9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1

    SİTE KURUCUSU
    Array
    Üyelik tarihi
    31.07.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    45
    Mesajlar
    13.422
    Tecrübe Puanı
    10

    Pervari Balı - Her Derde Deva

    DÜNYACA MEŞHUR
    HER DERDE DEVA DOĞA HARİKASI
    SİİRT PERVARİ NATUREL

    Altı ay kapalı kalıp toplu iğne başı kadar bir aydınlık görmediği için kapalıkovan yani KARAKOVAN BALI denir. Siirt Pervari'nin oldukça yüksek 1200'e yakın çiçeğinden karakovan balını toplayan kafkas arıları; hortumu uzun olduğundan çiçekteki tüm balı alır. Ortasında balmumu yoktur. Tamamıyle natureldir. İnsan eli değmeden arı kendi isteğine göre hazırlamıştır. Şeker (Glikoz) oranı % 0'dır.






    - Pervari Karakovan Balı
    - Pervari Çiçek Balı
    - Pervari Süzme Balı
    - Arı Sütü - Polen





    Doğal Organik el değmeden şerbet verilmeden, Pervari yaylalarına has aromalı bitkilerinden
    ŞİFA NİYETİNE BAL YEMEK İSTİYORSANIZ

    ALO BAL HATTI: 0542 474 60 62
    "BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"
    Şeyh Muhammed Kazım KS

  2. #2
    V-I-P Array
    Üyelik tarihi
    02.11.2005
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1.618
    Tecrübe Puanı
    52

    Standart

    Rohan Abi Walla Pervari Balını Duymayan Yok Zaten ..Bizimkiler Şimdi Yanımda Oturuyorlar ve Diyorlar ki Olsada Yesek Süper Konuya Deyinmişsin SağoL ABİ
    Konu nesta_34 tarafından (19.01.2012 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    04.11.2006
    Yaş
    39
    Mesajlar
    99
    Tecrübe Puanı
    20

    Standart

    EVET SİZE KATILIYORUM ÇÜNKÜ ESKİŞEHİRDE DE PERVARİ KARALOVAN BALINI DUYMAYAN YOK BURDAN BİR KONUYADA DEĞİNMEK İSTİYORUM BURDA SİİRT FISTIĞININ KİLOSU 18 ANTEP FISTIĞININ KİLOSU 13 YTL FARKI GÖRÜYORSUNUZ BİZİM FISTIK HEM TAT OLARAK HEMDE HORMONLU OLARAK TA ANTEP FISTIĞINDAN İYİ VE ÇOK İYİ BİR KONUMA SAHİP BATIDA SİİRT FISTIĞI...

  4. #4
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    09.11.2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2.009
    Tecrübe Puanı
    59

    Standart

    canım çekti yawww

  5. #5
    Yeni Üye Array
    Üyelik tarihi
    29.08.2010
    Yaş
    50
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun kardeş

  6. #6
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    16.01.2010
    Yaş
    32
    Mesajlar
    216
    Tecrübe Puanı
    20

    Standart

    siirtin balı da fıstığıda süperdir üzerine başka bişi tanımam ama reklam yapamadığımız için pek fazla bilinmiyorr...şu antep fıstığı bizim fıstğın eline su dökemez ama maalesef onların ki daha fazla biliniyor

  7. #7
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    40
    Mesajlar
    17.587
    Tecrübe Puanı
    377

    Standart

    BALIN FAYDALARI

    BAL bakteri barındırmaz. Bütün canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur.

    İnsan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizma balda yok olur. Bal içinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır. Örneğin Antibiotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA ( Metisiline Reziztans Staf Aureus) bakterisinin bala karşı koyamadığı tespit edilmiştir.

    Dr. W.Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir. Dizanteri mikropları 10 saat içinde ölmüştür. (Murray Hayt ,The World of Bees ,Coward Mcnann Inc ,N.Y. s.185 )

    Vücutta kemik ve dişlerin teşekkülünde önemli rol oynayan minerallerin balda bulunuşu kansız kalmış şahıslar, büyüme ve gelişme çağındaki gençler ve her yaşta insanların beslenmelerinde önemli rol oynamaktadır.

    Balda şimdiye kadar oniki değişik enzim olduğu saptanmıştır. Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı enzimler bütün biyokimyasal süreci organize eder, yönetir, düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir. Balın içerdiği Magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler,ayrıca stresin olumsuz etkilerinden korur. Potasyum bağırsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Ayrıca sindirim için polenlerde önemlidir. Araştırmalarda alınan sonuca göre çiçek polenleri ince barsak mukozasında dolaşımı hareketlendirir. Dahası balı yedikten 20 dk. Sonra bağırsak cidarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddeler barsakta serbest bırakılmasında etkili olur .Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Chocin maddesi vardır. Bu nedenle bu madde vücuda günde iki,üç gram verilmelidir. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler.

