Belediye Başkanı Mervan Gül Radyoda Siirt Sorunları Konusunda Konuşacak. Sorularınız Var mı?
Belediye Başkanı Mervan Gül Radyoda Siirt Sorunları Konusunda Konuşacak. Sorularınız Var mı?
18 A ustos 2005 Perşembe günü saat 16:00-17:00 arasında Belediye Başkanımız Sayın Mervan GÜL, şehrimizde ve sitemizde yayın yapan Radyo 56'da canlı yayın konu u olacak.
Başkan GÜL'e canlı yayında soru sorma imkanını bizlere sunan Radyo 56 teşekkür ediyoruz.
Sorularınızı internet ortamından [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] veya [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] adreslerine girerek Başkan GÜL'e iletebileceksiniz.
TEL:0.484.2231747
0.484.2241666
FAX:0.484.2235966
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ayrıca bizim site aracılı ıyla da, cevap yaz diyerek sorularınızı yazabilirsiniz.
Buraya yazdı ınız yazılar, Radyo 56 tarafından canlı yayında Başkan Gül'e soru olarak iletilecektir. Siirt sorunlarına duyarlı hemşeherilemizi bekliyoruz.
Sn. Mervan GÜL'e sorular burada...
E soralım o zaman vatandaş olarak...
Biz bilirizki siyaset güzeldir. Hatta bunu Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) yapmıştır. Ancak günümüzde siyaset adı ve icra şeklide de işmiş politika olmuştur. Politika nedir? Politika yalan sanatıdır.
Lütfen bana bunların bu konu ile alakası ne diye sormayın sözümü bitireyim. E er Sn. Belediye Başkanımız Mervan Gül bizim sorularımıza kısa ve net cevap verecekse sorarız. Aksi taktirde boşuna nefes tüketmiş olaca ız.
Sorular;
Hesko suyu şebeke islah çalışmaları ne durumda.? Bu kış su sıkıntısı çekermiyiz?
Botan için alınmış olan yeni su pompaları ile beraber eskileride kullanılarak şehir şebekesi heskoda arıza olursa beslenebilir mi? Cevap evet ise böyle bir proje çalışması varmı ve ne zaman hayata geçirilecek.
Memleketimize hiçbir enerji gerektirmeden ulaşan hesko suyu neden 24 saat şebekeye verilmiyor? Böylelikle ekonomiye son derece büyük bir katkımız olur. Hidrofor ve benzeri su taşıma araçları satın alınmaz, bunların çalışabilmesi için gerekli olan elektrik enerjisi de israf olmazdı.
Semt pazarlarının durumu ve bunlarla ilgili çalışmalar neden istikrar vaad etmiyor. Semt pazarları kooperatif, bahçelievler, yeni, ulus vs. gibi mahallelerde sabit olsaydı da orada çalışan ve ekme ini helal yollardan binbir zorlu a katlanarak kazanmaya çalışan insanlarımız dönüşümlü olarak yer de işmiş olsaydı isabetli bir karar alınmış ve Hak yerini bulmuş olmazmıy dı?
Ekmek fırınları ve lokantalar enson ne zaman gerek belediye ekipleri, gerekse il sa lık müdürlü ü ekipleri tarafından denetlenmiştir?
Okul sezonu başladı başlamak üzere minik evlatlarımız okullara daha rahat bir şekilde ulaşım sa layabilmeleri için yapılan bir çalışma varmı?
Otlardan dolayı ölülerimizin kabirlerine ulaşamadı ımız Mezarlıklarımız için neden herhangi bir çalışma yapılmadı ve bu olay taki yerel bir gazete de işlendi?
Şehirler arası otobüs terminalinin perişan halini yerinde gördünüz mü?
Siirt belediyesinin TEDAŞ'a ödeme tarihi geçen yani zamanında ödenmeyen elektrik borcu varmıdır? Siirt ili Merkez ilçe Aydınlar, Kurtalan ve Baykan ilçeleri gibi bir karanlık döneme girerek sokak ve cadde aydınlatmaları kapatılacakmı?
Başı boş dolaşan ve Siirt'i Hindistan gibi görme e de er kılan büyük ve küçük baş hayvanların önüne geçilmişti neden vazgeçildi? Uygulama başarımı sa lamadı?
Belediye mezbahası zarar ediyor neden kapatılmıyor? Zarar etmiyorsa nasıl kazanıyor çünkü hayvan kesimi geçen cumartesi 11 adetmiş. Bizleri kaçak kesilmiş ve hiçbir kontrolden geçmeyen etleri yeme e mahkum edenlerden Mahşer günü Hak Teala'nın huzurunda en büyük mahkemede davacı olaca ız bilginiz olsun.
Dinimiz icabı ibadetlerimizde ve yaşam şeklimizde önce farz sonra vacib ve sonra da sünnet'e uyarız. Şey Musa ( k.s ) caddesi yapımı birinci kategoriye giriyor. Orada zaten otopark gibi kullanılan boş araziye ekstra masraf yapılması hangi kategoriye giriyor yapılması gereken başka farz işler var iken. Buranın yapılması oraya park eden araçlara, sahiplerine, belediyemize bir artısı olacak mı? Yani ihalemi edilecek yoksa belediye tarafından mı işletilecek?
Bir ara yolum Şırnak iline düşmüştü orada inşa edilen güzelim bir camii dikkatimi çekti. O camii Cumaları hariç bomboştu. Arz ve talep işine göre bu camii yapımı gereksiz idi. Oraya güzelim bir okul kazandırılabilirdi. Ama neden yapılmamıştı? Bunu Şırnak'lılardan ö rendim, yaptıranlar ellerinin bereketi için u raş vermişler. Kimse ibadethane için yapılan harcamaların hesabını sormaz demişler ve canla başla çalışmışlar. Sadece aklıma geldi bende anlatayım dedim. Sürekli soru ve sorun işlemeyelim istedim.
Siirt belediyesi halka hizmet HAK'ka hizmettir anlayışını benimseyerek irili ufaklı ve gereksiz olan masraflardan kaçınarak bir hastane kurmayı düşünüyor mu?
Bozulan insan sa lı ını rehabilite etmek en büyük sevaplardandır.
Bir ara yerel basın ve Kürtçe yayın yapan bir tv kanalı tarafından Sn. Gül hakkında iddalar ortaya atılmıştı. Şehrimize ait bir tv kanalı olmuş olsaydı bunlara bir açıklama getirilerek bizim kafamıza yerleşmiş olan olaylar silinemezmiydi? Yerel tv açmayı düşünüyormusunuz? Bilirsiniz ki okuma alışkanlı ı edinememiş bizler görsel yayınlara gere inden fazla vakit ayırıyoruz can sıkıntısı ve işsizlikten.
Yaptı ınız ve pişman oldu unuz bir olayı bizimle paylaşırmısınız?
BAKIN BURDAN SONRASINI BUYUK HARFLE DEVAM ETMEK ISTIYORUM. fORUM KURALLARI GEREGI BUYUK HARFLE YAZMAK BAGIRMAK ANLAMI TASIYOR AMA HERKESTEN OZUR DILIYORUM. BUNDAN BIR HAFTA ONGUN ONCE SIIRT'TEN AYRILAN SAYISTAY UZMAN DENETCISININ RAPORUNU MERAK EDIYORUZ. BILGI EDINME YASASINA DAYANARAKTAN RAPORUN YEREL BASINA VERILMESINI VE/VEYA [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] FORUMUNDA YAYINLANMASINI ISTIYORUZ, BOYLELIKLE HERKES BILGILENDIRILMIS OLUR.
Bayındırlıkta devlet memurlu u yaptı ınız zaman geliriniz veya kazancınız bugün Siirt Spor'a 700 ila 750 Milyar hibe edebilecek kadar yüksekmiydi. Oysaki yine siz Belediye Başkan Aday Adayı iken Siirt Spor'a 50 milyon yardım etmeyi kabul etmemiştiniz. Bu dereden çokmu sular aktıda biz bilmiyoruz. Sizin kayıtlı ekonomi dışı bir geliriniz mi var? Vergisi ödenmeyen veya yasal olmayan bir kazançtan bahsediyorum. Ticari zihniyetinizi bizlerle paylaşırsanız bizlerde enaz sizin kadar yardım etmeyi taahhüt ederiz. Bakın bayındırlıkta mühendis iken birden belediye başkanlı ının maaşı ile sizler nelere kadirmişsiniz de bizler bilmiyoruz Sn. Gül.
Aslında sorulacak daha bir sürü soru var. Programda canlı olarak katılmak için onları saklı tutmak istiyorum. Bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Siirt'e ingilizce konuşan bir turist gelir ve benimle diyalo a girer ise benim anlayaca ım water, bus, clock, big, student, going to, yes ve no dan öte de ildir. Demektirki ana dili ingilizce olan turist sadece bu birkaç kelimeyi biliyormuş. Çünkü daha fazlasını ben anlamıyorum. O halde Sn. Gül' ün getirece i açıklamalar evet, hayır ve çok kısa açıklamalı cevaplar olursa bizi son derece memnun edecektir.
Hürmetlerimle...