Otlu Peynir
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Beyaz Peynir
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
Otlu Peynir
Beyaz Peynir
benımde wazgecılmezıım ve hıc wazgecmeyecegım peyn ır otlu peytnır:)
sahah kalhvaltısının baş tacı en güzel peynır otlu peynır(sırıke)özledım valla
otlu peynir sadece kahvaltıda yenmez...
mesala ben az önce öğle yemeğinde yedim..
ve tadına hiç bir zman doyulmuyor...
bende otlu peyniri çok seviyorum...
gerçektende çok güzel peynir bi de yanında kuru ekmek ile yeceksin daha süper tadı olur otlu peynirin
ekmek+karpuz+Otlu Peynir
ağız tadım nasıl ama :18:
Bu peynire bayılıyorummmmm :) ekmek ve çayla harika oluyorrr :72:
rallici56 seni tanıyorum:)))
valla peyniri severim otluyu hele çok severim :228:
bende istiom peynir kim yollıcak ben istanbuldayım :53: canım çekti :20:
11 yıldır ailecek istanbuldayız her yıl bizden biri siirte gelir. kış stoğu yapmak içinde 60-70 kilo peynir alırız. senesi dolmadan bitiririz. otlu peynir bambaşka bişey
haklısın gerçekten. Otlu peynir bambaşka birşey.
İstanbul'da akrabası bulunanlar bilir, telefonla sipariş ederler. Siirt'tekiler de otobüs ve kargo vasıtasıyla gönderirler. veya sizin gibi biri gelir buradan otlü peynirleri götürür.
Mersin'deki akrabalarımız da bizleri her sene arar ve otlu peynir siparişi verirler. Alırız, Hazırlarız, bidonlara yerleştiririz. Siirt'teki bir soğuk hava deposunda beklettikten sonra kışın depodan alıp Mersin'e göndeririz.
Helvacılar Çarşısının sonunda ve bir alt sokağında çok sayıda peynirce var ve hepsinin de peyniri bir harika.
ben istanbulda kalıyorum ama bütün yediğim peynirler siirt ten geliyor bayılıyorım oranın peynirine !!!
aynen ama ekmek de ığbeys keğek:DAlıntı:
rallici_56 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
iftarı yeni yaptım ama yine acıktım yahu :D
ıbes keak ve peynir
yanında bir de SILA dizisi :D
panıye sıyıkı:D
Uzun zamandır Siirt dışında yaşıyorum bende..Ve inanın ki en çok özlediğim şey kokusuyla tadıyla Siirt peyniri oluyor...
Yuhhh beaa bu saatte de peyniri nerden bulacam...:(
Siirt peyniri
panire lorke
panire joji
Her öğün peynir yiyorum diyebilirim. çünkü gerçekten tadına doyum olmuyor Siirt peynirinin.
ben de her öğün yemek istiyorum ama yiyemiorm diyebilirm :(
Alıntı:
fugitive_iso Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Neden yiyemiyorsunz?
çünkü gurbetteyim öğrenciyim evden de yollayan yok :(
hmmm... anlıyorum ne diyim inşlh bir gün doya doya bıkana kadar yersiniz:)Alıntı:
fugitive_iso Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
inşallah yazın..yanında da karpuz veya üzüm başka bişey istemem :D
cok guzel bende severim:=) emeginize saglık canım cekti:)
S.A arkadaşlar.Ben Ankaradan yaşayan bir siirtliyim.Siirtte derbeder arkadaş veya siirtimizde yaşayan bir arkadaş bu resimdeki peynirleri satan dükkanın telefonunu veya başka bir dükkanın telefonunu buraya veya ireklam yasaksa isteyen kişilerin özeline mesaj atarsa sevaba girer. Oradan tanıdık olmadığı için vandan getirtiyoruz ama siirt peynirinin yerini hiçbirşey tutmuyor.Mesajınızı bekliyorum arkadaşlar.İnşallah biri el atar ve forumumuz güzel bir paylaşıma ve hizmete imza atmış olur.
otlu peyni sevilmezmi hele yanında kuru tandır ekmeği olursa(iğbeyz keek)
Peynirin Kilosu 4 Liradan
Piyasaya getirilmekte olan Siirt Peyniri’nin kilosu 4 liradan satılıyor ve anında müşteri buluyor. Şehrimizdeki soğuk hava depolarının şimdiden dolmaya başladıkları gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde Peynir fiyatının artabileceği söylemleri, kulaklarımızda çınlamaktadır. Haziran ve Temmuz aylarındaki Peynirde fazla su olmamasının daha avantajlı olduğuna değinen bazı hemşerilerimizin, bu görüş içinde bekleyişte oldukları ise ifadelerinden öğrenildi.
