[Youtube]j7mnEiGOVv0[/Youtube]
Printable View
[Youtube]j7mnEiGOVv0[/Youtube]
Paylaşımın İçin teşekkürler esmer
Dest u Dılé te sağbe gelek spas
resim olarak görmüştüm ama klip olarak görmek daha güzel
inş ilerde görmeyede gidecem listeye aldım
Mem-u Zin'in efsanesini birazcık biliyorum ancak paylaşımınla biraz daha öğrenmiş oldum çok teşekkür ediyorum. bişey dicem acaba bu mezar nerede öğrenebilirmiyim?
mezar Şırnak'ın Cizre İlçesinde ( Cizira-Bohta )
bu konuda beni aydınlattığın için çok teşekkür ediyorum.
Buruk bir yazışmayla cvp verecem ; :6:
Topraklar değişse de, Ademler ve Havvalar destanların, oyunların ve kulaktan kulağa fısıldanan hikayelerin baş kahramanı olmuşlar. İster İngiltere saraylarında, ister Anadolu'da, ister Mezopotamya'da geçen öyküleri anlamlarından ve masalsılıklarından hiçbir şey kaybetmeden günümüze ulaşmayı başarmış.
Mutsuz aşk öyküleridir çoğunlukla bildiklerimiz: Romeo ve Juliet, Aslı ile Kerem, Leyla ile Mecnun ve daha bir çoğu. Hep kavuşamamanın, engellerle gölgelenen aşkın ve sevginin getirdiği acının öyküleridir bunlar.Kavuşabilenler yaşar aşklarını. Kavuşamayanlarsa destan olur, dolaşır dilden dile, ulaşır yaşamdan kitaba, topraktan sahneye.
Newroz'da iki aşk başlar, biri mutlu biri mutsuz. İkisi de aynı derecede seven iki çiftin öyküsü. Kaderlerinde birleşmek yazan Siti ile Tadjin mutsuz aşıkların öyküsünün satır aralarında kaybolup giderler. Onların birleşmesi Mem ile Zin'in ayrılıklarının vurgusu olur. İki sevgili acı dolu bir yaşamı mezarda birleşerek noktalarlar. :273:
Allah Bekon`un beLasını versin . :221:
payLasımı izLemistim . yine izLemek güzeL . spas ..
zor spas...
baştan sona keyifle seyrettim.
Filmini çok seyrettim. Birkaç görüşmem kaldı. Allah kısmet ederse buna benzer bir filmi Biz Siirtliler-Board ailesi çekeceğiz.
Buradan da ilşk ipucunu vermiş olalım. :24:
bizde keyifle izleriz filimi.
hadi başarılar diliyorum.