HUKUK KONUSUYLA İLGİLİ SORULARINIZI
MERAK ETTİKLERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİ VE HUKUKİ SORUNLARINIZI BURAYA YAZABİLİR...
YARDIM ALMAK ÜZERE BURDAN FAYDALANA BİLİRSİNİZ
Printable View
HUKUK KONUSUYLA İLGİLİ SORULARINIZI
MERAK ETTİKLERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİ VE HUKUKİ SORUNLARINIZI BURAYA YAZABİLİR...
YARDIM ALMAK ÜZERE BURDAN FAYDALANA BİLİRSİNİZ
Ben, babamla aynı işi yapan bir muhasebeciyim. Geçen gün işten çıkıp evimize giderken, motorsikletli bir sürücü sağ ön kapıdan bize çarptı. Sonra yaralı arkadaşları hastaneye götürdü. Biz ise o sırada trafik işlemlerini hallediyorduk. Benim su almaya gittiğim sırada, polislerin gözü önünde, kazazedenin arkadaşları babama saldırmış ayrıca hakaret ve tehdit etmişler. Geldiğimde babam kanlar içinde yerdeydi. Hastane tarafından babama 15 günlük rapor verildi. Kazada ise; yüzde yüz onlar suçlu bulundu. Biz ise maddi manevi tazminat davası açmak istiyoruz, ne yapmalıyız?
Önce ilgili karakola suç duyurusunda bulun.
Sonra da gerekli maddi ve manevi davalarını açarsın. Dava sonucunda iki ihtimal var, %50 kaybedersiniz,%50 kazanırsınız.Kazanma ihtimalini yükseltecek olan sunabileceğiniz delillerdir.
geçmiş olsun derbeder çok üzüldüm bence arkasını bırakma bi avukatla görüş bu konuyu benceAlıntı:
ORiJiNAL YAZARI : DeRBeDeR
Ben, babamla aynı işi yapan bir muhasebeciyim. Geçen gün işten çıkıp evimize giderken, motorsikletli bir sürücü sağ ön kapıdan bize çarptı. Sonra yaralı arkadaşları hastaneye götürdü. Biz ise o sırada trafik işlemlerini hallediyorduk. Benim su almaya gittiğim sırada, polislerin gözü önünde, kazazedenin arkadaşları babama saldırmış ayrıca hakaret ve tehdit etmişler. Geldiğimde babam kanlar içinde yerdeydi. Hastane tarafından babama 15 günlük rapor verildi. Kazada ise; yüzde yüz onlar suçlu bulundu. Biz ise maddi manevi tazminat davası açmak istiyoruz, ne yapmalıyız?
Öğrencilerin sıkça karşılaştığı bir durum konusunda fikir soracaktım:
Dershaneye kayıt yaptıktan sonra maddi durumun kötüleşmesi üzerine dershaneye ara verme,bırakma veya ödemeleri yapamama durumunda, dershanenin hakkımızda suç duyurusunda bulunması konusunda bilgi istiyorum.
Örneğin 10 aylık bir ödeme planı sunuluyor ve öğrenci ilk 5 ay dershaneye gidiyor ve taksitlerini ödüyor ama maddi durumu veya özel bir nedenden dershane hayatı sona eriyor.
Geriye kalan 5 ay ödeme yapamayan öğrencinin hukuki durumu ve dershanenin açacağı dava nedir?
Konu ile ilgili aydınlatıcı bilgi verecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler
önce kaydını yaptırırken yapılan sözleşmenin içeriği önemli. ve ödemeler senet karşılığımı yapılıyor. eğer böyle ise öğrenci derslere girmese ve artık gelmese bile o sözleşme geçerli olacağından dersane alacaklı. bunun içinde alacağına tahsile gidebilir.
Aydınlattığınız için teşekkür ediyorum.Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : SeRaP
Önce ilgili karakola suç duyurusunda bulun.
Sonra da gerekli maddi ve manevi davalarını açarsın. Dava sonucunda iki ihtimal var, %50 kaybedersiniz,%50 kazanırsınız.Kazanma ihtimalini yükseltecek olan sunabileceğiniz delillerdir.
İnşallah kazanacam...
geçmiş olsun diyelim :13:
Ya benim de bi sorum var...
Evlenme tarihi itibari ile edinilmiş mallar kimin adina olursa olsun kredi ile alınmış veya pesin alınmış olsun boşanma sırasında ortak edinilmiş mal olarak mı geçiyor?Yoksa kimin adina ise ona mı kalıyor?
ayrica iki çalışandan birine çocuğun velayeti verilince nafaka ödenme şartı var mı?
Şimdiden teşekkürler
Evlenecek çiftler yasada alternatif olarak yer alan mal ayrılığı, paylaşmalı mal ayrılığı ya da mal ortaklığı rejimlerinden birini seçmezlerse otomatikman yeni rejime tabi oluyor.Bu rejime göre; eşler boşanırken edinilmiş malları eşit paylaşıyor, kişisel mallar ise sahiplerinde kalıyor.
Fakat 1 Ocak 2002 tarihinden önce evlenen kadınlar, bu düzenlemeden kısmen yararlanabiliyor. kadınlar eşlerinin bu tarihten önce edindiği mal varlıkları üzerinde hak ileri süremiyorlar. Tabi eğer eşleriyle birlikte notere gidip, edinilmiş mallara katılım rejimine geçiş sözleşmesi yapmamışlarsa. Bu sözleşmenin yapılmadığı evliliklerde, kadın sadece 1 Ocak 2002 tarihinden sonra edinilen mallar üzerinde hak iddia edebiliyor.
Nafaka içinde her hangi bir zorunluluğu olmamasına karşın talep edilmesi halinde hakim nafakaya hükmedebilir.
Tam olarak anlayamadım sanırım..Peki evlilik tarihinden sonra araba aldım mesela banka kredisi ile ve arabanın devri benim üzerimde yani bana ait resmi olarak..Boşanma durumunda ortak mal mı oluyor araba?
Bilgilendirirsen sevinirim..
1 Ocak 2002 tarihinden önce evlenmiş ve eşinizle aranızda sözleşme yapmadınızsa, bu mallarınız size aittir, 1 ocak 2002 tarihinden sonra aldığınız mallar da eşinizle birlikte edindiğiniz mallardır yani ortaktır.Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : Devil's Son
Tam olarak anlayamadım sanırım..Peki evlilik tarihinden sonra araba aldım mesela banka kredisi ile ve arabanın devri benim üzerimde yani bana ait resmi olarak..Boşanma durumunda ortak mal mı oluyor araba?
Bilgilendirirsen sevinirim..
yasanın çıktığı tarihten sonra evlilik oldu ise zaten evlilik sonrası edinilen mallar ortaktır.
Örneğin bir cep telefonu aldık ve telefonu aldığımız yerde denedikten sonra faturayı kesip telefonu kullanmaya başladık. Fakat aradan bir gün geçmeden telefon arıza verdi, bu durumda haklarımız nelerdir. Telefon teknik servise mi gider yoksa telefon satın aldığımız yer tarafından yenisiyle mi değiştirilir. Alınan malın ilk sekiz gün içerisinde arıza vermesi durumunda yenisiyle değiştirildiğini hatırlıyorum fakat tam emin değilim.
Arızalı mal alan tüketici 15 gün içinde iiade hakkını kullanarak şunları isteyebilir:Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : Kont
Örneğin bir cep telefonu aldık ve telefonu aldığımız yerde denedikten sonra faturayı kesip telefonu kullanmaya başladık. Fakat aradan bir gün geçmeden telefon arıza verdi, bu durumda haklarımız nelerdir. Telefon teknik servise mi gider yoksa telefon satın aldığımız yer tarafından yenisiyle mi değiştirilir. Alınan malın ilk sekiz gün içerisinde arıza vermesi durumunda yenisiyle değiştirildiğini hatırlıyorum fakat tam emin değilim.
1. Malı iade ederek, arızasız olanı ile değiştirmek
2. Malı iade ederek ödediği bedelin iadesini istemek
3. Arızanın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesi
4. Malın ücretsiz olarak tamir edilmesi.
serap abla kusura bakmazsan bir sorunum daha olacak kısa zamanda açıklık getirseniz sevinirim. Veraset ilamı almak için dava açıldığında; Mahkeme, neye göre veraset ilamı verir?