Kızlar Tepesindeki durum herkesce malumdur... Siz neler dusunuyorsunuz?
Printable View
Kızlar Tepesindeki durum herkesce malumdur... Siz neler dusunuyorsunuz?
eskiden tinercilerden, kol gezen serserilerden, ballicilerden, kötü niyetli insanlardan dolayı gitmiyordum!
ama şimdi her akşam mutlaka giderim, bazen de arkadaşlarla çay içmeye, hava almaya gidiyoruz.
çünkü eskisi gibi değil, çok güzel. yani demek istediğim şu ki; kızlar tepesinde rahat yürüyebiliyorum....
Ben rahat yuruyemiyorum orda annemle bacımla yada sevdiğim insanla yuruyebileceğimi düşünemiyorum insanların bakısları rahatsız ediyor ve cok başıboş insan var.. Ama bencede super bi tesis bencede...
sende haklısın abicim.
bazen dengesiz insanlar orada karşına çıkabiliyor.
gidecek başka bir yerde yok!
gitmemekte olmuyor. ailemizi gezdirmesekte olmuyor!
ne yapacaz peki abi!!! :58:
İşte onu tartısalım ne yapılmalı? Bence elden hiçbişey gelmez.. İnsanların dusuncelerini değiştiremeyiz ordaki basıbos gezip millete yanyan bakanların kafaları bişey alsaydı zaten o şekilde bir davranış içinde olmazlardı...
Sana katılıyorum KaKaOSuZ_CHiCoLaTe da elden n gelir ki, bi yasaklama da konulamazki ama iyi bir önerisi olan varsa buyursun dinliyoruz. bizde önlemimizi ona göre alırız da pek buna bi çözüm gelebileceğini sanmıyorum...
tartışacak bişi yok bence karşıda çıkamıyorsun!
çıktığın zamanda orta kötü manzaralar çıkıyor.
en iyisimi bir daha ailece gitmemek....
benim fikrim bu!
de insanız bizde gezmek eğlenmek isteriz bizim siirt koşullarında anca bi kızlartepesi parkımız var. oraya gitme buraya gitme pek biz nereye gidicez kısıtlama getire getire biz de bi hal olduk ama
biz sizleri düşünüyoruz,
sizin için tartışıyoruz.
Ve iste ilk isyan yasandı :D:DAlıntı:
ORiJiNAL YAZARI : esra_sirinkiz
de insanız bizde gezmek eğlenmek isteriz bizim siirt koşullarında anca bi kızlartepesi parkımız var. oraya gitme buraya gitme pek biz nereye gidicez kısıtlama getire getire biz de bi hal olduk ama
valla bende sana katılıyorum esra_sirinkız sizinde gezmeye eğlenmeye hakkınız var...bence bunlara bi çözüm bulunmalı!!!!!!!!!
sizce çözümü bulması gereken kişiler bizlermiyiz. bence bizler değiliz buralardan sorumlu üst makamlar da bunların biraz işitme sorunları var. offffffff n yapalım ya ordakilerde bizim memleketlimiz gerekirse onlarla oturur tiner çekeriz
cekeriz nolcak tas tasıyıpta elimizmi yorulcak :D:D
kızlar tepesine güvenlik görevlileri değil de,
bir kaç tane şöyle iri yarı emniyetten polis memuru devreye girse bence o zamn iş tamamdır....
İyi fikir..Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : DeRBeDeR
bir kaç tane şöyle iri yarı emniyetten polis memuru devreye girse bence o zamn iş tamamdır....
hatırlıyorsanız, kızlar tepesi açıldığında her köşeye bir güvenlik görevlisi koymuşlardı.
ama sonra güvenlik görevlileri baktılarki bu kötü veletlerle baş edemiyorlar, (dayak bile yemişlerdi) sonra mecburen istifa etmeye başladılar.
İri yarı polis fikri daha güzeldi bence...Alıntı:
hatırlıyorsanız, kızlar tepesi açıldığında her köşeye bir güvenlik görevlisi koymuşlardı.
ama sonra güvenlik görevlileri baktılarki bu kötü veletlerle baş edemiyorlar, (dayak bile yemişlerdi) sonra mecburen istifa etmeye başladılar.
Öncelikle Kızlar tepesinin geçmişteki yüzü ve şimdiki yüzü mukayese edilerek arada farkın ne kadar büyük olduğu benimsenmeli.Buna göre davranılmalı.Yapılan yeniliklerin tam olarak özümsenmesi kültürel anlayışa bağlıdır.Eğer insan ailesi ile sevdiği ile arkadaşıyla oraya giderken rahat gezip dolaşabiliyorsa.Amacına ulaşabiliyorsa.O zman sorun yoktur.Ama madalyonun diğer yüzü aynı şeyi söylemiyor maalesef.2-3 yıl önceki kız tepedeki olay hala herkesin hafızalarında.Gece vakti kadının elindeki bilezikleri almak için yapılan iğrenç saldırı.
İyisi mi sizler de benim gibi yapın.Kızlar tepesinin anfi tarafındaki cafeye bağlı olan kale tipindeki yerde ben ve 4 arkadaş(Mahşerin 4 atlısı)bazen konuk da alıyoruz oturup o müthiş havayı teneffüs ediyoruz.Günün tüm yorgunluğu geçiyor.Ve orası tepedeki diğer bölümler gibi açık deil.Sık ağaçlı ve gölgeliği bol olan bir bölüm.Bayan arkadaşlara gelince ise onların da gezip dolaşmaya hakkı var.Aslında onların haklarının olup olmadığının bile konuşulması ayıptır.Tavsiyem yürümek için değil oturup bol oksijenli havayı teneffüs etmek gelmeleri.O yürüyüş alanını yapıldığından beri 1-2 kere kullandım.
Neyi anlatmaya çalıştıgını bi anlasam. Ben tüm Siirtte oldugu gibi kızlar tepesindede olan ve insanı asırı derecede rahatsız eden bakıslardan duydugum rahatsızlıgı dile getirdim amacım ordaki oksijenli alanlarının olup olmadıgını ogrenmek değildi ama sende haklısın.. Benimde kendi arkadas cevrem var ve bizde yeri geldiğinde asırı oksijenli alanlarda oturup caylarımızı yudumlayabiliyoruz ve bizde eger isteyen olursa misafir alıyoruz ama tum bunlar kızlar tepesindeki bu soruna çözüm değil... Anlatabildim umarım...Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : hece56
Öncelikle Kızlar tepesinin geçmişteki yüzü ve şimdiki yüzü mukayese edilerek arada farkın ne kadar büyük olduğu benimsenmeli.Buna göre davranılmalı.Yapılan yeniliklerin tam olarak özümsenmesi kültürel anlayışa bağlıdır.Eğer insan ailesi ile sevdiği ile arkadaşıyla oraya giderken rahat gezip dolaşabiliyorsa.Amacına ulaşabiliyorsa.O zman sorun yoktur.Ama madalyonun diğer yüzü aynı şeyi söylemiyor maalesef.2-3 yıl önceki kız tepedeki olay hala herkesin hafızalarında.Gece vakti kadının elindeki bilezikleri almak için yapılan iğrenç saldırı.
İyisi mi sizler de benim gibi yapın.Kızlar tepesinin anfi tarafındaki cafeye bağlı olan kale tipindeki yerde ben ve 4 arkadaş(Mahşerin 4 atlısı)bazen konuk da alıyoruz oturup o müthiş havayı teneffüs ediyoruz.Günün tüm yorgunluğu geçiyor.Ve orası tepedeki diğer bölümler gibi açık deil.Sık ağaçlı ve gölgeliği bol olan bir bölüm.Bayan arkadaşlara gelince ise onların da gezip dolaşmaya hakkı var.Aslında onların haklarının olup olmadığının bile konuşulması ayıptır.Tavsiyem yürümek için değil oturup bol oksijenli havayı teneffüs etmek gelmeleri.O yürüyüş alanını yapıldığından beri 1-2 kere kullandım.
arkadaşlar kısacası diyelimmi siir güzel bi şehir ama cekilmez bi şehir...ve bana göre siz hiç çözüm yoluda bulamazsınız böyle gelir böyle gecer !!!
İnsanoğlu hiç bir zaman tatmin olmuyor biliyormusunuz.Neler yapılırsa yapılsın.Kıztepesindeki hiç bir yetkili buraya gelmek zorundasınız demiyor ki.Eğer oradan rahatsızlık duyuyorsanız.Rahat dolaşamıyorsanız.Siz öyle düşünüyorsanız gider başurda 4 koruma kiralayarak ve gözünüz hep erketede kalarak dolaşırsınız.Kimse zorla orda dolaşın demiyor ki?
Ben kız tepesinin açıldığı günü hatırlıyorum Ferhat Tunç gelmişti.Ve görevliydim orda üniversiteli öğrenciler olarak.Orası haricinde diğer yerleri kolay kolay kullanmıyorum.Anfi tarafındakini.Ve şu ana kadar bahsettiğiniz sorunu yaşamadım.Biz oraya gidip bilgilerimiz paylaşmaya sohbet etmeye gidiyoruz.Hiç bu sorun dile gitirilmedi.Ben sizin yaşadığınız sorunla ilgili çözüm getirmedim.Sadece kendim kız tepeyle ilgili bilgimi sundum.
Ya senin orda rahat dolaşman orda bi sorunun olmadıgı anlamına gelmez dikkat ediyorsan ben rahat yuruyebiliyormusunuz diye sordum yuruyen var yuruyemeyen var bende pek rahatsız olmamakla birlikte rahatsız olunabilinecek bi konuyu gundeme getirdim. Bence bu Siirt insanının bir eksikliğidir Siirti tum ozellikleriyle benimsiyorum bir Siirtli olarak ve burda yasamaktan mutluyum şimdilik ama bu eksiklikleri gormezden gelemem geleli daha 1 ay oldu şimdiden gözümden düşüremem bu şehri sonucta dogdugum buyudugum yer burası ama gercekten cok eksiğiz ve ben bu eksikliklerin giderilmesi için yapılabilecekleri düşünüyorum bana dokunmayan yılan bin yasasın mantıgında değilim... Bence kıztepe Siirte kazandırılmıs en yararlı tesistir bunuda kabul ediyorum ...
