Wordpress Tema Yapımı - 1
Bu dersimizde baştan başlayarak Wordpress'te kendi temanızı nasıl yapacağınızı öğreneceğiz.
Wordpress teması hazırlamak için çok az ve parçalanmış Türkçe kaynaklar bulabildim. Ve bütünlük için [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] adresinden öğrendiğim wp tema yapmasını sizle paylaşmaya karar verdim..
Localhostta hazırlanmıştır...
Tema için lazım olanlar...
- Bir text editörü.Bu notepad,dreamweaver yada herhangi bir program olabilir.
- [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ve [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] siteleri.
- Ve son olarak bir wordpress...
1-Giriş
Temel Kurallar:
Açtığınız kod tagını mutlaka hemen kapatın. Bu sizin ilerde içinden çıkılmaz karmaşıklıklara itmesin.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Her tema style.css ve index.php olmak üzere 2 ana dosyadan oluşur.Bonuslarıyla beraber aşağıdaki liste kadar oluyor bu dosyalar.
style.css
index.php
home.php
single.php
page.php
archive.php
category.php
search.php
404.php
comments.php
comments-popup.php
author.php
date.php
2-Düzen:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Resimde düzenin nasıl sağlandığı gösteriliyor.
Şimdi bunları tek tek açıklıyalım..
- index.php: Temamızın giriş sayfasıdır. Yani siteye ilk girenler bu sayfayı görecektir.[/li]
- single.php: Temamızın içerik sayfasıdır. Siteye giren kişi herhangi bir yazı açtığında bu sayfa üzerinden yazı gösterilecektir. Bu dosya olmazsa içerik index.php üzerinden gösterilecektir.
- page.php: Temamızın sayfaları gösteren kısmıdır. Siteye giren kişi oluşturduğumuz sayfalardan birine girdiğinde bu dosya üzerinden sayfa gözükecektir. Bu dosya olmazsa sayfa index.php üzerinden gösterilecektir.
- archive.php: Aynı şekilde bu dosyada arşiv sayfasını gösterir. Bu olmazsa arşiv index.php üzerinden gösterilir.
- search.php: Sitemizde arama sonuçlarının gösterileceği sayfadır. Eğer yoksa sonuçlar index.php üzerinden gösterilir.
- 404.php: Herhangi bir hata oluştuğunda bu sayfa gösterilir.
Sadece 6 dosyayı gösterdim. Diğerleri fazla gerekli olmadığı için yazmadım.