[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Yaşamın yazdığı en güzel şiiri aşk değil midir?
Binlerce tanımı olmasına karşın,
Yine de kimileri, hani yürekten inanmış birkaç kişi,
Zaman zaman, “aşk nedir” diye sormaz mı?
Aslında, soruyu sormak bile, bu soruyu sorma gereksinimi bile çok güzel!
Yazarlar, özellikle de şairler çağlar boyu aşkın peşinden koşmamışlar mı?
O gizemli imgeyi yazma serüveni biter mi?
Aşk, her şeyden önce dolunaya dokunmak, yıldızları tutmaktır,
En azından, benim sözlüğümde böyle yazar.
Böylesine bir tanımı hiçbir kitapta bulamazsınız; boşuna aramayın!
İlk kez böyle bir gerçek benimki.
Gercekten seviyorsa insan, hani tüm tutkusuyla, tüm coşkusuyla seviyorsa...
Gercekten aşkı, yani yaşamın kendisine olan gülüşünü yakalamışsa...
Ve bir daha kolay kolay o gülüşü bulamayacağını biliyorsa...
Yıllardır aşkı savundum, aşkı tüketenleri değil.
Şimdi tüm yazdıklarım, savunduklarım, inandıklarım hayata geçiyor seninle.
Ne kadar da haklıymışım sevgilim, yaşadığımız yasak bir aşk olsa da.
Yanında olmak en güzeli, hiç tartışılmaz,
Ama gülüşünü, varlığını bilmek,
Kokunu duyumsamak da çok güzel, çok umut verici...
Çünkü, aşk engel tanımaz; coşan bir ırmak gibidir, tutkuyla yatağında akar.
Aşkımız büyük bir rastlantının bize armağanı.
Belki de hep rastlanılmak istenen.
Seni ilk kez öptüğümde ...,
Teslimiyetini duyumsayacağım o an...,
N’olur acaba ?
“Çanlar Kimin İçin Çalıyor”da kadın kahraman Maria;
- Yer yerinden oynadı, demişti.
Herhalde bizimkisinde de öyle olur...
Ya da,
Bulutların üstünde bedenlerimiz, birlikte dolunaya dokunacağız
ve Venüs parlayacak Siirt’in üstünde, aşkımızın türküsünü söyleyecek.
Çoktandır Gülüş’ten haber alamıyordum. İki üç gün önceydi yanılmıyorsam, Gülüş’ün arkadaşı, “ruh ikizi” Müjde’ye rastladım Güres’te. Ayaküstü hoş beşten sonra, söz Gülüş’e geldi; “Haber alamıyorum, iyi mi?” diye sordum. O da, “Bu aralar bazı ufak tefek sorunları oldu, onları halletmeye çabalıyor, yakında seni arayacak” dedi. Ertesi gün masamın üstünde Gülüş’ün notu duruyordu; sorunları neyse hala sürüyor gibi.
“Mademki sorunları ile uğraşıyor, bir de ben sorun olmayayım” diye düşünerek birkaç gün yine arayıp sormadım. Ertesi günü masamın üstünde yine bir not ve bu not da bir önceki gibi sert ve muhatabının ilgisizliğinden yakınıyor gibi; sorun ya da sorunlarının hala çözülmemiş olduğunu anlıyorum. Yardımım olmadığı/ olamadığı için üzülüyorum, sadece!