sen bzim karnıyarık'tan söz et.
beni aç bıraktın.![]()
ÇERKEZTAVUĞU
Malzemeler
-1 tavuk
-2,5- 3 bardak ceviz içi
-2 dilim bayat ekmek içi
-2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
-1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
-1 avuç maydanoz yaprağı
-Tuz-1 kahve kaşığı karabiber
Pişirme Tarifi
1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.
3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.
5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.
...Mafya Kızı....!
@$M@R@N!.....(EsMERim....!)
sen bzim karnıyarık'tan söz et.
beni aç bıraktın.![]()
yavvv zaten açım bide böyle yemek tarifi gördümmü çıldırıyom
Benim yemeğim ne hallere düşmüş (: Çerkes tavuğunu sadeleştirdikçe sadeleştirmişler.Bir ara unutmazsam kendi yaptığım usulüyle yazarım size.
Dipnot:Çerkez değil Çerkesdir doğrusu...