1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    PRENSES Array
    Üyelik tarihi
    27.02.2009
    Yer
    ?CeNNeT'eN! NeReYe:? CeHeNNeM'e...!
    Mesajlar
    1.028
    Tecrübe Puanı
    33

    Standart Çorba Çeşitleri

    Ezo Gelin Çorbası
    MALZEMELER

    1 çay fincanı kırmızı mercimek
    1 çay fincanı ince bulgur
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay kaşığı kırmızı biber
    Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
    2 çay kaşığı nane
    Biraz tuz
    6-7 bardak su

    HAZIRLANIŞI
    Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.

    Fasulye Çorbası
    MALZEMELER
    1 soğan
    4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
    4 bardak su
    1 domates, rendelenmiş
    150 gr taze fasulye (1 bardak)
    5 çorba kaşığı un
    1,5 bardak yoğurt
    1 yumurta
    tuz

    6 kişilik


    HAZIRLANIŞI
    Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
    Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
    Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.

    Fransız usulü ıspanak çorbası
    MALZEMELER
    8 kişilik
    1 kg ıspanak
    1 çorba kaşığı yağ
    3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan
    2 kahve fincanı un
    12 su bardağı et suyu
    ½ çorba kaşığı tuz
    az hindistancevizi rendesi


    HAZIRLANIŞI
    Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.

    Düğün Çorbası
    MALZEMELER
    1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    9 çorba kaşığı margarin
    3 adet yumurta sarısı
    12 su bardağı su
    1 adet limon
    150 gr un
    biber
    tuz


    HAZIRLANIŞI
    Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
    Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın


    Afiyet olsun...


 

Benzer Konular

  1. 99 Adet Brushes Çeşitleri (cs3)
    By nesta_34 in forum GRAFiK - PHOTOSHOP - 3D
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 09.08.2009, 15:03
  2. Burçlar ve hoşlandıkları çikolata çeşitleri
    By RoSe.YaRD. in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 29.01.2009, 21:21
  3. ekmek içi çorba :)
    By DeRBeDeR in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 20.09.2008, 14:53
  4. BACK-LINK NEDİR? ve BACK-LINK ÇEŞİTLERİ
    By AiakoS in forum WEB-DESIGN
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.09.2008, 21:22

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •