N.D. (Nihat Doğan) FELSEFESİ
Efenim bu felsefe varoluş ve etik felsefelerinin bir kolajı olarak ortaya çıkar gibi yapsa da esas dayanağını fatih terim ingilizcesi oluşturur. "Nihat doğanın insan üzerindeki etkileri nelerdir?" "Etkilerin insan üzerindeki nihat doğanları nelerdir?" "Nihat doğan ideaları neyi ilke edinir?" gibi sorulara cevap arar.
Tarkandan önce(t.ö) pek yancısı bulunmayan bu felsefe; günümüzde birçok düşünürün düşünme kapasitelerini zorlamakta ve isviçreli bilim adamları bile bu duruma bir açıklık getirememektedir. Oysa hepimiz farkındayızdır ki o gün geldiğinde nietzschenin ruhu nihat doğanın ruhunun önünde diz çöküp dosido ikram buyuracaktır.
İşte böyle bir şeydir N.D. Felsefesi
N.D. Felsefesinden Ders Çıkarılabilinecek sözler.. (N.D. Sözleri):
“Menfi siyasetin zulmetli gözlükleri ile bakan, maalesef hakikati yalan, yalanı hakikat, meleği şeytan, şeytanı melek görür. Peştamal olan kişiyi de malesef peştamalsiz görür, yazar, çizer.”
"Nihat Doğan sakal gibidir kestikçe daha gür çıkar."
"Bu bir savaştır ve benim de bu savaş filmindeki rolüm sakat sinektir."
"Size yemin billah ederim, ben adamı var ya sinek gibi ezerim."
"Benim gördüğüm bazı gerçekler bazı insanların kurduğu hayallerden daha gerçek."
"Biz sakat sinek olduğumuz gibi ebabil kuşu olmasını da biliriz."
"Allahımıza hamdolsun sanatsal olarak güzel bir olgunun içindeyim."
"Saygıda sıfır hatayla oynarım"
Atatürk ne demiş yurtta sulh barışta sulh."
"Biz bir ışığız bizim yanımıza gelen aydınlanır uzaklaşan karanlıklaşır."
"Senin ruhun benim ruhum önünde diz çöküp tövbe eder."
"İnsan 3 şekilde doğar. Bir sezeryan doğan.İki Normal doğan. Üç de Nihat Doğan."
"Biz delikanlılığın kitabını yazarken onlar kırtasiyeden A4 kağıdı alıyorlardı."
"Benim sevdiceğim olucak avrat böyle taşı sıkmalı, suyuna ekmek banmalı."
"Ben kendimi Allah'a teslim etmişim, bizimle oynayan Allah ile oynar, bize savaş açan Allah'a savaş açar."
"Ben bir aynayım, kim bana nasıl bakarsa öyle görür."
"Nihat Doğan'ın sineması daha yeni başlıyor!"
"Bizim duvarda resmimiz, alemde ismimiz var"