çok güsel yapıyorsunuz yaw...ellerinize sağlık...
çok güsel yapıyorsunuz yaw...ellerinize sağlık...
Selam arkadaşlar;
Seçilen konu hakikaten mükemmel.Hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu.Bizler değerlerimizi yitirdikten sonra aklı başına gelen bir toplumuz.Siirt'te bu evlerden kaç tane kaldı bilmiyorum ama bu gidişle kalanların da aynı akibete uğrayacağını düşünüyorum.Biliyorum sadece üzülmek yetmiyor onları kurtarmak için onları restore etmek gerek.Bunların yok olmasına dur demek gerek.Diğerleri olduğu gibi bunlar bizim kültürümüz bir parçamız.Bu evlerde yaşardık önceleri.Tarihimiz kokuyor o evlerde, geçmişimiz.Mardin'i düşünüyorum da; bütün şehirdeki eski yapılar tekrar restore ediliyor yaşaması için.Bizler ne yapıyoruz yıkıyoruz geçmişimizi.Bu evler sadece fotoğraflarda kalmasın diye düşünüyorum.Aslında söylenecek o kadar şey var ki...Bu PHOTOSHOP yarışması çok yerinde bir karar olmuş.Başta Rohan'a, bu konu için çaba sarfeden Eleman'a,Derbeder'e çok teşekkür ederim.Hepinizin güzel çalışmalar yapacağından eminim.Umarım bu konu sadece photoshopta kalmaz...
içten teşekkürlerinize rica dileklerimle hocam sağolun
farklı bir noktadan ele almışsınız konuyu bakış açısı çok önemli olduğu gibi değindiğiniz tarafıda hem yarışma hemde siirt için anlamlı olmuş...:19:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bu da yarışmaya benim katılımım olsun.. :)
GÜZEL OLMUŞ EMEĞİNE SAĞLIK...
engin görüşleriniz ve yazdıklarınız için teşekkür ederim Umut Ulash hocam.
Mardin gibi yapmak varken, yıkmak ve yokmetmek bence çok yanlış. Fotoğraflarda değil, ellerimizle gözlerimizle geçmişimizi yakından görmek varken, ortada sadece taş yığınlarını görüyoruz. Gelecek nesillere emanet bıraktığımız sadece bir kaç taş yığını olacak maalesef. Sabatlar bir bir yok oluyor. Cas evlerin sayısı gittikçe azalıyor. Şehrin yap-satçıların kıskacında. Belediyenin İmar konusunda hassasiyet göstermesi lazım.
Siirt'i Siirt yapan bu eski yapılar bence.
Gençliğimde aldığım o cas evlerin kokusunu şuan sadece Tillo'daki sokaklarda alabiliyorum. Ne kadar acı verici.
Tarihimizin yok olmaması için bundan sonraki yıkımlara bir dur denilmesi ve restore edilerek, geleceğimize kazandırılması gerekir.
Cok haklisin abi.Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : RoHaN
engin görüşleriniz ve yazdıklarınız için teşekkür ederim Umut Ulash hocam.
Mardin gibi yapmak varken, yıkmak ve yokmetmek bence çok yanlış. Fotoğraflarda değil, ellerimizle gözlerimizle geçmişimizi yakından görmek varken, ortada sadece taş yığınlarını görüyoruz. Gelecek nesillere emanet bıraktığımız sadece bir kaç taş yığını olacak maalesef. Sabatlar bir bir yok oluyor. Cas evlerin sayısı gittikçe azalıyor. Şehrin yap-satçıların kıskacında. Belediyenin İmar konusunda hassasiyet göstermesi lazım.
Siirt'i Siirt yapan bu eski yapılar bence.
Gençliğimde aldığım o cas evlerin kokusunu şuan sadece Tillo'daki sokaklarda alabiliyorum. Ne kadar acı verici.
Tarihimizin yok olmaması için bundan sonraki yıkımlara bir dur denilmesi ve restore edilerek, geleceğimize kazandırılması gerekir.
ama benim anlamadıgım bu yasına kadar hic belediyeden sikayetci olmayan var mı ? :)
ben buna bayıldım abim ellerine sağlık :108:Alıntı:
örnek teşkil etmesi dileğiyle
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : eLeM@N
Çok güsel olmuş..o kızı balkondan alırsak daha güsel olcak..hepinizin eline salık
Eleman abi senin eline daha çok sağlık :110:
Alıntı:
örnek teşkil etmesi dileğiyle
bu da ilk hali:
abi senin resim gayet güzel olmuş ama arkdaşlardan bazıları heralde resimdeki evin restore edilmesi gerektiğini anlayamamış neyse herkese bol şans bu arada kont nerlerde bekliyorum resmini :213: