Allah'ım! Kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.
Ebu Dâvûd, "Salât", 182
Printable View
Allah'ım! Kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.
Ebu Dâvûd, "Salât", 182
ALLAHIM :
Sen affedicisin, affı seversin, bizi ve bütün inanları affeyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Hatayla işlemiş olduğumuz bütün günahları affeyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bize rahmetinle, şerefinle, bereketinle muamele eyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bize kereminle, ihsanınla, fazlınla ikram eyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bizi bağışlayarak bize merhamet eyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bize nasuh bir tevbe ve hidayet ihsan eyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Tevbemizi kabul edip bizi mağfiret eyle[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Allah’ım!
Küfürden, fakirlikten, kabir azabından sana sığınırım, senden başka ilah yoktur. Allâh'ım, kederden, tasadan, âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç altında ezilmekten, düşmanlara yenilmekten sana sığınırım.
Zararlıların, kendisi sapmış, insanları da saptırmaya çalışan kimselerin, beni senin nimetlerinden mahrum bırakmalarından önce, sana kavuşmamı nasib eyle. Haksızlık etmekten, haksızlık edilmekten, saldırmaktan, saldırılmaktan, hatâ işlemekten, bağışlamayacağın bir günaha düşmekten sana sığınırım.
Allâh'ım,
Nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen'sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen'sin.
Allâh'ım,
Faydasız ilimden, huşuu olmayan gönülden, doymayan nefisten, kabul edilmeyen duâdan sana sığınırım. Allâh'ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım. Allâh'ım, üzerimde bulunan nimetinin gitmesinden, sağlığımın ters dönmesinden, ansızın bastıracak öfkenden ve her türlü gazabından sana sığınırım. Kalbin mühürlenmesine sebep olacak tamahtan sana sığınırım.
Sen beni muhafaza eyle!
Âmîn... Âmîn... Âmîn...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Allah’ım!
Elhamdülillâhi Rabbilâlemin. Vessalâtü vesselâmü alâ sayyidina Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmain. Allahümme entel ebediyyülkadim. Elhayyül kerim. Elhannanülmennân ve hâzihi senatün cedidetün es’elüke fihel’ismete mineşşeytanirracim. Vel’avne alâ hâzihinnefesel’emmareti bissûi vel iştiğâle bimâ yukarribünî ileyke yâzelcelâli vel’ikram. Birahmetike yâ erhamerrahimin. Ve Sallallahü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehlibeytihî ecmaîn.
İÇİNDEKİ DUANIN MEALEN TERCÜMESİ
Kendinden evvel hiç bir varlık olmayan, Varlığı, hayatı, kullarına Keremi, Ziyade Merhameti Nimetler Bağışlaması sonsuz Devamlı olan, Yalnız sensin Allahım!
İşte bu yeni yıldır ki: Bu yıl boyunca huzurundan kovulmuş şeytandan korumanı ve daima kötülüğe emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı senden dilerim ey celal ve ikram sahibi Allahım
Allah'ım Domuz gribine yakalanmış dedikleri yusuf esen adlı vatandaşımıza sen şifa ver.
amin...
Guzeli Seven RABBim...!
Guzeli seven RABBim, benim icimi de Nurunla guzellestir. (Amin)
Icimin guzelligiyle davranislarim Nurlansin... (Amin)
Gozlerimin bakisinda SEN olmali, kirpigimin ucundaki damlada SEN parlamalisin..!
SENIN yolunda calisirken yoruldugum icin dinlenmeliyim. Rahatim da SENIN icin olmali yani...
Uykumda SENI sayiklamaliyim...
Yollarim SANA gelmeli hep..
Donse dolassa, yine SENI bulmali adreslerim..
.
Hayatimdaki her ciddi adimi SENIN icin atmali, yine SENIN icin kosmaliyim SENIN yolunda.!
Affetmeyi seven RABBim, affedilmenin huzurunu yasattir bana..(Amin)
Gunahkar kulunun tek tesellisi; SNIN huurunda af dilerken, suzulen gozyaslaridir.
Bunca gunahima ragmen beni bi nebze rahatlatan; Tovbe etmeyi nasip eden RABBimin, kullarin affetmeyi sevmesidir...
SENDEN koparma beni,(Amin) SENSIZ birakma kalbimi.! (Amin)
SENDEN uzak kalinca oyle aciz oyle caresizimki
SENINLEyken huzurum dorukta ; sanki hersey, her guzel sey benim, tum mutluluklar benimle..
Dunyanin tum ciceklerini koklasam, SANA dua ederken ki huzuru yine bulamam...!
En guzel sozleri kullansam SENIN icin. hep SENI soylesem konustugumda; SENI anlamaya yine doyamam.!
Dostlarini sevsem, kalplerinde SEN yasiyosun diye,
Tum yarattiklarina ibretle baksam, SENI hatirlatiyor diye,
Icimdeki sevgiye dair, her ne varsa yapsam; SENI sevmeye yine doyamam..!!
Kulunu affeder misin RABBim? Beni SANA adasam?
Guzeli seven GUZEL!
SANA feda edecegim guzellikler ver...! (Amin)[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed(s.a.v.) sevilsin.
Amin...
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ "
Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186
Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:
وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205
Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22
Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."
Dedi ki: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ "
(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90
Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"
Dedi ki: أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ
"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.
Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."
Dedi ki: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ
"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.
Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"
Dedi ki: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.
Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"
Dedi ki: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.
Dedim ki: "Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."
Dedi ki: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ
"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever."
Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.
Rabbim de: أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.
Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedi ki: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.
Kendi kendime dedim ki:
"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum."