Özel Tillo Fotoğrafları (30.03.2008)
27 yıl önce Siirt ilçesi olan tillodan istanbula göç eden haccı salih'in hala dimdik ayakta duran o tarihi ve manevi değeri yüksek olan evi:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Yokuş aşağı inen evin önü...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Sonra çatlaklar oldu ama yeni nesil taşlarla örüldü duvarlar.
Evin avlusundan çekilen bir kare.
dışardan tek ev görülse de içeriye girdikten sonra 4 ayrı ev olduğunu
görünce bizler de çok şaşırdık.. ve hayret ettik..
Çok eskiye dayanan tarihi yapının cas taşlarıyla yapılan evlerden biri olan
ve iki olmasına rağmen hala ayakta durmasi duygulandırdı...
manevi değeri çok yüksek olan o tarihi cas evinde gezinirken
ikinci kata da çıkmak istedik ve dikkatimi çeken kapının üstündeki tavanda
duran gerçek tabağın niçin oraya konulmasıydı...
evin giriş ve çıkışı bu dar yoldan gelip geçilir.
çıkışta bizi bu masum çocuk uğurladı...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]yine ev sahibine ait olan kocaman bir fıstık bahçesi vardı. bahçeyi gezemedik ama uzaktan ne kadar büyük olduğu gözden kaçmıyordu. Allah bol bereketli günler nasip etsin...
Evin altında bulunan aynıl ep çeşmesi uzaktı ve havalrın da sıcak olmasında dolayı
gidemedik ama uzaktan bir karesini aldık..
saygıyla selamlıyorum.
İstanbula selamlar...
Selam: Özel Tillo Fotoğrafları (30.03.2008)
DERBEDER BURALAR HEP BENİM ÇOCUK KEN KOŞUP OYNADIĞIM YERLERR ŞİMDİYSE Ş.URFADAYIMM ORALARI ÇOK ÖZLEDİMMMMM
..........................
La Arkadaslar o en bastaki ev dedemlerin evi orda büyüdüm hemen hemen nekadar da özlemisim ve o evin en güzel tarafida Ilkbahar a dogru sbahari uykudan kalkinca pencereden o güzel yesil manzaraya bakip ne kadar hos oluyor bi bilseniz ............
Selam: Özel Tillo Fotoğrafları (30.03.2008)
bende bu şirin evde doğdum ve bu resimleri gördüğüm zaman gerçekten çok duygulandım bu resimleri bizimle paylaştığı için derbeder kardeşime çok teşekkür ediyorum. eline, emeğine sağlık kardeşim.
Selam: Selam: Özel Tillo Fotoğrafları (30.03.2008)
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : farukergun
bende bu şirin evde doğdum ve bu resimleri gördüğüm zaman gerçekten çok duygulandım bu resimleri bizimle paylaştığı için derbeder kardeşime çok teşekkür ediyorum. eline, emeğine sağlık kardeşim.
Maşaallah Bu tarihi ev ne kadarda kutsalmış meğer...
Kimler bu evde doğdu. limler yaşadı, kimler göçtü..
Bu kadar anlam kazanacağını bilseydim daha çok kareler alıp sizlerle paylaşırdım.
İnşallah en kısa zamanda tekrar gidip daha detaylı bir şekilde fotoğraf kareleri alır paylaşırım...
Asıl büyük teşşekürü ben ederim faruk dost...
amacımız sadece Sevgi köprüsünde dostça ilerlemek..