[BLINK][S]Yerli mekanlarda kendini yabancı hissetmeye başladı mı kaybolmak ister bu kadın . Tüm amacı bulunmayı istemek ile istememek arası bir yerlerde yitip gitmektir. Ufuk çizgisindeki yelkenliler gibi puslu bir görüntü olsun ister silueti. Varlığı vardır ama bir o kadarda uzaktadır etrafındakilere. Ona ulaşılmasını istemek, duvarlarının yıkılması için birilerinin emek vermesini beklemek. Emeksiz ilişkiler kolaydır ama bir okadar da çabuk yıkılır. Emek verilmiş bir ilişki sonuna kadar dayanıklıdır dış koşullara, zorluklara,çırpınışlara. Kuruluşu ne kadar zahmetli ve uzun ise yıkılışıda bir okadar uzun ve acıdır.
Kimi zamanda kendi ruhunun küçük patikalarında, dar ve yokuşlu yollarında koşmak, arnavut kaldırımlı taşlarının üstünde bisiklete binmek ister . Giden bir arabanın arkasına asılır gibi hayata asılmıştır bir ara ve yorgundur şimdi. En son kendi ile ilgilenmesinin üzerinden uzun zaman geçmiştir. Herşey etrafında ona ait olmayan bir hızla gitmişdir ve şimdi durmak geriye bakmak gereklidir. Ayak izlerini tersine çeviremeyeceğine göre düz izlere tersden bakma zamanıdır artık.
Tüm istediği huzur içinde uyumak ve güzel rüyalar görmektir. Dışarda yağmur yağarken yorgan altında sıcacık uykuyu ve huzuru hissetmek kadar basit ama yoğun duygulardır. Sevmektir belkide yeniden,yeniden ve yeniden. Sevdik ayakların ayaklarına değmesidir, sıcacık. Soğuk geceler, sıcak geceler hiç farketmez edepsizce ayaklarını özlemektir sevgilinin. Kokusunu duymak , kendi yastığını onunla paylaşmak huzur, güven, mutluluk gibi ne derseniz hoş bir duygudur aradığı.
Ne aradığını tam bilememektedir belki ama, ne aramadığınıda bilmektedir. Hayatın onu itelediği hızla gitmekten yorulmuştur, hızla giderken etrafındaki seyredemediğinden içi pişmanlık doludur. Aradığı , yavaş giden bir tren hızında etrafı seyrede seyrede, hayatı içine sindire sindire bir süre gitmektir. Sıkıldığında ise bir sonraki durakta inip istediği hızda geri dönmek. En çok istediğide döndüğü noktada emek verilmiş ilişkileri onu bekler bulmaktır .
Bütün istediği bu kadınca adlandırılan duygularda yalnız olmadığını hissetmek , ayaklarını çıplak bastığı kumsalda, ıslandığı yağmur altında yalnız olmadığını bilmek , puslu silueti yavaş yavaş görüş hizasına girerken yaşadım, pişman değilim diyebilmektir. Belki de ne olabildiğini, nereye kadar diyebileceğini ve kadın olduğunu bilmektir. [/S][/BLINK]


LinkBack URL
About LinkBacks



Alıntı
