DOĞAL GAZ’DA YENİ BİR AŞAMA
Siirt`tin doğal gaza kavuşması için bir aşama daha geçildi. Diyarbakır-Batman Siirt Doğal gaz hattı ocak ayında ihaleye çıkarılıyor. AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu yaptıkları ortak açıklamada, BOTAŞ yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirttiler. Israrla konunun takipçisi olduklarını belirten Milletvekilleri Demirkıran ve Helvacıoğlu” Israrla konunun takipçisi olduk ve değerli hemşerilerimizin doğal gaza bir an önce kavuşmaları için gerekli girişimleri yaptık.
BOTAŞ yetkililerinin çekilecek boru hattının ileride Irak`tan alınabilecek doğal gazı alabilecek kapasitede çekilip çekilmemesi konusunda karar verdiler. Adıyaman ilinden başlayarak Şanlıurfa ve Elazığ üzerinden Diyarbakır`a uzanan boru hattı Siirt`e kadar uzatılacak.
Toplam 186 km uzunluğunda olacak olan boru hattının 43 km si Iraktan gelebilecek gaz düşünülerek 40 inç, Batman Siirt arasındaki hatta 10 inç olarak planlanmıştır.“ Dediler.
Söz konusu Doğal Gaz Boru Hattının arazi-etüt, harita, kamulaştırma ve mühendislik işi ile ilgili çalışmaların tamamlandığı belirtilen açıklamanın son bölümün de de BOTAŞ Yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda ihalenin ocak ayında yapılmasının planlandığı ve süresinin de 28 ay olduğu ve her aşamasının titizlikle takip edileceği vurgulandı.
Haber Tarihi : 31.12.2008
Haber Editörü : Davut Agah
Haber Kaynağı : UMUT GAZETESİ


LinkBack URL
About LinkBacks





Alıntı

