“Dünyada Allahü teâlânın evinde buluşanlar, öbür tarafta cennetde buluşacaklar. Dünyada meyhanede buluşanlar, öbür tarafta cehennemde buluşacaklar. Bu bir yolculuktur.”
Printable View
“Dünyada Allahü teâlânın evinde buluşanlar, öbür tarafta cennetde buluşacaklar. Dünyada meyhanede buluşanlar, öbür tarafta cehennemde buluşacaklar. Bu bir yolculuktur.”
Bir derdin olduğunda Rabbine dönüp Rabbim benim derdim var deme..
Derdine dönüp ben büyük bir Rabbim var de:))))
Kişinin mertliği sözünün doğruluğu ile ölçülür.
Hz Ali (ra)
MEZARLIKTAKİLERİN PİŞMAN OLDUKLARI ŞEYLER İÇİN DÜNYADAKİLER BİRBİRİNİ KIRIP GEÇİRİYOR!
İmam-ı Gazali...
En faydalı hazine gönüllerdeki sevgidir.
Hz Ali (ra)
" Dünyanın esiri olan helak oldu, dirhemin esiri olan helak oldu, midesinin esiri olan helak oldu, kadının esiri olan helak oldu."
Hz. Muhammed (s.a.v.)
öLüm Güzel Şey Budur Perde Arkasından Bakan Ölüm Güzel Olmasaydı Hiç öLürmüydü Hz.Peygamber S.a.v
Sonuçları değil, başlangıçları değiştirmek gerekir....
İnsanlar fakir olmaktan korkup dünyalık için çalıştıkları kadar, cehennemden korkup korunmak için ahirete çalışsalardı, mutlaka cennete girerlerdi.
Yahya Bin Muaz (ra)
Dünyanın hilelerini bilen, onun hayallerine dalmaz.
Hz Ali (ra)
Göklerin ve yerin mülkü Allah'ın olduğu hâlde senden bir dane istendi de sen onu vermeyip cimrilik ettin. Yedi tane deniz yarattı da sadece senden bir göz yaşı istedi de sen yine de göz yaşını esirgeyerek cimrilik ettin.
İbn Kayyım eL-Cevziyye
En faydalı hazine gönüllerdeki sevgidir.
Hz Ali (ra)
tuzum bulunsun benimde
Suskunluğum Asaletimdendir, Her Lafa Verecek Cevabım Var.
Ama Bir Lafa Bakarım Laf mı Diye, Bir de Söyleyene Bakarım ADAM Mı Diye...!
Kendini begenmekten daha büyük bir yalnizlik yoktur
Arif olan kimse susarsa yüceliklere ulaşır; Âşık susarsa ölür
iman etmek..görünmeyene inanmaktır...mükafatı ise görünmeyeni görmektir.
Bir kimse, cahil iken varlıklı olduğu halde, âlim olunca muhtaç hâle düşebilir.
Eğer rızk akla ve ilme göre verilseydi, hayvanlar cehaletleri sebebiyle helak olurlardı.
[sıze="4"]aşk bir ağaç gibidir tırmanması ne kadar yorucu ve güçse inmesi o kadar kolaydır işte aşkın başlaması çok zor ama ayrılması çok kolaydır [/sıze]
insanı en kolay ağlatan sevgilisi en kolay aldatan arkadaşıdır... hayatta hiç kimseye tam anlamda güvenme.... unutma beyaz gülün bile gölgesi siyahtır...
:1:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bir dostun üzüntüsüne herkes sempati duyabilir, bu çok kolaydır.
Bir dostun başarısına sempati duyabilmek ise ,
Çok sağlam bir karakter gerektirir
27 Eylül 2009 Günün Sözü...
Birşeyi, elde edebileceğin yerde ara. İnci arıyorsan denizin derinliklerinde ara, yoksa sığ kıyılarda köpükten başka birşey bulamazsın.
- Mevlana -
30 Eylül 2009 gÜNÜN SÖZÜ
" Unutma ki, ağzında bal olan arının kuyruğunda da iğnesi vardır[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] "
~ Lyly ~
mutluluk, sorunsuz bir yaşam değil,
onlarla başa çıkabilme yeteneği demektir..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Zorluk yaşamın bir parçasıdır ve bunu paylaşmazsan seni yeterince seven insana seni yeterince sevme şansı vermezsin
Sabahlara kadar namaz kılmaktan
ayakları Şışen bir peygamberin,
bilgisayar başında sabahlamaktan
gözleri şişen ümmetiyiz ...[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Seven insan "senin hatan" yerine "özür dilerim" diyendir...
"neredesin"yerine "ben buradayim" diyendir..
"nasil yaparsin" yerine "niye yaptigini anliyorum" diyendir..
ve ask "keske" yerine daima "iyi ki" diyendir...
14 Ekim 2009 Günün Sözü
Başarı, istediğini elde etmek, mutluluk ise, elde ettiğini sevmektir.
Brawn
Lütfen konu dişinda alakasız mesajlar yazmıyalım !Alıntı:
buranın islami bölüm olduğunu bende biliyorum..günün sözü dini bölümde açılmış yeni bir konu açmadım burdan günün sözü olarak devam ettim..
18 Ekim 2009 Günün Sözü
iBLiSiN HALi ORTADA SECDE ETMEDi DiYE ADEM'E.
YA KULUN HALi NE OLA ETMEZSE SECDE RABBiNE.
Cennette bir köşk ayrılır, Allah’a kullukta yarış edene, Cehennemde bir çukur verilir, kötülükte ilerleyene....
Günah yasak olduğu için acı vermez , acı verdiği için yasaktır.
Hakîkî yaşamak, nefsini öldürmekle, nefsinin arzularını, haram ve zararlı isteklerini yerine getirmemekle olur. Abdulkadir Geylani