walla oraya gitmeyeli 2 yıl olmuştur heralde:-))
walla burası öle ne yaprsan değişmez kardes idare et..
tek çözüm bu :1:Alıntı:
arkadaşlar bence özel güvenlik elemanları olmalı hem şu an işsiz bi sürü güvenlikçi var hem onlarda iş sahibi olur.bu arada yalnış anlaşılmasın ben güvenlikçi değilim.
kızlar tepesi önceden kötüydü ama şimdi çok güzel ve herkesin gidip gezebileçeği br yer oldu..
ben şahsen hiç gitmem.....
konser hariç ...........
yürüyememek tek sorun değil tabi ............
okul zamanında sabah 07.00 den 20.00 ye kadar oralardaydım..
dün akşam adminimiz rohanla birlikte kızlar tepesindeydik.
ve şöyle dedi: "maşaallah kızlar tepesi ne kadar sessiz olmuş böle" dedi.
katılıyorum ona gerçekten eskisi gibi değil, artık insanlarımız çok rahat bir şekilde yürüyebiliyor.
ve dün bu olaya şahit oldum.
ewet ssana katılıyorum DERBDER çok güzel kıztepesi
SİİRT GERÇEKTEN HUZURLU BİR YERDİ EN AZINDAN OLAYLAR YAŞANMAZDI AMA ŞİMDİ KENDİ SARAN TİNERCİ-KAPKATÇI VE ŞİMDİ YENİ MODEL OLAN HARAÇÇILAR İLİMİZİ GERÇEKTEN NEFRET EDİLECEK BİR YER HALİNE GETİRDİ GÜVENLİK SIFIR HANGİ BİRİMİZİN GÜVENLİĞİ VAR
burasıı siirt bence değişmez.....
ARKADAŞIM ÖYLE BİR DEĞİŞİRKİ AMA BUNU DEĞİŞTİRECEK DEVLET BÜYÜKLERİMİZ YOK ANKARAYA GİDEN GİDİYOR ŞİMDYE KADAR BİŞEY DEĞİŞMEDİ GÜNDEN GÜNE DE KÖTÜYE GİDİYOR
YA ORASI ÖYLEDE GEL DEĞİŞTİR BAKAYIM ... :206:
(not: büyük harfle yazmazsanız makbule geçer)
tamam rohan kusura bakma.... :220:
Ya arkadaşlar kızlar tepesi neden öyle diye düşünüyoruz .Peki neden kendimizden başlamıyoruz .Biz değişmez diyoruz biz değişe bilyorsak orası değişir :Oranın öyle olmasındaki en büyük sorunlardan en başta geleni oraya takılan biz vede arkadaşlarımız biz bunu düzeltmeye calışmadan önce kendimizi değiştirmeliyiz .Ben enson kaç ay önce gittim oraya aileler geliyor ama oraları cok fazla kirletiyorlar bide biz genclerde bize yakışmayan davranışlarda bulununca pek hoş olmuyor ordaki en başta ki sorun biziiz
bende Siirtte yaşayan bir genc kız olarak bir çok kez kızlar tepesine gittimn ya tamam erkek bakar bizim abilerimnizde bakıyordur.
Ama Kız Kuyruk sallamasa afedersiniz erkek peşinden gitmez ama yok kız yolunda yürüyor ve erkeğe bakmıyorsa erkek hala gidiyıorsa yakıştırmam
ama ben şahsen çok rahatım
konser günü bile kızlar tepesinde sonnefes ve konser sunucusu arkadaş yemek yiyordu sonnefese yaklaşıp selam vermek istedim ama bakmadı
laf atmak ayrı insan gibi gidipte merhaba tanışabilirmiyiz demek ayrı erkek olsun kız olsun ERKEK SELAM DİYORSA Kız yüz vermiyorsa bitmiştir.Bu Kız İçin de geçerlidir.
Benim bu kunuya yazacağım başka cevap yok galiba benim anlatmak istediğimi bir çok kişi anlamadı onu anladım ya hemen bay bayan ilişkisine geitrmiyelim bence çevrese sorunlarda var ben şahsen bir kendini beyenmiş bir bayan için gelmem oraya (kimse üstüne almasın ) ama siirtte bu yaz sıcağında cay içip otura bileceğin cok az yer var .Ben oraya giittiğimde ya orda toplumumuzu oluşturan Aileler beni toplumun bir parcası olarak saymıyor bir serseri bir başka bir canlşıymışım gibi davranıyorlar biz bunları düzeltelim ondan sonra gelelim bay bayn meselelerine YA BİZ GENÇLER YA GELECEĞİN TOPLUMUNU OLUŞTURACAĞIMIZ İÇİN KENDİMİZİ GELİŞTİRELİMKİ SAÇMASAPAN NEDENLER YAZMIYALIM SORUN OLARAK EĞER GELİŞMESEK BU SIRADAN SORUNLAR DAHA da büyüyecek ...