Siirt Valiliği ile Orvinio Corporation firması arasında ortaöğretim kampusunda bulunan Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesine yapılması öngörülen spor kompleksi için protokol imzalandı.
Valilik Makamında yapılan protokole Vali Necati Şentürk ve hayırsever sponsor firmanın yetkilisi Av. Arif İsmet Yetkin imza attı. Spor kompleksinde; kapalı spor salonu, açık basketbol ve açık voleybol sahaları, atletizm pistine havi açık futbol sahası ile kapalı yüzme havuzu olacak.
Bu yıl 48 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesinin eksik kalan spor tesislerinin yapımı için Ankara'da çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten Vali Necati Şentürk, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün hayırsever Orvinio Corporation firmasının değerli yetkilileri ile spor kompleksinin yapımı için bir protokol imzaladık. Bu tesislerimizi beş ay gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlayıp, burada öğrenim gören öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri için hizmete açmayı hedefliyoruz. Her konuda olduğu gibi spor kompleksin yapılması için bize destek veren başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Son iki üç yıl içinde eğitimde yaptığımız ciddi yatırımlarla fiziki altyapıda önemli bir eksiğimiz kalmadı. Eğitimin kalitesini yükseltmek için başlattığımız çalışmalara bundan böyle daha fazla ağırlık vereceğiz." dedi.
Kaynak: Siirt Güney Gazetesi |siirtten haberler|