çok ilginç bir şelkilll
SİİRT GİYİM KÜLTÜRÜNE AZ BİŞİ BENZİYOR.
İlin çeşitli yörelerinde giyimde farklılıklar görülür. Kadın giysilerinde görülen bazı özellikler: Acıpayam, Tavas ve Çameli yöresinin günümüzdeki kadın giysileri arasında fazla farklılık yoktur.
Kadınlar genel olarak geniş ve paçaları golf tipi, lastikli şalvar giyerler. Üst giysiler dizlere kadar uzayan bazıları parçalı, bazıları yekpare biçimde 'fistanlar' dır.
Başa genellikle ön tarafına sarı pul paralar dizilmiş fesler giyilir. Fes üzerine bir örtü bağlanır. Giysiler renk renk kumaşlardan yapılır. Baş örtüleri deç beyaz veya renkli kreplerdir.
Güney, Buldan yöresi kadın giysilerinde topuklara kadar uzayan 'fistan' lardan ibarettir. Ayrıca 'peştamal' denen bir örtü bele sarılır. Özellikle giyilen peştemaller pamukludan yapılmış, çizgili ve renk renktir.
Düğün derneklerinde kullanılanlar ise ipekten yapılmış, renkli ve düz desenlidir. Yine aynı yöre köylerinde kadınlar kat kat çeşitli kumaşlardan yapılmış topuğa kadar uzayan şalvar da giyerler. Peştamal ve fistan üzerine renkli veya düz üstlükte kullanılır.
Bu üstlüklere 'Buldan üstlüğü' denir. Çal, Çivril yöresi giysileri Tavas Yöresini uyarsa da bazı farklılıkları vardır. Köylerde genellikle renkli kumaşlardan üç etek adı verilen fistan, şalvar ve pullarla süslü fes giyerler
![]()
çok ilginç bir şelkilll
YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINLA DEĞİŞİRSEN YOLUNU KAYIP EDERSIN....
kırsal kesimlerde nadiren de olsa kına gecelerinde bu kıyafeti giyer gelinin arkadaşları. ama biz sadece folklor ekiplerinde görüyoruz bu tarz giyimi.şimdi nerde bu kadar kapalılık, herkes açılıp döküldüteşekkürler Derbeder tanıtımın için.
♥ Beni Yormayın!-->çok üŞeNGeCiM..
♥ Bana yaLan söyLemeyin!-->Nefret Ederim!
♥ Bana Bi$ey sOrmayın!-->BiLeMeM!
♥ GüLMeyiN -->ßen CidDiyim
♥ iÇeLim Demeyin! -->KuLLanmıyorum !
♥ GideLim deMeYiN -->GeLeMeM!.
♥ Dalga geçMeYiN.-->SeVMeM!..
♥ Derdin mi var? -->DinLeRiM .
♥ Çok mu zOr -->UğRasıRıM!
♥ Bana aŞıK oLmaYıN! --> Ben ZaTeN AşıĞıM........
LaF SoKMaYa KaLKıŞMa KaPaK oLuRSuN,
UgRaŞMa eTiKeT oLuRSuN,
YaVŞaMa KöPeK oLuRSuN,
İnSaN oL BeLKi YaNıMDa YeR BuLuRSuN....!!!
EVET AÇILAN AÇILANA
evet çok benziyor
Artık güçlüyümm... Ufak yalanlara inanmıyorum! Kiyamam sözcügü yok artık olMasında... herŞeyi dÜn gibi hatırlıyorum her sacısını her damlasın kazandıklarımla kaYbettiKlerimi aYrıstıralı çoK oldu ugrUna canımı verİriM dedigim insanlarin sirası degişti beNde suSmuyorum arTık herŞeyimi sİFirladim.. Bu güNlerde Kim vAra yanımda odur benim canıM... BeNim kıyamadıgım degil baNa kıYaMayanlar ArTık degerli BENDE....