Siirt Peynirinin Kilosu 5 Liraya Ulaştı
Başlangıçta kilosu 3,5 Liradan satışa sunulan Siirt Peynirinin kilosu son günlerde 5 liraya ulaştı ve Peynir ihtiyaçlarını karşılamamış olan vatandaşların, salamurasını yapmak için piyasaya gelen Peynire iltifat ettikleri gözlemlendi. Peynircilerden edindiğimiz bilgiye göre, geçmiş yıllarda olduğu gibi küçümsenmeyecek miktarda Siirt Peyniri, özellikle hemşerilerimizin çok sayıda oldukları İstanbul’a götürülmektedir. Başlangıçta şehre getirilen Peynir’in fazla sulu olduğunu da belirten bazı Peynirciler: “Fiyatındaki artışın bir nedeni de şu an şehri getirilen Peynirin çok daha kuru oluşu, yani fire vermemesidir..” dediler. “Otlu Peynir” olarak ifade edilen Siirt Peynirinin kilosu isse 7,5 liradan satışa sunulmakta ve bu peynirin de rahatlıkla satıldığı gözlemlerimiz arasında…
Haber: Metin ARITÜRK
Merhaba arkadaşlar,
Sizlerden Siirt'in otlu peynirini hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Bilen veya öğrenebilecek arkadaşlar varsa peyniri ve otu aldıktan sonra hangi aşamalardan geçirerek bidonlara basılacağını anlatırlarsa çok memnun olurum.
saf peynir alınır. yıkanır, tuzlanıp aynı zamanda parçalanır. 2-3 gün torbalarda bekletilir.
ot alınarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. Bir kaç ay öncesinden tuzlu suda bekletilmesi önerilir.
Sonra parçalanmış olan peynir ile ot iyice karıştırırız. Biraz da tuz ilave ederiz. Sonra bidonlara bastırırız. Hava alamayacak şekilde bastırız. En üste 2-3 sıra asma yaprağı ve asma yapraklarının da üstüne bir avuç tuz ilave edilip, kapağın altına tülbent veya bez gelecek şekilde bidonun kapağı kapatılır.
Sonra soğuk hava depolarına götürülür veya toprak altına gömülür.
Kış mevisiminde veya 1-2 ay sonra çıkarılıp afiyetle yenir :)
Ah yanında bir de Taş ekmek varsa, suya bandırıp peyniri avuçlayacaksın :)
Teşekkür ederim cevap yazanlara, bu işten ben de anlarım diyen varsa tavsiyelerini merakla bekliyorum gerçekten.
otlu peynir mi yapacaksınız :)
evet otlu peynir yapacağım kısmet olursa. Tabi yeterli bilgiye ulaşırsam. yardım eden herkese teşekkürler şimdiden:)
siirt peyniri - siirt otlu peyniri
Siirt peyniri - işbeynıt sirike - otlu peynir - köy peyniri
Siirt otlu peyniri
Siirt otlu ve beyaz peyniri için alo sipariş hattı: 0543 418 24 99
Her Sabah Alırsın Sıcacık Açık Ekmegini Ve İstersin 1 Duble Çay :)
Eee Kahvaltı Dedin mi Otlu Peynirsiz Olur Mu Hiç :))
Yerli Peynirin Kilosu 10 TL’ye Ulaştı
İlimizde yerli peynirin perakende kilosu 10 TL’ye ulaşmış bulunuyor. Geçmiş yıllarda, başka illerden getirilmekte olan Peynir fiyatlarına göre yerli peynir fiyatı çok daha ucuz olduğundan hemşerilerimizin tercihi oluyordu ve şu an fiyatının 10 TL’ye ulaşmış olması nedeniyle, birçok hemşerimizin dışarıdan getirilen peynir çeşidini tercih etmeye başladıkları, gözlemlerimiz arasında.