ama beni kaybedeli üç yıl oldu....ve yüreğim öylesine doluki onu sığdıramaz içine.....
keşke o yıllara dönebilsem....gülcan..keşke sadece o canımı yaksa..en azından gerçekti o...sevsede sevmesede hep doğru söylerdi...hiç söz vermedi bana.....beni hep uzaktan sevdi....taki okulun son gününe kadar..bütün bağlar ozaman koptu...ben mezun oldum..o askere gitti.....ve biz bittik...kötü çok kötü bi şekilde ayırdık yollarımızı........kimbilir belkide...neyse......
şimdi karşıma çıkacağı günü bekliyorum...gülcanım dua et bana olurmu...