    Amerikan Dental Araştırmalar Birliğinin İllinois Chicago da düzenlenen ‘Oral Sağlık İçin Yararlı Yiyecekler’ konulu sempozyumda, balın diş çürüğünü önlediği ortaya konmuştur.Yeni Zelenda Waikata Üniversitesi Biyokimya uzmanı Bal Araştırma Ünitesi başkanı Doç. Dr.Peter Molan diş çürüğünden sorumlu bakterilerden Streptococcus mitis, Streptococcus Sabrinus ve Lactobacillus casii'nin ürettikleri asit miktarını balın önemli ölçüde azalttığını belirtmiştir. Bu durumun balın dental plaktaki dextran üretimini engellediğinden kaynaklandığı ve baldaki bir enzimin Hidrojen Peroksit ürettiği görülmüş bunun balın antibakteriyel etkisini artıracağını böylece dişetinin enflamatuar enfeksiyonlarının tedavisinde balın bu etkisinden faydalanılabileceği bildirilmiştir. Anti enflamatuar kompenentleri sayesinde şişliği ve ağrıyı azaltan özelliği ile balın yaraları iyileştirme konusunda mükemmel +bir sonuç verdiği saptanmıştır.

    Rota Virüs, E.Coli, Salmenalla gibi mikroorganizmaların sebep olduğu, ani ishal ve kusmalarla başlayan AKUT GASTROENTERİT’in yılda 0-5 yaş arası 500 milyon çocuğu ölümle tehdit ettiği belirtilmektedir. Son elli yıldır ishalli hastalara serum takılıyor, hasta damar yoluyla tedavi ediliyordu. Bunun pıhtı oluşması ve herhangi bir damarı tıkaması gibi sakıncalarının olduğu belirtilmektedir. Son zamanlarda Oral Rehidratasyon mayil denen şekerli, tuzlu solüsyonlar ile çok iyi netice elde ettiler. İshalli bir çocuğun aç bırakılması çocuğun ölmesine sebep olabilir.Oral tedavi Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından bütün dünyaya asrın buluşu olarak tavsiye edilmiş olup Brıtish Medical Journal adlı dergide yayınlanan bir makalede de Şeker yerine bal kullanmayı tavsiye etmiştir. (Mustafa ÖZER,Alternatif tıp ve şifa sofrası,İSTANBUL)

    Yukarıda birkaç örneği verilen pekçok bilimsel araştırmalar sonucunda Bal gerek içinde barındırdığı vitaminler ve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir. İşte Balın faydalarından birkaçı:

    İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.

    MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.

    KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

    DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.

    ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

    ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.

    AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.

    İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.

    DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.

    KABIZLIK: Bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

    ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.

    YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.

    BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.

    GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

    KARIN AĞRISI: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.

    İDRAR: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.

    KÖPEK ISIRMASI’na karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.

    CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.

    SAÇLAR’ ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.

    NEZLE’yi geçirir. Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.

    VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.

    YANIKLAR: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.

    VARİS’e faydalıdır. Bal vücudda olan olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

    KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

    SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.

    TERLEME’yi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.

    İSHAL’i durdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.

    ALACA: Alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse şifa görür.

    KOLESTOL’ü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır. İLAÇLARIN YAN TESİRİ’ni önler. Zararlarını nötüre eder. AKNE için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi faydalıdır. Büyüme çağındaki çocukların ZEKA GELİŞİMİ’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır. Ayrıca önemli ölçüde CİNSEL GÜCÜ arttırıcı özelliği vardır.

  8. #8
    www.siirtliler-board.net Array
    Üyelik tarihi
    07.04.2009
    Mesajlar
    3.362
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart



    Pervari Balı, Türk Patent Enstitüsü Tarafından Tescil Edilmiştir


    Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Pervari Balı Osmanlı Sarayında da tüketilen bir bal olarak bilinmektedir.

    Pervari Balı

    Pervari ilçesinin yöresel ürünleri arasında en önemli olanı şüphesiz ki çok eski zamanlardan bu tarafa haklı bir şöhrete sahip olan Pervari Balıdır. Pervari balı diğer ballardan ayrılan bir çok özelliğe sahiptir. Bu bal geleneksel usullerle karakovan ve örme sepetlerde üretilmektedir.

    Pervari karakovan balının önemli bir özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse veya bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının içi oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple karakovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.

    Pervari Balı diğer birçok yöremizde üretilen sarı renkli ballara göre daha beyaz renklidir ve orijinal Pervari Balının üretiminde kesinlikle şeker, yem, katkı maddesi vb kullanılmamaktadır. Pervari Balı'nın, kalp, karaciğer, bağırsak, mide, tansiyon, kan dolaşımı ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Sigara içenlerin yemek borusunu temizlemek için de tercih ettiği balın, afrodizyak etkisi de vardır. Bu özellikleri sebebiyle Pervari Balı ülkemizde şifa kaynağı olarak görülen ve aranan birkaç baldan birisidir.

    Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Pervari Balı Osmanlı Sarayında da tüketilen bir bal olarak bilinmektedir. Yazar M.Lütfi İkiz anılarında Paris’te sürgünde bulunan Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülhamid’in oğlu Abid Efendi’ye sürgüne gönderilmeden önce sarayda yaşarken çok sevdiğini bildiği Pervari Balını göndermeyi ihmal etmediğini anlatmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisiyle röportaj yapan Hasan Kaçan'a, "Enerjimi Pervari Balına borçluyum" dediği bu balın sırrı, Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Yazlıca (Herekol) Dağının taze çiçeklerinden gelmektedir. İlçede 600 metre ile 3000 metre arasında değişen yükseltiler çok zengin bir flora kaynağı sunmaktadır. Üçgül, yonca, adaçayı, kekik, ballıbaba, peygamber çiçeği, geven, engerek otu, sığır dili, fiğ, kenger gibi yüzlerce çiçek ve bitkilerin oluşturduğu flora çeşitliliği ve nektarlı bitki bolluğu da balın kalitesini etkileyen çok önemli faktörlerdir.

    Pervari Balının çok eski tarihlerden bu tarafa tanınması, halkımızın bu bala olan ilgisi sebebiyle yöre balının korunması, istismarının önlenmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsüne başvurulmuştur. Pervari Balı, 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 12. maddesi gereğince 27.07.2003 tarihinden geçerli olmak üzere Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilerek korumaya alınmış ve bu karar 27.07.2003 tarihli Resmi Gazetede ilan edilmiştir.

    Pervari Balı bu anlamda korumaya alınan ilk bal olma özelliğini taşımaktadır.
    Türk Gıda Kodeksi2000/39 sayılı Bal Tebliğinde : Pervari balında bulunan değerler :

    Nem miktarı % 20 den fazla olamaz 13.0
    Asitlik miktarı 40 meg/kğ. dan fazla olamaz ---
    Hidroksimetil furfurol miktarı 40 mg/kğ"dan fazla olamaz 1.54
    Diastas sayısı 8"den az olamaz 9.67

    Pervari balı, kehribar-amber renginde olup, bileşiminde mineral maddelerden potasyum, kalsiyum, kalsiyum oksit, kükürt, klor, fosfor, magnezyum ve silisyum oksit mevcut olup, iz elementlerden bakır, İyot, demir ve çinko bulunmaktadır. Ayrıca B grubu vitaminler ile C,E ve K vitaminleri bulunur.

    Bu özelliklerinden dolayı Pervari Balı beslenmede önemli bir yeri olup, ülkemizde üretilen Anzer balından sonra aranan bir baldır.

    Kaynak

    Ekteki kaynak site Siirtliler-board sitesinden alınan resimlerle konu desteklenmiş.

  9. #9
    [ !!! ] Array
    Üyelik tarihi
    01.01.2010
    Yer
    Siirt / Merkez
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1.370
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Sahte bal nasıl anlaşılır

    SAHTE BAL NASIL ANLAŞILIR

    * Bal sağlık için çok önemli ama bir takım çıkarcılar piyasaya bal adıyla
    sahte bal da sürüyor. Peki o halde sahte balı nasıl anlayacağız?

    * Aslına bakarsanız balcılar biyolojik incelemeler dışında bakarak ya da
    tadarak balın sahte mi gerçek mi olduğunun anlamanın zor olduğunu
    söylüyorlar. Ama yine de birkaç gözlemle en azından fikriniz olabilir.

    * Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.

    * Yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahte
    olabilir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.

    * Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir.

    * Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına
    gelmesi balın hakiki olduğunu gösterir.

    * Sabit kalem alın, bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün.
    Renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır, çıkmıyorsa gerçektir.

    * Soğuk havada donmuyorsa bal sahtedir.

    * Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı
    gibi havada uçar.

    * Balın şekerlenmesi durumunda eski halini alması için güneşe çıkarılması
    veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması yeterlidir.

    * Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha keskindir. Fazla
    yendiğinde genizde hafif yanma yapar. Bu gerçek baldır.

    * Kristalize olan gerçek bal ağza alındığında margarin gibi erir.

    * Ve son bir bilgi; bal yüz yıl da dursa bozulmuyor ve bakteri üretmiyor.
    Bu özelliği taşıyan başka hiçbir doğal ürün yok

    BAL DENİNCE AKLA SİİRT - SİİRT DENİNCE AKLA BAL GELİR



 

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 17.10.2011, 09:47
  2. Pervari Karakovan Balı COM
    By RoHaN in forum SİİRT SİTELERİ
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 03.05.2009, 00:55
  3. Siirt Pervari Balına rağbet gittikçe artıyor.
    By DeRBeDeR in forum SİİRT'TEN HABERLER
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 23.01.2008, 10:57
  4. Pervari meşeleri
    By humanist in forum SİİRT ŞİİRLERİ
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 13.10.2007, 10:22
  5. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 21.05.2007, 09:10

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •