hepsi birbirinden güzel fotolar ellerine ve yüreğine sağlık insan bu adar iyi bakmasa bu kadar güzel çekemez bence...=)))
Printable View
hepsi birbirinden güzel fotolar ellerine ve yüreğine sağlık insan bu adar iyi bakmasa bu kadar güzel çekemez bence...=)))
Güzel kareler yakalamışsın her zamanki gibi yine beraberdik oralarda .Siirtliler-Board hep birlikteydik o dostluk hiç birşeye değişilmez pazar günü dinlenmemiz lazım dı bir çoğumuzun ama ne mutlu ki bi arada toplandık.Hem de bir çok kişiye yardım ettik.Site kurucumuz Rohan abiye bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Son bir adım: Severdi yükseği ama bu kadar yükseğe ilk defa çıkmıştı. ölüme çeşitli pozlar veriyordu. Son bir adımı kalmıştı azrail gelecekti alacaktı oracıkta canını. Neyse ki geri adım atıp kurtardı hayatını bizleri de mutlu etti...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Mecburiyet: Babası o doğarken ölmüştü memetin. ve hayat zorlaşmıştı onun için. Okuyup büyük adam olacaktı. belki doktor olacaktı ama şimdi ders kitabına ve evde bekleyen anasına ekmek götürebilmek için gecenin zifiri karanlığna kadar ve dondurucu soğuğa aldırmadan sokaklarda boynu bükük oturur bekler insanların ölçüsünü ölçmek için teraziye ayak basmasını.
Gökdelen: Yapımından çok yıllar geçse de hala yıkılmamıştı nebi camiisinin minaresi ve hala müezzin basamak basamak çıkardı merdivenlerden okurdu ezan-ı şerifi..
Münkedir Camii: Siirt'in yukarı malllesinde dar bir sokakta münkedir camiisi. Cami avlusunda Hala durur büyük bir zatın türbesi ve o şifalı su kuyusu. Konuşulur halk arasında hala münkedir camiisi...
Haberci: Geldiğimi duymuştu memet kardeşimiz ve Aşağı mahallede top oynayan arkadaşlarına haber vermek için tüm gücüyle koşuyordu yokuş aşağı yoldan. görünce memeti koşarken aklıma " Tek rakibim türk hava yolları" sözcüğü geldi... :D
Eski yıllar: Ozan yıllar sonra doğup büyüdüğü arkadaşlarıyla misket oynadığı mahalleye gitmişti geziniyordu etrafı bakıp bakıp hüzünleniyordu duvarlara. Hiçbir şey değişmemiş herşey eskisi gibiydi sanki. Ozan için değişen tek şey geçmiş zaman olmuştu. ve evlerinin hemen önünde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş sabat'ın içerinden geçerken tekrar duygulanmaya ve hatta göz yaşı dökmesin vesile olmuştur. ve şöyle der ozan : "off off nerede şimdi o eski dostlar, nerede şimdi o güzelim günler"...
Garip yolcu: Artık yaş olmuş 70 eli tutmaz olmuş baston nede bir iş. dönüyordu eli boş evine nihat amcam. gidiyordu yolcu boynu bükük yaşlı gözler. gidiyordu efkarlı ve de derbeder...
Yeni bir gün: O güneşin doğmasıyla birlikte el abarsı alır dar sokaklardan geçer gider pazar yerine. belki bugünü dünden bereketli ve hayırlı olacaktı. belki Hayat bu sefer yüzüne gülecekti.
Karnım aç: Kapıya ağır ağır vuruyordu delikanlı. ve seslenirdu :" Annem kapıyı aç karnım aç".
Yine borç: Verdiği yetmedi kira parası, elektirik, su, telfon, kaloriferci, kapıcı Aidatları bezdirmişti adamı. Oysaki sigarayı bırakmıştı. Oysaki Bir daha içmeyecekti... Hayat ne zormuş arkadaş...
Off Şu sıkıntılar: Üstüki fotoğraftan bir farkı yok bu karenin de ve sıkıntı da eklenmiştir bu kareye.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<BİTMEZ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
paylaşımın için tşkler [BLINK]derbeder[/BLINK] yüregine saglık...
her fotografı ayrı güsellikte cekip ,ayrı güsellikte sunum yapmışsın...
her fotograf'ın güsel hikayesini anlatıyon ya işte o hoşuma gidiyor...
helal olsun....emegine ve ellerine saglık ....
Daha da sıcak olacak: Ekilen çam ağaçlar baharı müjdeli... yaz geliyor her taraf yine yeşillerle dolu olucak. parklar dolacak. herşey çok güzel olacak...
Çobansız: İşte çobansız sürünün hali de bu olur. Her koyun bir başka yerde.. Uzun bir yol vardı önümde. geçerken köprüden dağınık bir koyun sürüsüyle karşılaştım. ne kadar baktımsada sağa sola göremedim çobanı göremedim. belki ağacın gölgesinde uyuya kalmış. belki de...
Kurtalan Ekspress: Bir zamanların en meşhur Ekpresi idi. hangi gün hangi saatler arasında hareket edeceği günler öncesinden Siirtin yerel gazelerinde Sür manşetten takip edilirdi. ve full dolu olurdu o zamanlar. Ama şimdi pas tuttu, işlemez demirler...
Su... suu..: Şimdi ekmek ve suyun kıymetini pek bilmeyen insanlar vardır. Ama gün gelecek bir damla suya bir parça kuru ekmeğe muhtaç kalacaklar.. yemek seçimi yapmayalaım ey aziz dostlarım. kıymet bilip paylaşalım..
komşumuz aç iken bizler tok yatmayalım...
Keyf-i ala: Bizlerde böle daha gençken çıkardık dostlarımızla, sevdiklerimizle tepelere.. ama bu çılgın gençler kadar da cesaretli değildik ya :D onlar farklı bir ortam farklı bir manzara seçmişlerdi kendileri için. kutluyorum..
El emeği Göz nuru: Dedem dar ve uzun bir sokakta aniden karşıma çıktı... el emeği bastonlar yapıyordu. meğil vermek için yine kendi imkanlarını kullanarak evlerinin önünde bulunan avluda ağaç dallarıyla sanki makinalaştırmış birer meğil aracı yapmıştı.. 10-20 baston ne yaptıysa ertesi sabah çarşı pazara giderek kendi yaşıtları olan dostlarına satıyordu uygun ve cazip fiyatlarla...
Akşam yemeği: Yine uzun bir yolun yolcusuydum... gözlerim uykuyu arıyordu. bir sağa birde sola bakınıyordum. ufak bir göl de balık tutmaya çalışan bir kaç genç gördüm. o soğuk hava da gölde akşam yemeği için balık tutmaya çalışıyordu..
Gözlemciler: İki deli aşık süpriz yapmak için gözlüyorlardı sevdiklerinin yolunu.
Bazen çocuk olmak: Yılda bir kezde olsa kış aylarında çocuk olmak karda kaymak kadar güzel bir şey yoktur bence. bazen çocuk olmak gerekir aslında.
Anne Sütü: Yavru kuzu henüz yeni açmıştı gözlerini dünyaya. geceleri ayrı olsa da sabahı beklemek onlar için mutluluktu. Annaelerini kokularından tanıyan sonra da koşup sütlerini içen yavru kuzulara aramıza hoş geldiniz diyorum.. ve anne sütü gibisi yok...
Köy Yumurtası: Bu yumurtaların markette satılanlardan farkı çok. hemde çok. 1. daha büyük ve iri. 2. çok daha sağlıklı. ve çabucak tüketilen yumurtalar her yerde de satılmaz. her sabah saat 8 civarında siirtin göbeğinde.... ,
Namaz saati: Ezan-ı şerif okundu haydi mümin kardeşler secdeye... Yüce Allah'ın huzuruna çıkıp dört rekaat namaz kılalım ve dualar edelim..
Allah kabul etsin..
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<BİTMEZ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
aferin derbeder
kareler kadar yorumların da güzel
Tebrik ederim, gurur duydum :1:
gerçekten fotolar harika ellerıne sağlık derbeder başarılar hepsı bırbırınden güzel olmuşş sürerrr... :108:
Gözlemciler: İki deli aşık süpriz yapmak için gözlüyorlardı sevdiklerinin yolunu.
:D:D:D
senin yolunu gözlüyoruz ...
bu uzun yollun ne zmn biter diye gece gündüz aklımdasın...
:D:D:D
ellerin dert görmessin kardeş
harika fotlar