elimizde3,5ve8 litre su alan 3 kabımız var 8 litre su alan kap dolu dierleri boş tam 4 litre suyu nasıl ölçeriz
bi fikri olan? :236:
Printable View
elimizde3,5ve8 litre su alan 3 kabımız var 8 litre su alan kap dolu dierleri boş tam 4 litre suyu nasıl ölçeriz
bi fikri olan? :236:
5 ltsi dolu olanı 3 lt.si dolu olana döküp ikisini eşitliyoruz. Elimizde 2 adet 4 litrelik 2 kap olmuş oluyor. İkisinden birini seç :D
sadece 8 litrelik kap dolu abi
tamtamına 4 litrelik olcak
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ölçüler milimetrik verilmiştir. :60:
olmadı :66:
üzgünüm cevap bu diğil göz kararı olmayacak ve de 4 litre olacak hala bekliyorum :10:
kopya çektim sakın çaktırma :44:
yaw ağabeyim şöle hünerlerimizi konuştursak nası olur ben bu tablodan bişi anlamadım:):)
8 litrelik kaptaki suyu 5 ve 3 litrelik suya boşaltırız sonra 8 litrelik kap bu durumda boş olursonra bu kabı yarısını doldururuz elimizde 4 litrelik su kalmiş olur
...hepsi bu kadar basit başka yokmu yani zor olanı
yarısını falan unut net cevap olcak göz kararı yooook :51:
öncelikle 8 lt re dolu olan kabımızdan 3lt lik kabı doldururuz
sonra o 3 lt elde ettiğimiz suyu 5 lt lik kaba dökeriz 3 lt lik kabımızı tekrar doldururuz şimdi 8 lt lik kapta 2, 5 lt lik kapta 3 ve 3 lt lik kaptada 3 lt re suyumuz vardır . 3 lt lik kaptaki suyu içinde 3 ltre olan 5 lik kaba boşaltırız ve kapta 1 lt re su kalmış olur 5 lt likte fullen miş olur 8 lik te halen 2 litre su vardır 5 litreyi olduğu gibi 8 litre lik kaba boşaltıp 7 litreye tamamladıktan sonra 5 lik kap boşlalır 3 lük kaptaki 1 litreyi 5lik kaba döker boşaltırız beşlik kapta 1 litre su elde etmiş oluruz daha sonra 8 lik kapta bulunan 7 litre sudan 3 lk kabı doldurur ve elimizdeki 3 litre suyu 5 lik kaptaki 1 litre suyun üstüne boca ederiz elimize 4 litre su geçmiş olur
yordun beni edaaaa :10:
oooooo bukadar uzatmaya gerek yoktu ama yinede sağol
kısa yolu var bunun:D adımda eda değildi ama cann sağolsun:)
isminden ötürü özür ela bi anlık dikkatsizlik
anlaşılır olsun diye uzun yazdım merak edenler uğraşmasın diye
sen de kısasını yaz da olsun bitsin ...
yok öle uğraşın biraz yaw :216:
şimdi bizimki yanlışmı oldu :61:
rohanın verdiği doğru kafanızı yormayın boşa.
yeni sorularda lazım olur :31:
valla rohan şema olarak vermiş bende klasik doldur boşalt sistemiyle hallettim ela bence kimse uğraşmıyacak artık varsa bi, şık cevabı ekle
yahut hakkını ver doğruların ha yanlışsa yaptıklarımız doğrusu ne ... :5:
wallah rohan abinin üstüne yok bu tür sorularda :266:
yaw abi dedim ya sölediğin doğru die de kısa yolu var bunun dedim onuda siz bulun böle olmas armut piş azıma düş:D
tamam ya ela kızma buluruz :18:
en büyük bulmaca çözücüsü google de bir arama yaptım. hep aynı soru ve aynı cevap
son verdiğim şema çıkıyor
neden google de arıyosun :11:
rohan sen bu işi biliyosun
elacımsen de şunun kısa cevabını versen bi :54:
:216:
veysel oo7 öyle ne olduğu belirsiz yorumsuz tek similes kullanamazsın
d,kkat edrsen sevinirim tekrarında uyarı alacaksın
edit by eLeM@N
pes ettiniz demek :51:
3 litreyi iki kere doldur 8 e boşalt altı etti onu 5 litreye boşalt 1 litre kaldı 3 litre ilave et ve sonuç dört litre
bravoooo varolll :8:
yav sekiz doluyken nasıl dolduracaz
elimizdeki su o kapların sekiz litresi olanında değilmiydi
3ü de boş kaplarmıydı eğer öyleyse suyu koyacak başka kabımız daha vardır demekti ve bu durumda sorunun cevabı ve yolu kısalır bu işte bi haksızlık var
bence sorunun aslıda sekiz litrelik kabın dolu olmasıdır
boş diğer iki kapla 4 litre bizim dediğimiz gibi bulunur ama üçüde boş sa durum ona göre değişir tabiii ...
neyseee
yav okadar inca düşünme sende önce beş litreliğe doldur sonra üç litreye
töbe töbe :14:
bi fikri olan?
soruyu okuyun sekiz litre doluu doluuu
yapsana önce beş litre sonra üç litre diye bizim kiler kadar uzarmı uzamazmı
hele şükür baklayı çıkardı ağzından
bu akşam rahat yatabiliriz
:25:
harbiden çok ince düşünüyosun abi ya::D
sölediğim anlaşıldı mı evet. kısamı kısa
problem: yok bence
sence?