HADİ HAYIRLISI
Siirt Üniversitesine Kurucu rektör olarak atanan Prof. Dr. Hasan CEYLAN Siirt'te gelerek Vali Hüseyin Avni MUTLU'yu makamında ziyaret etti.
Ziyarette Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Selçuk ERTEKİN ve sağlık meslek yüksek okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergün ÇELİK'de hazır bulundu.
Üniversite'nin Siirt'te hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Hasan Ceylan Siirt'tin ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı sağlayacak üniversitesinin Siirt'e önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek Vali Hüseyin Avni MUTLU'dan destek istedi. Siirt'tin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak üniversiteyi bir umut kapısı olarak gördüklerini belirten Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu son yıllarda eğitimden sağlığa, köylerin alt yapılarından duble yollara, tarımdan sanayiye önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Vali MUTLU ilimizde kurulacak olan üniversitenin çok kısa bir zamanda kurumlaşması için her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Siirt üniversitesi için yeni bir süreç başlıyor, bu süreçte vali olarak destek vermeye devam edeceğiz.
Siirt üniversitesi bünyesinde ilk etapta, Fen edebiyat Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Fen bilimleri Enstitüleri ile halen Dicle üniversitesine bağlı olan Siirt Eğitim Fakültesi Siirt Sağlık yüksek okulu, Siirt Meslek Yüksek Okulundan oluştuğu belirtti.
Misbah YILMAZ
HADİ HAYIRLISI
Siirt'in gelişebilmesi için ünv. büyük bir önem taşıyor hayırlısı diyeilm..