2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    23.09.2005
    Yaş
    37
    Mesajlar
    863
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart 40 GÜN İSTİRAHAT

    Doğum yapan kadın 40 gün dışarı çıkmaz. Evde yalnız da bırakılmaz. Çünkü lohusa olması sebebi ile korkacağı sanılır. Bu müddet zarfında da ev işlerine karışmaz.

    İlk gün süt, ikinci gün kebap gönderen kızın annesi mevsimi ise üçüncü gün büryan yemeği gönderir. Fakat bu adetler iktisadi sıkıntılar yüzünden mecburen terk edilmeye başlanmıştır. Bundan sonra yakın akrabalar doğum tebrikine gelirler. Tebrike gelenlerin getirdikleri hediyeler doğan çocuk, erkek ise daha kıymetli olur.

    Doğum yapan kadın 40 ıncı günün sonunda baba evine giderek bir hafta kalır. Bu haftanın hitamında çocuğa ve annesine yeniden hediyeler verilerek kocasının evine gönderilir. Böylece kadın gelinlikten, annelik çağına geçer.
    .....HoşÇakal Bir Zamanların Bir Tanesi....

  2. #2
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    01.06.2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1.960
    Tecrübe Puanı
    59

    Standart

    ne diyelim vallah ben evlenmekten vazgeçtimm hem bunlar kızın yanına gelcek damadıda rahat bırakmazlarr


 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •