Sizce Özgürlük Nedir Ve Özgür Müyüz?
Printable View
Sizce Özgürlük Nedir Ve Özgür Müyüz?
özgürlük = bence kendi kendine disiplinli olmaktır hiç birşeye baglı olmadan ama koyduqun kurallarına (sınırlara) uyman özgürlüktür !
özgür müyüz = kendi görüşüm , ewet özgürüz.
Ancak dinamik bir şekilde devinen bir yaşam içerisinde ister istemez bu sınırlar bazen kesişecektir. Yani uygulamada her şey bu kadar basit değil. Sonuçta bu sınır sizin iyi ve doğru gibi ahlaki kavramları nasıl tanımladığınıza göre değişebilir.
Uzun lafın kısası bence özgürlüğün sınırı vardır. Ama bu sınırın var olup olmadığı, varsa nerede başladığı kişiden kişiye değişebilir.
örnek : bir kuşun havada uçması ama uçmanında bi denqesi (sınır) var.
özgür olmak anne kucağında gülümseyebilmek bana göre...
kişinin özgür olabilmesi için bir anneye mi sahip olması gerekir senceAlıntı:
KüÇüK_HaNıM Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
kişinin özgür olması için bence herşeye sahip olması gerekir....ben herşey kelimesini anneme yorumladığım için...özgürlükte böyle bişey bence...
verdiğin örnekten yola çıkarsam kişinin özgür olması için manevi ya da maddi bir desteği olması gerektiği sonucunu çıkardım
tabiki öyle...ama benim için elimde olanlarla yetinebilmek...ve benim için özgürlüğün yolu anneden geçiyo
özgürlük bence insanın kendi kararlarını bir yere bağlı olmadan aldığı zaman özgür
dünyanın %90 bence özgür değildir
o zaman senin için özgürlüğün tanımı elindekiler ile yetinebilmek öylemiAlıntı:
KüÇüK_HaNıM Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
peki özgür olanlar ile özgür olmayanları daha açık bir şekilde belirtirsek kimler olabilir sana göreAlıntı:
by_ex Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
aynen böyle canım..biraz bakış açım farklı sanırım..:)Alıntı:
''KÜBRA'' Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
özgür olana örnek vermek istersek Bush her istediği şeyi istediği zaman yapması ve yaptırmasıAlıntı:
''KÜBRA'' Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
özgür olmayana örnek vermek istersek özel şirketlerde çalışanlar mesela özgür değiller istedikleri şeyi üstteki kişiye danışmadan yapamaz ve bu şekilde o kişi kısıtlanır ve özgürlük adına hiçbirşeyi kalmaz
evet bakışın açın farklı ve bu farklı bakış açıları sayesinde konun açılma amacına ulaşmış oluyorum fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederimAlıntı:
ayrıca diğer üyelerinde düşüncelerini bekliyorum ;)
asıl bu güzel konu için ben teşekkür ederim...
Kişinin kalbinden ve aklından geçen istekleri istediği zaman uygulaması ve uyguladıktan sonrada yaratıcı veya devlet tarafından bedel ödememesidir
Özgür değiliz çünkü bu hayata geldiğimiz ilk dakikadan özgür olamayacağımız belliydi çünkü dünyaya gelmeyi isteyip istemeyeceğimiz bize sorulmadı ardından anne baba seçimimizi hangi şehirde doğacağımıza biz karar vermedik ilerki dönemlerimizde yaprığımız her şeyin cezası ya da ödülü var die hep iyiyi aramak zorunda kaldık
HAYATIMIZDAKİ OLAYLARA YÖNELMEDİK YÖNLENDİRİLDİK
ülkede yada bu dünyada her insan her istediğini yapabilir .evet bazı durumlarda yapılamaz diye kurallar vardır ama yinede yapanlar vardır.yapanlar olduğuna göre özgürlük var demekki ...yapanlar sadece sonucunu göze alabiliyo demektir..bişeye ceza veya yasak konulması o şeyin özgürlük kavramının dışna çıktığı anlamına gelmez...Sadece kısıtlandığı anlamına gelir.Hırsızlık yapmak yasaktır ama hırsızlık yapanlar var insanın kendi isteğine kalmış.Hırsızlık yaparım ne kadar yatacaksam yatarım derse özgürlüğünü sonucunu bile bile kullanmış olur..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
özgür bir insan suç işlemişse bedelini ödememekte isteyebilir devlet bu isteğini kısıtlar böylece bu kısıtlama özgürlük tanımana ters olur
Özgürlük nedir:
Çok zengin biri veya baba parasıyla yaşamını sürdüren. çalışmayan hep gezen... havalı olan, ve bazen şehir dışına tatil yada gezi için çıkan kişiler özgürce yaşarlar ya ona ben özgürlük diyorum...
Özgür müyüz değil de Özgür müyüm Sorusuna cevabım :
Ben değilim... yarı özür bile değilim... Herkesin derdi kendine.....
yedin içtin döktün gezdin kırdın lafları özgürlükle alakalı deqil, özgürlük bunlar baqlı deqil...
özgürlüqünde amaç ve sebepleri var... bunlar ya kuraldır ya tarzdır sınırlı herşey sonuçta insan dogar yaşar ve ölür (denemededir) ve özgürdür.
özgürlük her zaman kural tanımaz tanımamalıda zaten.kural tanımış olursa kendi istediği değilde yaratıcının ya da devletin isteklerine boyun eğmiş olur
o zaman çık dışarı yak yık ws ws her neyse
ozaman özgürlüqün amaçı sence ???
bence özgürlük bir tek gezip tozmakla ya da para harcamakla..
olmaz..
ve herşeyin sınırı olduğu gibi özgürlüğünde bir sınırı vardır..
özgürlük demek aldığın kararı kim ne derse desin kendi başına yapabilmektir..
misal;
okuyorsun ve mesleğini ailenin değilde kandinin seçebilmesi özrgürlüktür.
ya da;
birini seviyorsun.. bir can olarak ya da canan olarak..
sevdin sonuçta başka çıkar yolu yok ailen ya da etrafındakilerin ne demesini düşünmeden o kişiyle hayat yoldaşı olmaktır özgürlük..
ve şunu da unutmayalım özgürlük cesaret ister özgür olmak isteyen birisini cesur olması gerekir..
yasminim;
özgürlüğü anne kucağında gülümseyebilmek olduğunu söylemiş ve ben aynen katılıyorum ona..
çünkü çoğu çocuklar anne ya da babalarını yanında gülümseme cesareti bulumazlar..
hatta bu zengin çocukları için bile geçerli:)
özgürlük;
cesareti, cesurluğu anlatan bir kavramdır.
ben buna inanıyorum..
özgürnüyüm bence evet..
çünkü cesurum kendimce..
ve özgür olmasam rahatlıkla nete giremezdim diye düşünüyorum:)
özgürüm çünkü Allah'a bin şükür cahil değilim şuanda türkiyenin her köşesinde istediğim ezcanede iş bulabilirim bence bu da bir özgürlüktür..
çünkü özgür olmak için bilgili olmakta gerekir..
Bilginliği ve cesarti olan herkes özgürdür bence..
türkiyenin ne kadarı böyle bilemiyorum:)
paylaşım için teşekkür ederim:)
güzelll..
harikasın rosse benimde anlatmak isteqim buydu zaten !
sana yardımcı oalbildim mi bari?:)))))
bu benim düşüncem:))
bana yarcı olmadın zaten gerçekler bunlar düşüncemiz bir !
rosem....ne güzel anlatmışsın....
bende özgürüm istediğim kişiyi sevebiliyorum...
ben özgürüm istediğim saatte uyuyup istediğim saatte uyanabiliyorum
ben özgürüm annem babam bana danışarak işlerini yaparlar......
ben özgürüm düşünebiliyorum
ben özgürüm yürüyebliyorum
ben özgürüm konuşabiliyorum ve buraya yorum yazabiliyorum...
özgürlük tek bi tanımla sınırlanmamalı bence...
ozgurluk mu dediniz:D oyle bır kelıme yoktur lıteraturde. insan hic bir zman bu kelımenın var olmayan anlamında ozgur olamaz... ıster dunyalar sızın ıster sız dunyaların olun. degısecek bır sey olmaz. özgürlük mü dediniz öyle bir olgu yok...