merhaba arkadaşlar wireless kablosuz modem hakkında bişey sormak istiyorum kablosuz bağlantı sinyali düşük geliyor bunu modemden nasıl arttırabilirim yardımcı olursanı sevinirim
CNET CAR-854 54MBPS KABLOSUZ ADSL2+ 4 PORT MODEM kullanıyorum
Printable View
merhaba arkadaşlar wireless kablosuz modem hakkında bişey sormak istiyorum kablosuz bağlantı sinyali düşük geliyor bunu modemden nasıl arttırabilirim yardımcı olursanı sevinirim
CNET CAR-854 54MBPS KABLOSUZ ADSL2+ 4 PORT MODEM kullanıyorum
Daha önce denemedim ama biraz araştırdım bu yöntemle sinyali yükselten vatandaşlar var Siirtte konnektör bulabilirmisin hiçbir fikrim yok bunun dışında hazır satılan antenler var alışveriş sitelerinde araştırabilirsin.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
İlk etapta modem ile pc arasındaki uzaklığı minimum seviyeye indirmeyi denermisin..
Evet Nesta ustadım haklı bunu yazmayı unuttum :)
Bağlantıyı sağlayan kablolar çok eskiyse uçlarını düzeltip tekrar bağlamayı deneyin.
Alüminyum bir folyoyu modemin anten ucuna uzun ve sivri bir şekilde bağlamayı deneyin..
Son çare access point bağlatmanızı öneririm.. 150-200 tl civarıdır.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ya işin doğrusu modem bende ben rahat kullanabiliyorum ama 2 kat aşağıda olan komşum bağlanmakta güçlük çekiyor neyapacağımı bilemiyorum
Modeminizin anteni sökülüp takılabiliyormu ?
nesta abinin dediği gibi ilk olarak Wi-Fi ile modem arasındaki uzaklığı minimuma indirin.Wi-Fi dalgalarının gücünü azaltan bir sürü etken var.Tuğla veya beton duvarlar en fazla etkileyen unsurlardır.Her şeye rağmen hala sinyal düşükse sorun muhtemelen Wi-Fi adaptöründedir.
Başka bir öneri de yukarıdaki düzenektir.Bu tarafımızca denenmiştir.Gayet yararlı bir yöntemdir.Malzemeler.Mukavva ve alüminyum folyo... :)
evet modemin anteni sökülüp takılabiliyor
bu sorunu bende yaşıyordum önceden bizim evin altkatından sinyal az olduğundan bağlanamıyordum ne kadar uğraşsamda olmadı modem değiştirince sorun düzeldi yani sorun modemde olabilir.
Modeminizin dbi gücüne baktım çok düşük modemi değiştireceğinize 8 dbi bi anten alırsanız komşunuzun sinyal gücünü ortalama %60 yükseltebilirsiniz.
Bana kalırsa komşunuzla ortaklaşa 8 dbi anten alın yok ben zaten interneti ücretsiz veriyorum kendisi çözsün diyorsanız komşunuz kendine şuan kullandığı adaptörden daha güçlü bir adaptör alsın.
Yok hiç biri olmaz diyorsanız komşunuza evinizde bir oda açın :D
Buyrun 8 dbi anten, yorumları gözden geçirmenizi öneririm.
hehe antene bak böylesini hiç görmemiştim :)