[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Printable View
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
''Kim bir yaşantısıyla bir topluma benzerse o toplumdan''Toplumların güzel yönlerini örnek almak gerekli
bu güzel paylaşımın için teşekkürler İbrahim
Rica ederim Araz. Yıllar önce biz Osmanlı'ya özenen batılılara şimdi biz özeniyoruz. Dünya tersine döndü ama kimse farkında değil ve kimse farkında olmak istemiyor. Kendi benliğimizi yitirirsek biz de kayboluruz.
Umarım paylaşımın dikkat çekerAlıntı:
!br@h!m Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
dünyanın dört bir yanından daha önemli bizler millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz kutlamadan ne anladığımız önemli.kendini bilen dini ve milli değerlleri olan zaten kutlamamalı.ama iyi dileklerde bulunmanında küçük hediyeleşmelerinde kimseye zarar vermeyeceğini düşünüyorum.Alıntı:
!br@h!m Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
zaten konuda eğlencenin tadını kaçıranlar eleştirilmişAlıntı:
Sevdayelleri Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
dediğiniz gibi tadını kaçıranlar eleştirilmiş doğrudur.ama ülkemizde bukadar sorun varken dışardan örnek verilmesi hakkında yorum yaptım bende.bizler içimizde birlik beraberlikle yeni giren bir yılda huzur sukunet ve iyi dileklerde bulunalım bende buna açılım getirdim.saygılar.
Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki alkol kullanmıyoruz ve Yılbaşlarında genelde Tombala oynarız..
Tabi şimdi ki zamanda tombalayı bulmakta biraz zorlaştı...
Gavur Bayramı'nı kutlamak nekadar doğru olabilirki.
abime katılıyorum :) en çok tombala :)Alıntı:
CITY OF ANGELS Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Müslümanların hicri yılbaşı geçeli 13 gün oluyor ki müslümanlar hicri yılbaşını, oruç tutarak ibadetini yaparak yeni yıla hoşgeldin diyor(: bu yılbaşı ise hristiyanlara özgü bir yılbaşı, bu sebeble tıpkı onların kutladığı gibi alkollerle, fuzuli masraflar ile değil, temiz niyet ile tatlı bir söz eğlenmek, sevinmek yada sevindirmek için abartmamak şartı ile ufak bir hediye alınabilir. Bence(:
biz müslüman'lar için yılbaşi sadece bir günün bitip diyerinin başlamasıdır!
bazı müslümanlar hicri yılbaşının farkında bile değilller..ne zaman ne anlam ifade ediyor bilmiyorlar bile...ALLAH ıslah etsin
bence bu en az ülke sorunları kadar önemli. ülkede sorunlar olabilir ama dinimiz ve kendi benliğimizi ilgilendiren bir konu daha önemlidir diye düşünüyorum. asimile olmamak için benliğimimizi yitirmememiz lazım. Osmanlı zamanındayken ne haldeydik şimdi ne hale geldik. Demek ki bu sorunlar küçük küçük doğuyor ve felaketlere neden olabiliyor. Irak, Filistin gibi.. ama hala bazıları bu gerçeklerden kaçmak istiyorAlıntı:
Sevdayelleri Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
günümüzün sorunlarınını asıl sebebi özenti ve kişilik çatışmasıdır.ülkemizdeki sorunların kaynağı nedir ve dış güçler tarafından tetiklenmektedir.filistin gibi ülkelerden önce kendi ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara daha dıyarlı olmalıyız dedim.neyi niçin konuştuğumuz önemli.iyi dileklerle yeni girilen bir yılı kutlamanın kimseye bir zararı yok.bakın sitemizin logosunda bile noel baba şapkası var.olayı dini boyuta taşımanın özel bir nedeni varmı.baştada dedim..dinini dilini milletini bilen seven duyarlı insanlar zaten kutlamamalı.bu duyarlılığımızı her konuda göstersek zaten bukadar sorun yaşamazdık millet olarak.saygılar...Alıntı:
evet aynı şeyden bahsediyoruz..Alıntı:
Biz Filistin'i konuşmuyoruz ki onu sadece örnek olarak gösterdim.Alıntı:
:)Alıntı:
Ben aşırı dini kesim taraftarı değilim sevdayelleri :)
olayı dini boyutlara taşımanın da özel bi nedeni olduğunu söyleyen yok. ne demek istediğim gayet açık. ama siz bu durumdan neden rahatsız oldunuz anlamadım ?
İbrahim Kardeşimin değindiği Konu gerçekten çok güzel ve yerinde bir konu.Günümüzde Yılbaşı Hiristiyanların Dini Olmasına rağmen çoğu kesimdeki Müslümanlar tarafındanda kutlanıyor.
Yorumları Okuduğum kadarıyla konu farklı yerlere sap(ıl)mış.İbrahimin değindiği nokta biz kutlamalar yılbaşı odur budur şudur derken filistindeki yahut Komşumuzun aç iken bizim eğlenmemiz doğru değil.Peygamber Efendimiz S.A.V "Komşusu Aç iken Tok yatan bizden değildir" Hadisini belirtmek isterim.
Herkese Hayırlı Akşamlar:)
Haklısın, unuttuğumuz birtek filistindeki kardeşlerimiz olsa içim yanmayacak ama gözümüzün önündekini göremiyorken filistindeki kardeşlerimizi hatırlamamız daha çok zorlaşıyor.Alıntı:
HorgaN Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Rabbim ıslah eylesin, rahmeti tüm müslüman aleminin üzerine olsun.