-
Hayırlı bir günün sabahında erkenden kalıp işe gitmek kahvaltısız...
Be babamın oğluyum gülcan. utanacak işler de yapmadım. İnşaata gittim babama yardıma.
Çok sevindi beni görünce. elime çekici penseyi aldım başladım çalışmaya...
Sonra abdest aldım ve babamla camiye cumayı kılmaya gittik...
Namaz çıkışı güneşin güzel yüzü vuyurdu gözlerimin içine... oturdum az babamı bekledim...
Ben çalışmaya giderken babam yemeğe gitmişti. Neyse ki Saat 18.00 civarı işi bitirip paydos ettik.
Malzemeleri alıp yarın çalışacağımız inşaata teslim ettik ve evin yolunu tuttuk.
Marketten alış veriş yaptık babamla o ajkşam namazını kılmak için camiye gitti bende malzemeleri alıp eve geldim.
Bide ne göreyim annem bahçede gözleme yapıyor akşamın karanlığında kor ateşte.
Kahvaltısız bir gün ve o ekmeği görünce hemen mutfağa koştum ve çayı ateşe verdim.
Soframı hazırlıyorum sadece otlu peynir gözleme 'fatayor' (None selke) 2 tane yedim az yağlıydı. belki yasak bana ama tadı orda zaten.
Çok çalışıyorum kızım ama yetmiyor. daha da çok çalışmam lazım...
Ablanı soruyım mı sana.. neyse sormayayım iyi olduğunu biliyorum.
görürsen selam söylersin. babam geldi gitti dersin...
Emanet hazır da vakit varmı ki baş kaşıma...
sahi hangi adrese gönderecem bunları..
Hani şair şiirinde demişti ya sana şiirler yazıyorum hangi adrese göndereceğimi bilmeden..
bende emaneti hazırladım hangi adrese göndereceğimi bilmeden.
Gülcan kızım Annen seni özlemiş yarın bize gelsene ufak kardeşin kek yapacak hem konuşur hem yeriz.
Neyse kızım ben fazla durmayayım iyi geceler Allah rahatlık versin.
-
ben geldim gülcanım..biliyorum seni çok ihmal ediyorum..ama malum yoğunluklar biliyosun...ama ben iyimiyim bilmiyorum..kendime ayıracak hiç zaman bulamıyorum..düşünmeye kararlar almaya hiç vaktim yok...zaten olsada düşünmeye gücüm yok...efendim bende seni çok özlüyorum gülcanım....biliyomusun reel gülcanım yani sayfadaşın öksüz yazamıyorum..oda kızgın bana..ama elimde değil sayfaları bitti evde yaza yaza defter kalmadı...ama bulur bulmaz alıcam bi gülcan..:)
hayatın tuhaflıklarından bir tanesi daha öğrendim az önce....hafızımın dedesinin beyin ölümü gerçekleşmiş....rabbim sabır versin inş...
ben bu aralar salak gibiyim gülcan...ne söylediğimi ne yaptığımı bilmez haldeyim...aslında iyi gibi gözüksemde hiç ama hiç değilim..neyse benim eğitime gitmem gerek gelince yazasım olursa yazarım..:)
-
tatsız tuzsuzum...yine dün bi ton kavga ettim..sanki sevgilim gibi onu sil bununla konuşma....gerçekten çok sıkıldım.....hayır ondan değil ama beni sıkmasından sıkıldım neyse benim gitmem gerek görüşürüz..(
-
canım çok sıkkın...çok kötüyüm...ölesim gidesim var..içim çok acıyo gülcanım..dua et ablana olurmu..:(
açık açık suçlandım neyse ya alıırız elbet....yolun açık inci tanesi......bende seni sevmiyorum....
-
Lise hayatımın son sınavını oldum (sanat tarihi). bugünden itibaren yaklaşık beş aylık bir tatilim var şimdiden nasıl güzel bi şekilde tamamlarım düşünmeye başladım heralde en fazla tam anlamıyla 1 ay tatil yaparım gerisi yine çalışmak olur bnm içinde en iisi bu zaten kendime ne kadar çok şey katarsam bnm için o kadar ii :) tatil planım için ilgi alanımı nasıl daha çok geniş alanlara yayabileceğimi sormaya başladım kendime bakalım sonuçlar n olacak :) şimdi yazarken aklıma mesela farklı dini inançları öğrenmeye yönelebilirim bu konuda eksiğim var. geçen sene biraz başlamıştım ama bu sene araştırmayı bırakmıştım en iisi devam etmek (hristiyanlık ,yahudilik islamiyet ,totemizm fetişizm vesaire vesaire:) ))
-
bu aralar aynı cümleyi çok sık tekrarlar oldum..ne mi...hayat çok tuhaf....gerçektende öyle...bir tarafta düğünlerimiz kuzenimin düğünü ve kadriye hanımın nişanı....diğer tarafta can parçamız fatoşumuzun cenazesi ve hafızımın dolayısıyla beninmde dedemin cenazesi.....bir tarafta var gücünle gülmek zorundayken...diğer tarafta için çok acıyo:(
o bana mesaj gülcan mucize..yine hortladı ama yalan yok bu sefer hortlamasına ben sebep oldum..çünkü ona son kez sarılmak istiyorum.....ve duyduklarımı onun anlatmasını istiyorum...yok korkma dayanırım alışkınım artıkhem daha fazla ne kadar acıabilirki beni...zaten çok özeldim onu......bir kez sarılsam bütün hasretim bitecek sanki...yok gülcan sevmek değil bu aaşkta değil.....ben ona bir kere aşık oldum onuda bitirdi bende:)
istanbula gelmiş ümraniyeye bile gelmiş.....belki benimle karşılaşırım ümidiyle o son kez ayrıldığımız yere gelip gitmiş..hattı kaybolduğu içinde numaramı bulamamış.....arayamamış.....ulaşamamış:(
sessiz sedasız:)herşey böyle olup bitse ne güzel olur...aslında çok şey yazasım var...meleğin iki tane kız arkadaşı varmış...duyunca şaşırdım..hele gelsin ben sorarım ona..:)hafızım iyi şükürler olsun bit an hiç kendine gelemicek sandım:(ha bu arada onda hayırlı haberler var..:)darısı başına diyolarda herkes hep söylerim içimdeki fırtınaları kimse duymuyo....:(....işte diyorum ya hayat çok tuhaf...
bugünlerde çok bunalıyorum.....alıp başımı gidesim geliyo..ne düşündüğümü bilmiyorum...salak gibi bişey oldum....unutkanlığım hat safada...böyle işte gülcan......özledinmi beni..
hı bende seni:)
-
gülcan...öyleydi birazda böyleydi.....ben istedim sesini duymak..ben istedim onunla görüşmeyi...çünkü bişeyler onun doğruluğuna inanıyo.....biliyomusun hiç değişmemiş gülüşü....hep aynı oflaması.....canparçası ölürüm ona....bir kez daha anlıyorum kendimi kandırdığımı....yapamadım hani dediler ya bi başkasıyla unutursun diye...işte bende onu denedim ama olmuyo be gülcanım...ne kadar olsa yaşanmışlıklarımı unutamıyorum herşeyi silebiliyorum ama mucizeyi asla silemiyorum.....sesini duyduğumda hala onu deliler gibi sevdiğimi anladım.....hala yüreğim fırlıcakmış gibi atıyo........anlattım ona..senin için beni aldattığını söylediler dedim...bir sürü kız arkadaşının olduğunu söylediler dedim....oda inkar etmedi....evet ama sadece arkadaşım ben seni hiç aldatmadım gülyüzlüm dedi...biliyomusun inanıp inanmamak arasında gidip geliyorum...ama bu ölesiye yakıyo canımı...bitiyorum:(
biliyomusun bazen üşüyorum..aklıma hemen beni sarıp ısıtman geliyo diyo..benim hiç aklımdan çıkmadıki...bende söyledim şuan senin hakkında anlatılan herşeye inanıyorum ve sana çok kızgınım..emin ol bi yerde karşıma çıksaydın seni öldürcektim dedi....güldü keşke keşke ölümüm senin elinden olsa dedi...gerçekten böylemi düşünüyo...yok yok bu sefer yüreğimin dediğini yapmak yok.....evet onunla güzel yalan bile.....
bugün ilk defa birileri benim için süpriz doğum günü partisi düzenledi.....evet doğum geçeli bir ay oldu ama anca kısmet olmuş.....o çok istediğim kitabıda hediye almışlar....aslında biraz düşünürsek gerçekten benim doğum günüm bugün..:)
güzeldik biz senle bendik...biz olamasakta güzeldik yan yana...seviyomuyum....hayır çok seviyordum...
-
ben geldim öksüz gülcanım...seni çok ihmal ettiğimin farkındayım....bugünlerde çok zor günler geçiriyorum....hani filmlerde olurya..suratlar büyüyüp büyüyüp küçülüyo..sesler yükselip yüklselip alçalıyo...öyle oluyorum bazen çıldırmış gibi ağlıyorum ardından...yok be ablası kızma..böyle olunca iyi oluyo..biraz gözlerim kızarıyo ama bahanesi hazır güneş gözlerime dokunuyo..:)...rahatlıyorum.....hani bizim boş oda varya gece orda odanın ortasına bağdaş kurup oturuyorum saatlerce düşünüyorum...ve çıkış yolu bulamıyorum..içim çok karanlık be gülcan....
canım çok yanıyo.....ama güçlüyüm.....attığım kahkahalar arşı alayı inletiyor bazen..girdiğim gülme krizleri herkesi kırıp geçiriyor.....içimdekileri hiç sorma:)
gülcanım.....seni sade ben değil görüdğüm kadarıyla babanda yalnız bırakıyo..ama sen kızma bize olurmu.....:(
-
Niye yaptın bunları.. kim sana nalt dedi... Bu aralar seninle pek görüşemesek de sebep oydu işte... korkuyordum sen onu sorduğunda ben ne cevap versem anlatırsın diye.. Ve korktuğum başıma geldi... niye yaptın...
Çok mutluydum. ve hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım.. Yaşamımın en en heyecanlı, en görkemli, en istekli aylarını yaşarken neden izin verdin bana mesaj atmasına neden durduk yere izin verdin....
Ben istemiyorum... sildiğimi tekrar yazmam..... Sende eriyorsun yavaş yavaş. :(
Evet gülcan ablan....
benim için ne yaptın ki....
Sözler vermiştin, sözümden çıkmayacak ben ne dersem yapacaktın....
madem gittin o tepeye neden atlamadın ki.. çok istiyordum çookk...
Ben adını yazdığım duvarları çoktan karaya boyadım...
'Ya tek kelimeyle öldür beni, yada tekrar hayata döndür'
cevap veriyorum; tek kelimeyle öldürmek istiyorum. DEFOL
.................................................. ..............................
Gülcan kızım duydun mu ablanın yaptıklarını... evet ya bende beklemiyordum ondan...
neyse ya hiç önemli değil, umrumda değil...
mutluluk merdivenlerini basamak basamak çıkmaya devam...
Tamda telefonu açmaya başlamıştım. artık kapatmayacam demiştim ama şimdi kapadım...
Bugün yine yağmur yağdı Siirt'e
ve doyamasam da yaşadığım en güzel gün geçirdiğim en kötü gece oldu....
kızım o kadar konuştuk dilimde tüy bitti hele kalk kahve yap babana ya...
Kızım senin halan varya hani kardeşim olan....
darılmış bana... ne yapayım.. iyi tamam susup oturuyorum ben....
uğrarsa sana buyur et içeri.....
Hiç birşey yok aklımda ondan başka...
özlüyorum, seviyorum, susuyorum ya.. hatta titriyorum....
adanalı dizisinde ne diyordu tayfalar 'Düzenli manita'
Unutmaki seviyorum; hep içimdesin. yeminim var sana ya ölüm sen
-
hiç bişey anlamadım...herşey gibi bunuda anlamadım..bir çok şey gibi .....böyleyim bugünlerde gülcan...
Niye yaptın bunları.. kim sana nalt dedi... Bu aralar seninle pek görüşemesek de sebep oydu işte... korkuyordum sen onu sorduğunda ben ne cevap versem anlatırsın diye.. Ve korktuğum başıma geldi... niye yaptın...
Çok mutluydum. ve hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım.. Yaşamımın en en heyecanlı, en görkemli, en istekli aylarını yaşarken neden izin verdin bana mesaj atmasına neden durduk yere izin verdin....
Ben istemiyorum... sildiğimi tekrar yazmam..... Sende eriyorsun yavaş yavaş. :(
bu satırlar bana ise bunlarıda anlamadım....bana ise ben bahsettiğin kişiye ona mesaj at demedim....sadece karşımda benim gibi içi yanan birine teselli vermeye çalıştım....sadece umut etmesini öğretmek istedim.....seninle aramızdaki soğukluk olmasaydı eğer daha farklı yol gösterebildim ona...düşün mutlu olduğunu dahi bilmiyorum...eğer anlatsaydın bana kendini dediğim gibi ona daha farklı şeyler söylerdim....hem zaten ben seninle konuştuklarımızı bana söylediklerini anlatmadım ona...çünkü konuştuğumuz bişey yok...farkındaysan aramızda iletişim kopukluğu var..sana nasılsın desem sadece iyiyim demekle yetiniyosun...kızmıyorum sana kızamıyorum kardeşimsin canımdan bir parça gibisin...bana mardindeyken bi söz vermiştin...bana herşeyi anlatıcaktın...bu sözünü hatırlatmak yerine ben beklemeyi tercih ettim..ama sen hep sustun........her zaman söylerim senide onuda çok seviyorum..seninde onunda acı çekmesini istemiyorum....dün akşam bana attığı mesajı görseydin için parçalanırdı ve benimde parçalandı bu yüzden sadece ona senin onu sevdiğinden emin olduğumu söyledim....eğer bu herşeyi anlatmaksa herşeyi anlattım....bende eriyorum ama yavaş yavaş değil....hızla...
evet gülcan baban....
zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum...ama bu güzel geçtiği anlamına gelmiyo...yoğun ve yorgun geçiyo...dün kına ve çerez aldık.....çok şıkta bir kına tepsisi...sanki kendi abim evleniyomuş gibi alışveriş yapıyoruz....düşün artık kınayı dahi biz alıyoruz........gülcanım dün esmerime kardeş aldım.....çünkü esmerim yetersiz kalıyodu..güneş gözlerimi çok yoruyodu artık gözlerimi açmaz hale gelmiştimki....esmerin kardeşi yetişti imdadıma...onada karam ismini taktım...ne de olsa siyah çünkü güneş gözleüğü:)
ve akşam halamlarda sinirden titreyerek ağladım....mevzu abim ve evlilik....saçma sapan şeyler söyledi halam...neymiş benim sözümden çıkmıyomuş abim.....babamın beğendiği bi kız var gülcan...ama sade babam beğeniyo...ben annem ve abim istemiyo...ama suç sade ben...yasemin istemediği için abisinin aklını çeliyo oldu....bende bağırdım durdum..bu çocuğun aklı yokmu gelmiş 22 yaşına benim sözümü niye dinlesin diye hem ağladım hem bağırdım....
bir değilki bin tane.....içim acıyo gülcanım...özlem doluyum...ölmeden bir kez görsem ya....bir kez sıkıca bi sarılsam ya.....içimdeki acıyı dindirsin diye kolumu morarttım dün gece...ne oldu diye sordu annem..haberim yok diyorum.....tam göbeğimdede tırnak izleri......içimin acısı ne yapsam dinmiyo be gülcanım.....
gelin hanım diyoki...çok iyi kalplisin sen yakında seni havada kaparlar......kuşmuyum ben gülcan....ne kapıyolar. ne için kapıyolar.....evlenmek istemiyorum ben..kmseyi istemiyorum..benim yüreğim doluyken nasıl isteyebilirim...ah can parçası seni nasıl sevdiğimi bilsen ne yapardın....