Autocad Dimension Araç Çubuğu
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Linear Dimension: Doğrusal ölçülendirme yapan komuttur.En fazla kullanılan ölçülendirme yöntemidir, x ve y eksenlerine göre ölçülendirmeler yapar.
DIMENSION ARAÇ ÇUBUĞU DIMENSION MENÜSÜ KISA YOL TUŞU KOMUT SATIRI [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Linear dli[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] dimlinear[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Komut Satırındaki görüntüsü
Command: Dimlinear[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Specify first extension line origin or <select object>: (Ölçülendirme aralığının başlangıç noktası seçilir)
Specify second extension line origin: (Ölçülendirme aralığının bitiş noktası seçilir)
Specify dimension line location or [Mtext/Text/Angle/Horizontal/Vertical/Rotated]: (Ölçü çizgisinin çizime olan uzaklığı yada yeri mause yardımıyla belirtilir)
Örnek Uygulama [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Command: Dimlinear[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Specify first extension line origin or <select object>: (1 noktası seçilir)
Specify second extension line origin: (2 noktası seçilir)
Specify dimension line location or [Mtext/Text/Angle/Horizontal/Vertical/Rotated]: (Ölçü çizgisinin çizime olan uzaklığı yada yeri mause yardımıyla belirtilir)
Dimension text = 20
NOT: Nokta seçimi yapmadan dimlinear ölçülendirme yapmak için; Specify first extension line origin or <select object>: bölümünü enter ile geçin, karşınıza çıkan Specify second extension line origin: bölümünde ise ölçülendirme yapacağınız doğruyu olduğu gibi seçin ve ölçü çizgisinin yerini belirtin, bu şekilde de doğrusal öçülendirme yapmış olacaksınız.