Bulana kadar ne çektigimizi biz biLiyoruz..
yİne de ii güzeL![]()
buda bi ETKİNLİK SAYILIR
uheueheuheuhe
RoHaN Begg..
Yüzünüzü Neden KaraLamışsınız...?
igrenebiLirmiyiz.![]()
![]()
![]()
Siirtli ve İstanbul'da ikamet eden, Değerli Ablamız Dilek_1907 Siirt'e geldiğinde Cerrah Camii'ni gezmiş fakat fotoğraf çekememiş. Bizler de Pazar günü düştük yollra gittik Cerrah Camiine...
Cerrah Camini bulmakta biraz zorlansakta, usta şoförümüz Sercii, yol gösteren Halil, Faruk ve ŞaWuRaN, sonunda bizleri Cerrah Camiine ulaştırdılar.
Önce bizleri yanlış bir camiye yönlerdirdiler. Hz.Muhammed (s.a.v) torunlarından birinin defnedildiği Camiiye gittik. Baktık namaz vakti, yaşlı 2-3 vatandaştan başka kimse yok camiide.
Sonra adres sora sora 5 dk. sonra Cerrah Camii'ni bulduk. Kazım Karabekir İlköğretim Okulunun aşağı tarafında bir ara sokaktan daldık ve Camiiyi bulduk.
Dış görünüşüyle olmasa da avlusuyla ve iç mimarisiyle bizleri selamladı adeta. Burada da durum aynıydı. Ezan okunuyordu ve camii de toplanan 10 kişi vardı onlar da yaşlı amcalarımızdı. Girişte hemen solda yan yana yatan 3 ZAT (yatır - alim) vardı.
Camiye adını veren Büyük Alim (Şeyh Cerah) Şeyh Hatip, Ustat-Düşünür-Yazar Şeyh Celallettin KARDEŞ'tir.
İşte unutulmuş olan mirasi değerlerimizden Cerrah Camii ve gezi ekibimiz:
Camiyi bulmuş olmanın mutluluğu içinde, gülerek ilerliyoruz:
Dış olmasa da iç mimarisi bizleri büyüledi. Küçük iki katlı şirin bir Camii.
----------
Konu RoHaN tarafından editlenmiştir. Ekrem Yüzer'e ve Dilek Abla'ya teşekkürler.
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
Bulana kadar ne çektigimizi biz biLiyoruz..
yİne de ii güzeL![]()
buda bi ETKİNLİK SAYILIR
uheueheuheuhe
RoHaN Begg..
Yüzünüzü Neden KaraLamışsınız...?
igrenebiLirmiyiz.![]()
![]()
![]()
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*******Beni Bir Ben Bilirim, Bir de Beni Yaradan.Bana Bir Ben Lazımım, Bir de Beni Anlayan...*******
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne diyebilirim ..Harikasınız... Çok ama çok teşekkürler
![]()
![]()
ORiJiNAL YAZARI : dilek1907
Ne diyebilirim ..Harikasınız... Çok ama çok teşekkürler
![]()
![]()
Rica ederim ablacım. Sizin gibi değerli dostlarımızın işini yapmayacaz da kimin işini yapcaz. Elimizden geldiğince tüm vefalı üyelerimizin de emrindeyiz.
Ayrıca Cami ilgilii fotoların yanı sıra video görüntüsü de mevcut, onu da indirip çift tıklayıp seyredebilirsiniz.
CERRAH CAMİİ VİDEO GÖRÜNTÜSÜ
TIKLA İNDİR
18454 KB - cami01.avi
30 gün tıklanmadığı takdirde link ölecektir. Bilginize.
Bu fotolarda Fersaf yolunda iken çekildi.
Yönetmen: RoHaN
Şoför: SeRCii
Rehber: Faruk, ŞaWuRaN
Fotoğraf: (Cep) BeRkAnT, (Foto.Mak.) Halil
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
beyler mütişsiniz helal oslun serci
serci ayriyeten namaz kıldıgınnı gördüm ya artık gözlerim acık gitmez
neyse serci beni öldürecek
terar mütişsiniz tşk![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kavga edelim istiyorum, dışarda bağıralım, çağıralım, Sonra tam ben arkamı dönüp gidicekken kolumdan sıkıca tutup çek kendine öp beni, sarıl bana "Sen benimsin nereye gidiyosun aptal" de susayım. Özür dilercesine bakıyım sana ama sen beni çoktan affetmiş ol. Öyle bi aşkımız olsun ki, kavga ederken bile insanlar kıskansın bizi.Öyle sevelim ki birbirimizi herkes aşkın anlamını bizde bulsun.Hani derler ya, bi mesajınla havalara uçur beni. Atmadığında dayanamayıp, triplere giriyim, ama ne olursa olsun hiç bi tartışma kavgada asla "Bitti" denilmesin. Hadi yazdık sinirle oldu diyelim özür dileyelim, ama sakın başkasının olma.
ORiJiNAL YAZARI : SeRCii
RoHaN Begg..
Yüzünüzü Neden KaraLamışsınız...?
igrenebiLirmiyiz.![]()
![]()
![]()
esrarengez olmak hoşuma gidiyor![]()
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
Ustam gercekten bütün güzelligi yansitmisiniz.
Ülkemizin her karis topraginin ayri bir güzellikte oldugunu bir kez daha gördüm .
Tesekkür ederim.
Bu etkinlikte emegi gecen arkadaslarima da ayri ayri tesekkür ederimInsallah zaman oldukca böyle güzellikleri sitede tanitim firsati olur.Bu sayede gelip göremeyen yada o imkani olmayanlara da bu firsat sunulur.
Saygilar![]()
[GLOW=orange]Güzel bir gün oldu dilek ablamada teşekkür ederim buraları tanımam çok iyi oldu bu aradada büyük sevap işledik ve serci namaz kıldıbuda güzel ha bu arada serci değerini bil 75 ytl değerini bil [/GLOW]
![]()
bir zamanlar lamerdim çok sıkıldım bıktım guest oldum
valla öncelikle sizi ayakta alkışlıyorumemegi gecen butun arkadaslara tsk ler ins yuz yuze gorusmekte nasip olur <<<<<<< bu arada rohan coook esrarengiz cıkmışsın tebrikler
![]()
Süper ekip..tekrar teşekkürler.. size istanbul'dan ne isterseniz göndericemşöyle bir aydınlatma yapayım.. Cerrah Camii'nde Şeyh Hazin değil Şeyh Hattab yatıyor.. ve kendisi dedelerimden oluyor.. tabi yanında yatan Şeyh Celalettin de öyle..
Bir alıntı vereyim ;
Şeyh Muhammed El-Hazin Miladi 1820 yıllarında Siirtten 10 Km. Aydınlara 8 Km.,Mesafedeki Dereyamaç (Fersaf) Köyünde dünyaya gelmiştir. Dereyamaça Aydınlar İlçesine giden yol ayrımından gidilmektedir.
Şeyh Muhammed El-Hazin Hz. genç yaşta Iraka Şeyh Osmanın yanına ilim tahsiline gider. Siirte döndüğünde Ulu Camide vaaz ve nasihatlara başlar.
Hicri 1308, Miladi 1891 yılında vefat eder. Fersafta (Dereyamaç Köyü) bulunan türbesi halk tarafından ziyaret edilmektedir.
Şeyl-ül Hazil Hz. hayatta iken, türbesinin yerini göstererek Halid Bin Velidin (R.A.) savaş sırasında çadırını buraya kurduğunu söylediği rivayet edilir. Türbenin yapımı sırasında toprağın altında birkaç ok ve kıvırcık saçlı bir şehit bulunmuştur.
Şeyh Hattab Hz. :
Hicri 1626, Miladi 1846da Siirtte doğmuş olan bu zat, baba tarafından Hz. Ömer (R.A.)e ulaşır.
Akli ve nakli ilimleri Siirtin baş alimi Ömer Alimle Müftü Hüseyinden okuyarak kazandığı iktidar ve ehliyete binaen, ilim icazetini Müftü Hüseyinden almıştır.
Hac farizesini ifa maksadıyla Hicaza gittiğinde Mekke-i Mükerreme Müftüsü büyük Alim Zeyni Dehlandan ders almış ve icazetname almıştır.
Hicazdan döndükten sonra Cerrah Camiinde ilim yaymaya başladı. Tefsir, hadis ve diğer ilimlerdeki ihtisasıyla kısa zamanda şöhret kazandı.
Bir tefsiri şerifinin meydana getirilmesindeki azmine ömrü vefa etmemiştir. Fenni sarfta Ümmul-Ulüm, Nanude Ebul-Ulum, mantıkta Mizanul-Ulum adlarında telifleri, bedi ve beyanda ve ilmi kalemde, usulü fıkıhta ve tecvitte birer manzumesi vardır.
Hikmetli sözleri, münacatta şiirleri meşhurdu. Çok güzel konuşur ve cemaati etkilerdi.
İmam ve müderrisi olduğu İl Merkezinde Cerrah Camiindeki özel türbede metfundur.
Şeyh Celaleddin Hz. :
Şeyh Celaleddin (KARDEŞ) yakın tarihimizin yetiştirdiği büyük din alimlerindendir. Memozini Arapçaya tercüme etmiş, ayrıca çok değerli dini incelemeleri vardır. Zürriyeti olmadığı için zengin kütüphanesi Siirt Müftülüğünce muhafaza altına alınmış olup, türbesi İl Merkezinde bulunan Cerrah Camiinde bulunmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------
Bir pazarınız var..onu da benim için binbir zahmetle feda ettiniz.. nasıl öderim bilmem..sevgiler![]()